Death by chocolate - Receptet med bild!

Flera verkar ha blivit sugna av att baka sig en egen chokladkaka så här kommer receptet!


Ingredienserna:

Kakan
150 g smör
200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl crème fraiche

Glasyr
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 dl vispgrädde

Ev. dekoration
färska jordgubbar
minimaränger


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar,
lägg dem i det smälta smöret och rör tills de har smält och löst sig helt.

2. Vispa strösocker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en stor smord sockerkaksform. (Smörj formen med smör och använd kakao istället för ströbröd för en snyggare yta på den färdiga kakan.) Ställ in den i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 min. Kakan ska bli saftig och inte alltför torr inuti. Låt den svalna och stjälp sedan försiktigt upp den på ett fat.

3. Hacka chokladen till glasyren och lägg bitarna i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den kokar och häll den sedan över chokladen.

4. Rör ordentligt tills chokladen har löst sig och smeten är jämn. Låt glasyren svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera eventuellt med jordgubbar och minimaränger.


Prinspappans tips: Grädda i en hög sockerkaksform och häll på glasyren så att den får rinna ned lite slumpvis längs sidorna för läcker effekt. Jordgubbar är gott att bryta av med mot all chokladsmak. Servera med lätt vispad grädde.

Death by chocolate - Receptet!

Flera verkar ha blivit sugna av att baka sig en egen chokladkaka så här kommer receptet!

Ingredienserna:

Kakan
150 g smör
200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl crème fraiche

Glasyr
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 dl vispgrädde

Ev. dekoration
färska jordgubbar
minimaränger


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar,
lägg dem i det smälta smöret och rör tills de har smält och löst sig helt.

2. Vispa strösocker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en stor smord sockerkaksform. (Smörj formen med smör och använd kakao istället för ströbröd för en snyggare yta på den färdiga kakan.) Ställ in den i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 min. Kakan ska bli saftig och inte alltför torr inuti. Låt den svalna och stjälp sedan försiktigt upp den på ett fat.

3. Hacka chokladen till glasyren och lägg bitarna i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den kokar och häll den sedan över chokladen.

4. Rör ordentligt tills chokladen har löst sig och smeten är jämn. Låt glasyren svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera eventuellt med jordgubbar och minimaränger.


Prinspappans tips: Grädda i en hög sockerkaksform och häll på glasyren så att den får rinna ned lite slumpvis längs sidorna för läcker effekt. Jordgubbar är gott att bryta av med mot all chokladsmak. Servera med lätt vispad grädde.

Lillebror somnar roligt igen!

Idag blev det sådär mystiskt tyst i huset.
Lucas sover inte på dagarna förutom på dagis.. men nu har han vattkoppor och det verkar påverka lite i allafall även om han inte kliar sig, klagar eller något annat.
Trött var han dock då han somnade på datorstolen med sin snuttefilt!

Sen satt han och sov i mitt knä i soffan. Hur gosigt som helst!
Mvh Myspappan.



Postis Pärs lastbil inte långt borta..


Konstigt ställe att gossa och somna på


Prickig gosgubbe

Death by chocolate

Hej alla! Först ett stort tack för kommentarerna till förra inlägget. Det föder blogg-glädje!
Så här kommer ett till inlägg från mig Prinspappan!



Death by chocolate

Prinsmamman köpte en tidning innehållandes brödrecept ("Hemtrevligt" heter den).
Trodde hon ja, för mest var det goda tårtor, semlor i olika smaker och annat gott.
Fick bla. lära mig vad makroner är. (Franskt bakverk som heter Macaroner på originalspråket)

Jag snappade i allafall åt mig den där tidningen och dreglade en stund. Kunde inte slita mig från ett recept på en chokladtårta vid namn "Death by chocolate". Efter diverse inköp så kunde det idag äntligen bakas!
Lillebror och jag började. Storebror kom in i halvtid efter sin simundervisning och hjälpte till en stund. Och självaste brödbagaren fick ta hand om gräddningen då prickiga lillebror behövde sova en stund i knät på mig när jag tittade på "Ice road Truckers"

Tårtan var enkel att göra och inga udda ingredienser, utöver jordgubbarna så här års då. Resultatet blev lika bra i verkligheten som på bild i tidningen. Inte ofta det är så! Men gör nog den i sommar nästa gång då gubbarna är söta, röda och lika förföriskt goda som själva tårtan!

Lillebror utbrast "Woow" när han fick se tårtan och sade sen på sitt gulliga språk "fin tårta!"
Bättre utlåtande kan jag inte få i allafall :)

Deadly..



Tårt/Tunnelseende?

 

 

Blev en andra skapelse pga. mycket smet!


Liten gubbe stora maskiner zzz..

 

 

Han gjorde pappa stolt ikväll när han somnade på en gul och fin hjullastare. Läsandes boken "stora hjul".
Så sött så jag kunde inte låta bli att fota honom. Fotar alldeles för lite nu. Beror väl på att det är vinter kanske.
Och blir det inga bilder så blir det inget bloggande.

Men nu bryter jag isen i bloggen, med risk för att låta den bottenfrysa igen och åter tina framåt våren.

God kväll önskar
Prinspappa


Välkommen 2011

Nytt år, ny almanacka, nya planer. Jag älskar att blogga och jag älskar att läsa blogger. Tyvärr finns inte tiden elelr lusten där jämnt. Men vem vet. Rätt som det är så finns det nya inlägg här med.

 

Gott nytt år <3


Snöiga dagar

Underbart med snö och sol.

och så kan man ju gå till pulkabacken.

Det ser ut som någon sprayat träden i raklödder.

Ljuvligt fint.

Hej vad det går...



RSS 2.0