Äppelkaka och busbesök

I dag har dagen varit ganska lugn. Jag och Lucas åkte till vännen A när vi lämnat Oscar på dagis. Det blev en god kopp te och mycket trevligt sällskap. Tack!
Sedan lite småfixande hemma och handlande. Och så vips var klockan "dags att hämta Oscar". Hade plan påa tt göra som "Sagasmolly" och baka äppelkaka med OScar. Men frej mekade ute så han ville hjälpa pappa i stället. Jag svängde ihop kakan själv. Och gud så gott det doftade. Äppel, kanel och socker... De som smakat säger att den är god. ;)

Så fick vi lite besök av goda grannen K med barn. Vi har ju små pojkar i samma ålder och i dag lekte de jättebra. Lucas går i stort sätt hela tiden så nu är de mer på samma nivå. Vi käkade middag ihop, köttfärslimpa med egen potatis, egna morötter och sås. Var lyckat och tomt blev det på alla fat ;)

Jobbade i går, det funkade bra. Ringde till Vc och jag har fått en tid på torsdag. Så då är det bara att gå dit. Ush, fasar för alla blodprov men har köpt emla-plåster till mig. :)

Recept från Linda på Sagas Molly. Tack!

Vill du göra äppelkakan, gör så här;
4 ägg 2,5 dl socker Vispa detta poröst. Blanda i följande ingredienser; 200g smält smör 4dl vetemjöl 3tsk bakpulver Skär cirka sju äpplen i klyftor och lägg detta i smeten, som du lagt i en smord långpanna. Strö över kanel och socker. Grädda i ugnen (200 grader) i 15 minuter. Klart! Enkelt och gott! Lycka till!

Släktträff

I går var det släktträff igen. Det är 3 gången på 4 år. Riktigt roligt är det att träffa alla och nu "känner" man ju flera stycken.
God mat och barnen skötte sig bra. Släktingen A (ni känner henne från öppna Förskolan) drog igång en bageriorkester med barnen. Denna människa är fantastisk. Och alla ungar bara älskar henne: de var som flugor kring en sockerbit.
Jag tog med ritpapper, pennor, pärlor och tråd. Det blev ett uppskattat tillhåll för alla barnen.

Sedan var det middag hos mamma med moster och mormor. En jättetrevlig dag var det. Fick panikshoppa en tunika då jag inte hade något att ta på mig. Allt hänger som ett tält så det blev en superfin lila tunika på Vero Moda. Mycket fin och fick flera kommentarer om min vikt. Känns så roligt, dels att folk ser det och sedan att de faktiskt säger något.

Tidig lördag

Skulle jobbat i går men ahr under flera dagar kännt mig ur form och inte alls mått bra så jag ringde och saatt jag inte kunde jobba. Kvällarna är helt klart värst. Men i morgon får det bli så.

Förmiddagen bjöd på en stillsam tur på marknaden. Då vi kom var det inte mycket folk men hela tiden fylldes det på. det blev ingen ballong och han frågade inte ens efter det men hittade däremot en skogstraktor som han köpte istället. Och så stolt han var över den. Nästan direkt när vi kom till marknaden såg Oscar traktorn och sa, jag vill ha den. Frågade om vi inte skulle titta efter något annat men NIX. Han skulle ha den. Så jag kom billigt undan. 59 kronor . ;)
Hittade även de finaste arbetsbyxor man kan tänka sig till en liten kille (eller tjej med för den delen). Var bara tvungen att köpa dem. Mamma gav mig en hundring så han kunde få dem. 240 kronor kostade de men så fina och det var en stolt storprins som hjälpte pappa hemma i går.

Tur var väl på ett sätt att jag var hemma då Frejs jobbarkompis med traktor och grävare kom hit. Vi ska göra biluppställningsplats bredvid garagenedfarten. Stötte dock på problem med fjärrvärmen ganska fort. Rören låg för grunt. Men tillsammans med Grävarhenrik kom vi fram till en lösning som nog blir bra.

Oscar i sin arbetsoutfit.

Oscar leker med sin lilla traktor.

Frej och GrävarHenrik diskuterar.

Nästan klart. Muren mot gatan ska bort bara.

 



God morgon fredag

I går blev det ett besök på vc då ajg kände tryck över bröstet igen. Kände att det kunde vara flimmer igen men tvekade lite. Ville ändå få det kollat, Hade samma problem i förrgår och blev lite orolig. Hur som helst syntes inget flimmer på EKG:t. Jag bad dem ta prover när jag ändå var där men lab var stängt så på måndag får jag ringa igen så allt kan kollas. Allt känns inte okej...

I dag är det tydligen marknad här. Tror bestämt att jag får gå ner med prinsarna. Har redan förklarat för Oscar att det inte blir någon ballong. 100 kronor för en ballong som hänger i taket i en vecka. Nej tack! Han får välja något anant i stället. Runt Lunch ska vi till BVC  med Oscar för 4-årskontrollen. På dagis har de tidigare påpekat att han snubblar mycket och har problem med balansen så vi ska kolla upp detta med.

På hemmakväll hade de reklam för B&J-glassen. 2 för 99 kronor. Elakt av dem att göra reklam med stora fina bildet :)
Ha en bra fredag.

Min arbetare...

Vi ska fixa uppställningsplats för bilen bredvid den andra upp/nedfarten. Blir nog bra och i dag har Frej förberett muren inför kommande grävning. Oscar var naturligtvis med. Han tog pappas glasögon och sa "Byggare bob har alltid sådana". underförstått: Du får inte tillbaka dom.

I går när jag hämtade på dagis sa Oscar " I dag har jag arbetat hårt på dagis"... Lilla stora sötprinsen


Plantering



Begav mig till torget för att handla lite växter i dag. Det resulterade i två krukor. En till söta mamma. Blev jättenöjd med resultatet. Cyklamen är ena v mina favoritblommor. När jag var i London i december 2004 då var det cyklamen överallt. Så jag förknippar den med den härliga resan.

Liten blir stor



Kom in i vardagsrummet och hittar Lucas. Han har satt sig själv på Oscars bobbycar och sessutom hittat ett av storebrors halsband. Lilla killen, han börjar bli stor...



Nu är det full fart. Han väljer att gå oftare nu. Mer varje dag.  Märkligt så fort tiden går och att han redan är så stor som han är. När hände det?



Down under....

Känns inte vidare bra just för tillfället.... Därav få blogginlägg.

Säger i vart fall grattis till vännen K som fick en liten pojke i dag. Vet inte mer men är jätteglad för hennes skull.


Bakning



Har provbakat med jästmix för första gången. Jättsmidigt var det och tycker bröden ser fina ut med. Har just tagit ut dem ur ugnen och det doftar härligt. Vi får se hur det smakar...




En helt lovely dag

dagen har varit väldigt bra. Utan större trätor och diskussioner. Vi startade dagen i lekparken med vännen K och barn. Sedan hem för att äta lunch och sedan susade vi till tandläkaren med Lucas. Bad dem kolla när Oscar skulle kallas då han klagat på att det gör ont i munnen och så är ju tänderna missfärgade. Missfärgningen kommer av järntillskottet som han äter men skönt med en koll ändå. Tandläkaren sa att hon kunde titta på Oscars tänder samtidigt som Lucas. Vad skönt. Då är det fixat så slipper vi åka en gång extra, Oscar skulle kalals i december. Båda barnen fick godkänt men Lucas har två nya tänder på G och det kan förklara hans humör i eftermiddag...

Oscar lekte en stund med kompisen L, och efter middagen gick vi ut på trädgården. En sådan ljuvlig kväll det var. Grannens kanin Skutt kom på besök. Det är en märklig kanin det. Han springer omkring löst på tomten, kommer gärna in till oss och kollar läget. Lucas blev överlycklig och ville ta honom hela tiden. Men skutt var för snabb. Till båda pojkarnas stora besvikelse.





Bilbekymmer

Vi har i stort sett haft problem med bilen (Opel Vectra) sedan vi köpte den. Rutor har åkt ner. Bränsletrycksregulatorn är trasig, hjulllager, obalans i framvagn med mera. Det senaste var bränslepumpen. Det gör att bilen stannar lite där den tycker. Den brukar att klara att åka till Ica men sedan kan man inte åka till Rusta. I bland kommer man inte ens hem igen utan att den stannar. I tisdags lämnade vi in bilen. Jag var på dem lite och frågade när de skulle bli klar. Hur det än är så är man rätt beroende av bil när man har små barn. På onsdagen fick vi en hyrbil. Vi har hyrbilsförsäkring men kollade lite vad den innebar. Vi får betala 25% av summan. Hmm det ville vi inte göra så jag tog återigen kontakt med dem på Holmgrens. De vet inte när bränslepumpen kommer.
Det är 1 500 restade i hela Europa... Kommer ta tid med andra ord. Detta gjorde att det blev ny kontakt med Opel och samtal med en säljare för att försöka få till ett bilbyte. Men det gick inte. Tyvärr känns det som då bilen bara strulat. Han var ändå snäll och tog de där 25 % som vi skulle få betala för hyrbil. Så fick vi änven en större hyrbil då vi inte fick in vagnen i den pyllelilla Toyotan vi fick först. Vi får väl se vad som händer nu. Frej har ringt Opel Sverige och där kunde de inte säga något. Han ringde även till en annan verkstad och bad om prisuppgifter på bränslepumpen. Då fick han svaret att det tar minst 1 månad...
Jag vill ha min bil, vill inte köra runt i hyrbil men har inget annat val. Nu har vi fått en Saab i allafall så vi får plats. Men drar det ut på tiden för mycket så får vi diskutera bilbyte på nytt...

Lyckat kalas

Kalaset med dagiskompisarna i går gick jättebra. Det blev bar 5 barn då en var sjuk och den andra hade tagit  fel på dag. Men det gick bra. Trodde ändå att någon förälder skulle stanna kvar men alla gick. Men det funkade jättebra. Barnen hade kul och Oscar fick så fina paket.
En tjej på dagis M var bjuden och det var väldigt viktigt att hon kom. Han ville hela tiden sitta bredvid henne. Det är väldigt ofta som han pratar om M. Det är så roligt att se.
Kompisen E:s mamma kom förbi med Lucas kompis S. Mycket trevligt. Vi ses inte ofta längre. Jag tror i allfall att alla kompisarna var nöjda. De hade utan problem kunnat leka en timme till.


Väntar på alla kompisarna.


Efter kalaset åkte vi hem till farmor och farfar för att fira farmor som fyllt år. en jättetrevlig eftermiddag hade vi. Oscar vägrade dock att äta (han hade väl laddat med för mycket glass på kalaset).


Farfar och Erik lärde Oscar att man kan gå på dörröppningen.


Farmors present. bara biodynamiska fröer, mjöl, kross med mer.a Hon blev jätteglad.

Har släppt taget...

Lucas har släppt taget. I allafall lite mer. Men ahn är vansinnigt försiktig. I går gick han dock mer än vad han har gjort på 1 vecka sammanlagt.


Supergulliga Erik och hans lika snälla Emma leker med Lucas

Plommon

Vill någon ha lite plommon? Då är det bara att höra av sig. Nu har de börjat mogna. Vi har 4 träd och kan inte ta till vara på allt. Just nu är det tre träd som bär frukt men det fjärde är på väg att mogna med.



07.55 lördagen den 22 augusti

Glassen....

Den tog slut. Vilken glass säger jag bara. Lite väl häftigt med ett literpris på 94 kronor men den var värd varenda krona. Gud så god. I "vanlig" glass som det är bitar i får man leta med förstoringsglas och ahr man tur hittar man det goda. I den här var det stora chokladbitar, hela nötter och mycket god glass. Klart en 10 av 10 möjliga.

I dag väntar diverse förberedelser inför kalaset i morgon. Då kommer Oscars dagiskompisar hit. En del föräldrar kommer nog lämna sina barn. HJÄLP! Nejdå, det går nog bra men jag funderar på hur avancerad man ska vara. Tänkte stjäla lite idéer från ett annat kalas vi var på. Då fick barnen lägga paketet i en stor påse när de kom. Så snurrades en flaska på golvet och det barn som flaskan pekade på fick ge sin present till födelsedagsbarnet. På det sättet blir inte paketen upprivna utan alla ser vad barnet får.
Sedan glass med massa tillbehör. Fast denna gången blir det nog vanlig vaniljglass. Tror inte B&J är rätt att satsa på till 7 4-åringar...
Fiskdamm och knorr på grisen tänkte jag med. Ska men göra mer eller ska man låta barnen sköta sig själva? Hoppas på sol i morgon så vi kan vara ute på altanen.

I går kväll blev det promenad med vännen A. Tack för sällskapet. Jättehärligt att komma ut och kul att ses utan barnen en gång.

Ha en härlig fredag.

Före & Efter


Jätten glufs-glufs på nyårsafton.

Någon frågade efter before och after-bilder. Okej. jag bjuder på det. en mysig nyårsafton var det i allfall. God mat... Ingen av bilderna är särskilt bra. Tyvärr men lite syns det ju ändå. Jag är långt ifrån size-zero men det är inte tanken heller. jag trivs med mig nu och det var där poängen låg från början. Jag vill finnas där för mina barn och orka med allt. Det gjorde jag inte tidigare.




MÅL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





I kväll är det jag och den här kalal godingen som gäller! Nådde målvikten i dag. har varit stenhård och inte tillåtit något. - 0,9 kg! Så totalt är det -21 kg jag har gått ner! Det kan verka konstigt att fira detta med glass. Men det SKA jag ha! Som ajg har längtat.

Varför?

Hemma hos oss är matstundena allt annat än rena nu för tiden. Det känns, smakas, kastas och kladdas hela tiden. jag försöker vara hård och förklara att man äter med skeden och tallriken ska stå så här. Men jag talar för döva öron. Varför  inte ha tallriken uppochner?! Lucas bryter ihoop totalt om ajg föröker mata utan han ska göra på sitt sätt. Och det sägs att om de får kladda så lär de sig. Vet inte om jag tror på det jag men måste ändå försöka...


Höstigt

Ja nu är väl sommaren över då. I dag känns det i luftena tt det är höst. Om jag inte har helt fel är det väl även skolstart i dag.

Blev inget inlägg igår, fick låna "Bejamin Buttons otroliga liv" av fikamonstret. Och gud vilken bra film. Lite lång men fantastiskt fin. Då hanns det inte riktigt med att blogga.
Passade på att i går baka mitt goda bröd igen. Man gör en fördeg som får jäsa över natten men jag gjorde den på morgonen i stället och bakade på kvällen. Vetekli, vatten, torrjäst, rågkross, grahamsmjöl, lingonsylt, linfrö och solrosfrö blandas och får stå. Sedan blandar man i vetemjöl. När den har stått en längre tid. Därefter hälla upp degen i formar och så får den jäsa. sen in i ugen. Så himla gott då jag gillar bröd med frön och tugg i. Smidigt med då det inte ska knådas outan degen rörs ihop och ska vara lite kladdig och sedan enr i formar.

Har fått ändra dagistiderna och jag är lite kluven till det. 10-15 har jag nu. Det är en hel timme senare att lämna. Oscar är rastlös på morgonen och det krockar med Lucas sovtid både på för och eftermiddag. Men vi får väl ge det en chans.

Magen är piggare igen. Tror jag har lite magkatarr av något slag och lite kvällsmage. har märkt att jag blivit väldigt känslig för väldigt fet mat.


De leker Tåg (vad annars). Tvättkorgen är kolvagn och frej är eldaren som kastar in kol. Oscar är naturligtvis lokföraren.


Lucas i "restaurangvagnen" En orolig passagerare när maten var slut. Han mutades med vindruvor och kex ;)


Konduktören kommer med biljetter.



Magont

Sitter på jobbet och väntar på att få åka hem. Slutar senare i dag. Fick göra ettan igen och det är kul. Har fått in rutinen lite mer. Men efter att jag ätit min smarriga fruktsallad och den vanliga salladen fick jag så jäkla ont i magen. Kramper som kom till och från. Magen var som en ballong och bara bullrade. Och har känt av lite utav flimmret ikväll. Skit med.
Har minst sagt varit lite ofokuserad men gjort mitt bästa. 

Dagen har förövrigt varit toppen. Oscar har lekt med nya grannpojken heeela dagen. Lite hos oss, lite hos honom. det roliga är att O vill vara där och han vill vara hos oss. Så när vi är hos oss går Oscar i väg och tvärtom när vi är där.



Lördag

Barnen slog på stort i dag och bjöd sina föräldrar på en riktig sovmorgon. Ända till kl 07. :) Hade någon sagt till mig att "Om 10 år kommer du vara tacksam om du får sova till kl 07" hade jag skrattat. Men så är det. Då var ju 7 äckligt tidigt även om jag alltid varit morgonpigg. Nu är det ljuvligt länge.
Sedan susade vi till grannstaden för lite fixande. Lämnade tillbaka mattan vi var missnöjda med på ikea, köpte ny ansiktsrengöring, lite klädshopping till pojkarna (givetvis) och födelsedagspresent till Frejs mamma. Men det vågar jag inte berätta vad det är här. Tråkigt om hon skulle få reda på innan stora dagen...

Men det allra bästa var den här!

Världens bästa grej. 150 pengar kostade den.

Det är en sådandär mätsticka som de har i skobutikerna. Och det fiffiga är att här behöver amn inte plussa på 1,5 cm det är redan fixat. Så mäter foten 14 ska skon vara 14. Fiffigt. Dessutom handlar man ibland skor utan barnen och så har man en snäll syster som ofta vill veta skostorlek. Plus att man lätt kollar om skon blivit för liten.
Anledningen till detta inköp var att vi skulle kolla skor till Lucas och när vi mätte foten var den 13,4 cm. Hans sko var 12,9. Hur taskig känner man sig då... När jag mätte skorna vi fick av Veronica (som jag trodde skulle passa i vår) visar det sig att de är perfekta nu. Så det blev inget skoköp men spanade lite övrigt i lådorna efter Oscar och hittar skor som passar Lucas perfekt. Men det är bara det att Oscar hade dem när han var 2 år och gick på dagis. Så Lucas har 23 (i de flesta skor) och Oscar har 29. Ganska liten skillnad och hur i hela världen ska detta sluta. Får bygga ett båthus när de blir tonåringar för hallen kommer svämma över av 46:or.


Dessa hde Oscar när han var 2 år. De passar Lucas nu. Lite nötta men vad gör det?!

I kväll var vi bjudna på grilalt lamm hos föräldrarna. Tack för maten! Underbart gott som alltid. Lucas åt som han aldrig sett mat innan och ville hela tiden ha mer.
Söta mamma sa till mig att jag skulle köpa ett par nya joggingskor så skulle hon betala dem. Tackar jag varmt för. Ska prova ut ett par i veckan...

Underbara ungar



♥♥♥



♥♥♥



Så mycket glädje det var denhär dagen. Oscar skrattade så han trillade omkull och Lucas kröp omkring storebror och pappa och skrattade. Underbart att se.


På jobbet

Då var det dags igen. Sitter på jobbet och knåpar med morgondagens tidning. Roligt men mycket finesser glöms mellan varven.
En tjej spanade bort mot mig innan och jag vinkade. Hon såg helt frågande ut så jag gick dit. Nejmen är det du. Jag undrade vem det var där borta sa hon ;) Hon sa att hon inte kände igen mig och syftade först och främst på min viktnedgång. Sedan har jag inte glasögon längre så lite annorlunda ser jag nog ut. Roligt i allafall att det syns. Men det är ju ca 20 kg mindre jag är så...

Dagen har vasrit kanon. Söta vännen A kom med underbara lilla D i morse och vi åt en härlig frukost. Under eftermiddagen har nya grannarna flyttat in och Oscar har lekt hela tiden med L som är lika gammal och har samma intressen. Så kul. Frej fick knappt in honom för att äta.

I går när jag hämtade Oscar på dagis hade han varit snorig hela dagen och lite hängig. Men i dag var det som bortblåst. Hoppas det inte blir mer...

Skriver kanske mer sedan. På jobbet fungerar rättstavningen även på blogg.se. Märkligt. Måste vara något med vår webläsare. 

Rttstvning

Jag vet att ofta smyger det in sig stavfel på bloggen. Rättstavningsfunktionen fungerar inte på blogg.se. Vilket jag inte förstår. Ska skärpa till mig och granska texterna med en redigerares öga ;)

I går hade vi en jättebra dag. Klippningen av Oscar blev ju kanon och han har varit väldigt stolt. På dagis i dag märktes det att han ville visa alla. Men vågade inte säga till. Så jag fick hjälpa till och puscha fram det.
På eftermiddagen i går fick vi besök av Micka, Emilia och Milton. Det blev lite mellanmål och kaffe. Mycket trevligt och barnen lekte kanonbra. Får vi göra om snart!
Vi hann även med att prata lite då båda de små sov.

Vägning var det i går och jag hade gått upp 0,2. Så irriterande och nu är det hårdhandskarna som gäller. Promenader varje kväll. Inget och då menar jag INGET onyttigt får ätas. Jag vet ju att det går det är bara att var hård mot sig själv och bestämma sig för hur man vill ha det. Äter jag onyttigheter så sätter det sig direkt. Och visst det fungerar någon gång men jag måste kämpa för att bli av med det. Och då är det ju inte värt det för min egen del i allafall.

Fikapaus

Efter dagislämning i dag fick jag en välbehövlig fikapaus hos fikamonstret. Tack för trevligt sällskap och gott kaffe! Jätteskönt att sitta ner och prata lite medans de små sov.
Lovade att skriva receptet på knäckebröden. De är sagolikt goda och inte svåra att göra

1 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
3,5 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl vatten
1 dl olja

Rör ihop allt och kavla ut mellan två bakplåtspapper. Sporra ut rutor eller stavar eller vad man nu vill ha. Grädda ca 23 minuter på 175 º.

Nyklippt prins

Visst blev han väl fin min stora prins! Jag är jättenöjd och han är stolt.







Oscar before. Söt då med...

Det här

med att börja ny avdelning på dagis är nog inte så enkelt som man tror. Vi tar för givet att barbn sak fixa det på en gång. Samma dagis ju. Men jag tror det är en tuff grej. Nya kompisar som är äldre, nya saker, nya rutiner ja allt är nytt och spännande. Men ändå läskigt. I dag bröt Oscar ihop på eftermiddagen. Vet inte varför men försökte ta reda på det. Frågade vad som hade hänt och gjorde mitt allra bästa. Han berättade vad som hänt och grät massor. Ingen hade varit elak mot honom eller egentligen inte mot någon annan heller mern Oscar tolkade de på det viset och förstår att han är en känslomänniska precis som både jag och Frej är. Ska med alla medel få honom att inte låta andra människor sätta sig på honom. Att få honom att vara ödmjuk samtidigt som han kan säga ifrån. Han blir väldigt besvärad om barn bråkar märker jag, då han flera gånger när vi bvatit i närheten av ban som kanske gnabbas litwe elelr bara duskuterar säger "Hörni, bråka inte, var kompisar".

I morgon är det dags för klippning. Nu är det hööög tid! Håret är långt. Får se om mamman är modig i morgon och klipper av det. Oscar är helt på det klara hur det ska vara. Vi får se vad som händer. Snagg blir det INTE i allfall...

En annan sak, någon som varit på Kosta Outlet. Vet att det finns Polarn-kläder där. Vill så gärna ha varsin skaljacka till pojkarna från PoP men tycker att 1400 för två jackor är lite häftigt. Men vill såååå gärna ha dem. Har någon en aning om de kan finnas där?!

Me & I-party och cirkus

Det är ju nästan samma sak. Blir lite cirkus med mycket folk, en hög med ungar och kläder till höger och vänster. Men så var inte tanken med rubriken.

I går var Oscar på cirkus med mormor och morfar. Han hade tyckt det var jättekul trots att det var långt. Men om jag förstår så var det inga andra djur än hästar, åsna, katter och hundar.

I dag var det Me & I-paryt och det var jättekul. KUL med alla som kom hit. Tack! Känner att jag skulel vilja ses massa tjejer och käka gott och så men det får bli en annan gång. Vi har ju minitjejfest snart ju. Eller hur fru Hallberg!
Innerst inne är jag nog lite social. Så lätt att tänka att det är bekvämt hemma och så vidare men det är kul med folk och att träffa nya människor är jättekul. Gamla med förstås ;)

Bjuder på en bild på Oscar och Elin från i kväll. Elin läser godnattsaga för Oscar. Sötnosar! de har känt varandra redan innan de föddes. Då sparkade de på varandra genom magarna. Och när elin var färskunge så sov hon så gott på min bebismage.


Hemmadag

Här har vi inte gjort så mycket i dag. Mest tagit det lugnt. Jag susade ner till staden för att hitta en bikini. har krympt ur min :) Hittade två st, 49 kronor per del.
Sedan var det lite allmänt trädgårdsfix och husfix med. Grannflickan här har en sådan där stor pool och hon har tjatat på Oscar att han ska bada med henne. Han har inte velat innan men i dag visade jag honom en simring och så fick han puffar och då ville han gärna bada. När han väl kom i ville han inte upp... Kort sagt en underbar dag.


Oscar hjälper pappa på altanen. Med sitt eget lilla verktygsbälte.


Klurar på klammer


Badar i J:s pool.


Var inte så läskigt när man väl kom i.


Lillebror sov skönt i vagnen.

Underbar dag på stranden

När vi kom dit jag och prinsarna var det inte en kotte där. Jag började undra om vi åkt fel då klockan ändå var över 10. Men vi packade upp oss och snart fylldes stranden på. Familjen F kom och barnen sprang i vattnet. Jag försökte hjälpligt få upp parasollet då marken är hård. Fikamonstret har en sådan fiffig grej som man borrar ner i marken. Måste hitta en sådan...
Som jag skrev i går vill jag gärna ha lite skugga och barnen med. Men men det gick bra i allfall. Vi badade lite sedan blev de små lite kinkiga. Vad är klockan frågade K. 11 eller nåt va? Tittade på klockan och den var kvart i 12... Inte konstigt att humöret hade åkt i botten.
Det som var så bra var att det finns en restaurang precis vid badplatsen. Oscar fick köttbullar och jag tog en kycklingsallad. Men vad besviken ajg blev på den. Lite sallad dvs sallad, tomat och gurka, en kycklingfilé och sedan har de slängt på en massa kladdig currygegga. Skulle sagt till men orkade inte så jag var hungrig och barnen var hungriga, det var lååång kö. Men är jag där igen ska jag informera dem. Majonäsgegg förstör det nyttiga  och goda med salladen. Dessutom kostade den 100 kronor!
Strunt samma, det är ett glömt kapittel. Dagen var i allafall toppen och vi blev kvar till 15. Men då var jag ordentligt varm. Passade på att ta ett dopp med Oscar när Lucas sov i vagnen. Ljuvligt, när man väl kommit i. ;)
När vi kom hem blev det mer bad, i poolen och bus i trädgården.


Oscar känner på vattnet


Lucas spanar efter storebror


Buspojkarna fikar


Hemma i trädgården. Min underbara trädgård. :)

Bada

Lillprins ligger och sussar en stund och när telefonen ringer kastar vi oss i bilen och susar till stranden. Oscar längtar. Det ska bli härligt. Hoppas bara jag hittar liiite skugga. Kanske blir det årets första dopp också ;)
Hur som helst ska det bli lovely med lite "semester"-känsla.

Kräftskiva

Det är nogt som jag så gärna vill ha/gå på. Så där riktigt mysigt som det ska va med hattar dukning, hela klabbet. Helst fiska och koka kräftorna själv med. Sitta på altanen när det är svalare i luften, en del folk, gott att dricka. En riktig kräftskive skiva helt enkelt. Men då kommer vi till det stora problemet.
Jag gillar inte kräftor! Så det känns minst sagt meningslöst. Visst, jag kan äta några stycken för sällskaps skull men det är inte så att jag kängtar efter det.
Får väl ha en anann skiva helt enkelt...


En gång till

jag var inte helt nöjd med gardinerna i vardagsrummet och de sattes upp i väntan på något bättre. Nu ahr ajg hittat något bättre ;) På torget i dag. Betydligt billigare än en anann butik som säljer gardiner i den här staden. Tyväär. Jag är lokalpatriot men någon måtta får det vara. Dessutom är de så otrevliga på den affären så helst handlar jag inte där. 125 kronor gav jag för en enfärgad panellängd. Samma panellängd kostar 199 i den affären. Så 150 kronors sparade jag. Sedan blev det en annan gardin med. Den kostade 150 kronor. Och nu blrev det ROSA!!!!



Lite allmänt småfix har det blivit. Tvätta, stada och hålla undan. Satte en bröddeg i går kväll och tog hand om den på morgonen. Mumsigt kan jag lova. Oscar har varit på dagis och efter det följde vi med dagiskompis A till deras hus och hade picknick i trädgården. Helt underbat, barnen var i poolen och vi satt i skuggan.
Jag är INTE någon solmänniska. Klarar inte av solen. Tycker att det är skönt när den är framme mena tt sola är inte min grej. Får se hur det går i morgon då stranden väntar. Men vi stannar så länge det känns okej. Om det är en timme eller fyra får vi se. Gjorde misstaget tidigare i somras att sitta en heldag i solen och det fick jag lida för. Så lite lagom får det bli.


Besiktning och vaccination


 ♥ Mina finaste underbara prinsar

I dag var det dags för BVC-besök och vaccination för Lucas del igen. Vikten hamnade på 11.415 g och 79,5 cm lång.  Han växer min lilla prins. Misstänker att febrern han haft har varit tredagarsfeber då han har blivit prickig. Men vaccin fick han ändå och det gillade han inte riktigt. Oscar var med och försökte distrahera. Han var så duktig.
Efter bvc begav vi oss till kompisen K för lite lek. Där blev det lunch, lek och sedan hemfärd.
Plockade lite vinbär hemma och fick syn på min nya nästangranne, vi pratade lite och hon skulle gå till lekparken med sina pojkar (exakt lika gamla som Oscar och Lucas). Så vi följde med. Det visade sig att hennes stora pojke också är en riktig TÅGKILLE och Oscar ville genast visa sin tågbana. När vi var hemma igen så följde de med in en sväng. Det var första gången pojkarna träffades och det gick jättebra. Både här och på lekparken, lekte som de aldrig gjort annat. De fann verkligen varandra från första stund. Så roligt!

Var ju vägning för mig idag med. Hade gått ner hela 0,1 kg ;) Nu är det segt men har bara 0,6 kvar nu. Ska försöka vara lite extra hård denna veckan och se vad som händer.
Helt väck är jag och klockan är ändå inte så mycket men lilla prinsen vaknar så rysligt tidigt. 05.30 tyckte han var perfekt att gå upp. Hoppas verkligen att han sover längre i morgon. Orkar inte detta hur länge som helst.

Ett boktips till slut "Johannas saga". En riktigt bra bok som var svår att lägga ifrån sig. Men väldigt rå på vissa ställen. Men så så bra.

Tack för era snälla kommentarer förresten. Det värmer :)

Bytt är bytt

Mattan som vi haft i vardagsrummet är en bra matta i ull från Ikea. Men den nopprar sig något hemskt. Ser gammal och äcklig ut. Nu har vi bytt till en mycket billig matta. Den som nopprade sig kostade en tusenlapp. Denna kostar ca 300 och då kan det kvitta om den blir förstörd. Små barn ni vet...
Men då passade inte mina underbara rosa gardiner lika bra längre. MÅSTE har lite rosa i mitt liv :). Hade ett annat par paneler som jag hänger upp i väntan på några rosa/nougatfärgade.
Ser ni rosa/nougat någonstans så hojta.
Är hyfsat nöjd med resultatet... Men som sagt, på tok för lite rosa...



Lucas är feberfri i dag så hoppas han är på bättringsvägen. Misstänker mest tänder men man vet ju aldrig. I bland skulle det vara bra om man fick ett kvitto och behandlingsplan. Typ ett SMS "Lucas har feber för han har tänder på gång, behandla med febernedsättande och nässpray så blir det bra" Så man vet liksom... Skulle ju inte vara helt fel med ett "Pepp-SMS" ibland med " Du är en toppenmamma, hejja" " Vad mycket du hunnit i dag, bra jobbat!". Hmmm undrar när de fixar någon sådan funktion.

Nåja. Lite pyssel kvar innan det får bli kväll på riktigt. Hej på er.

Sårad

I går fick jag tråkigt nog lite syrliga kommentarer. Det var förhoppningsvis inte illa menat för personen är inte sådan men det sårade något vansinnigt. Kändes som man återigen var liten i skolan och "Bara så du vet får du inte vara med". "Nej men det förstår jag". Så jäkla dum man är och inte säger ifrån direkt istället för att grunna på det i efterhand.
En tredje part är också inblandad och skulle vilja förklara för den personen. Men skit samma... det är väl så livet är.

dagen ahr förutom detta varit ganska bra. Oscar var stolt och lite nervös när vi kom till dagis. Nu var allt nytt igen och den märktes att han var lite reserverad. Men hängde duktigt upp sin jacka och följde med till STORA AVDELNINGEN... Det var inte så många barn då det inte har dragit igång riktigt än men det är bara bra då han får lära känna det nya lite stilla. När jag hämtade honom hade det inte varit några problem. Han byggde lego med kompisen G och ville inte alls åka hem. (Ska nog fixa något liknande det legobordet tror jag hemma...)
I morgon ska vi tillbaka. Hoppas det går bra då med.

Lilla Lucas har fortfarande hög feber. 39,9 har han haftr sedan i fredags. Har åkt ner några gånger men hållt sig högt länge. Han  vill inte äta och inte ha välling. I vanliga fall slinker 260 ml välling ner som ingenting och han vill ha mer. Nu ratar han allt. Så i morgon får de ta en titt i hans öron. Så man kan utesluta det i allfall eller få medicin då.


Måste visa

mitt fynd som jag snubblade över i dag. jag kunde inte motstå... En necessär, en liten sminkväka och ytterligare en liten väska. Allt för under 100 pengar... Me like!


Lilla syster min

Jag är väldigt stolt över min lilla syster. Hon kommer nog alltid vara liten för mig men nu är hon ju stor helt plötsligt. Hon är RESTAURANGCHEF på en välbesökt restaurang i Stockholm.
Lilla söta syster som skämmer bort pojkarna med diverse saker. Framförallt skor som hon har en viss dragning till. :) Tack  Sis.
Förra veckan och helgen var det största på hela året för stället hon jobbar på. Det var Pride. Hon ringde mig hux flux i lördags och ville ha hjäälp med en sak. Hon sprudlade av glädje och berättade att hon skulle vara med i paraden. Så härligt det var att höra henne. Hon har berättat att det var den roligaste dagen i henens liv. Och det kan jag tänka mig. Har ju blivit en ordentlig folkfest.
Stor kram lilla syster.


Presenter

Jag älskar presenter. Fick en superfin krok av lilla mamma och pappa efter deras besök i stockholm. Passar perfekt i mitt kök. TACK!




De bytte även pojkarnas skor som de fick av moster Veronica. Kolla! Så jäkla snygga. Tack tack tack!


Måndag igen

Då var det dags igen. Måndag morgon och Oscar ska till dagis i dag. Skönt att komam in i vardagen och han längtar efter sina kompisar. Hoppas allt går bra.
Med lillprins är det si och så. Har haft 39,9 i feber sedan fredags, fått ner den med alvedon men då den slutat verka så steg febern igen. Ni låg han på 37,7 så den har gått ner men han är inte sig själv riktigt. Vill inte äta, trött och kinkig. Egentligen vill jag upp till barnmottagningen för att utesluta att det är öronen, han reagerar lite. Men samtidigt har ju febern gått ner. Jag avvaktar nog under dagen.

I går och i fredags jobbade jag igen. Kändes bra och framförallt då jag fick göra ettan. Alla editionernas förstasidor. Och alla löpsedlar. Jag måste säga att det gav lite ny energi. Har inte gjort dem trots 9 år på tidningen men nu så fick jag chansen. Ska berätta för chefen att jag gärna gör dem flera gånger.

Helgen har annars inte bjudit på mycket överraskningar. Fick lite trevligt besök av Å och J. Alltid kul att ses.
Jag måste säg att jag känner mig snuvad på semestern. Eller i allfall vädret. Det har inte varit sommar på riktigt och jag saknar våra utflykter. Ush, inte anant än att det känsn lite deppigt.


Bjuder på en bild på prinsarna från Jönköpingstrippen i fredags. Snygga i sina nya kepsar från S.

Tack

för blåbären farmor...

Firande av storprinsen

I torsdags hade vi ännu lite firande av Oscar. Klart man måste fira på sin födelsedag. det kom lite kort och vi planerade att baka en rulltårta. Helt plötsligt ringer det på dörren. Där står Sanna och gustav och sjunger för Oscar. Med sig har de en liten prinsesstårta. och varsitt födelsedagskort till pojkarna med en godispeng i. TACK TACK TACK säger jag å Oscars vägnar. Mycket omtänksamt av er. Sådant gör att mitt mammahjärta nästan spricker av glädje.
Kusin T kom hit okså så vi fick möjlighet att dela tårtan med någon.

Jag vet att det var länge sedan ajg skrev nu men det har varit fullt upp med kalas, gäster och lite jobb. Min kära vän H och hennes sambo A kom hit i tisdags. H och jag har varit kompisar sedan vi var små genom våra mammor. Allt eftersom åren gått har vi tappat kontakten lite. Det var jättekul att träffa henne oxh supertrevlige norrlänningen A och jag hoppas verkligen att vi ses snart.

I går jobbade jag. Vi var väldigt kort om folk och jag hann inte mer än komma innanför dörren så frågade chefen om jag kunde göra 1:an. Alltså förstasidan. Väldigtr pirrigt men det gick rätt bra. Systemet är fortfarande nytt och så en ny arbetsuppgift efter att ha varit ledig länge. Men jag är nöjd. Gjorde även alla löpen och de andra editionernas förstasidor. :)

Första gången som vi väckte Oscar på morgonen med fikabricka och paket


Lillebror fick en smörgås när vi firade Oscar.


Lycka! Tåggrejer till Duplobandan.


Läser nya boken med pappa. Handlar om tåg naturligtvis.


Oscar fick gatkritor av farbror Erik och Emma. Det var kul tyckte båda pojkarna...


Tårrrta.


Min moster, Oscar och kusin T. De busade massor.

RSS 2.0