Tidigt igen...

Vi har haft förmånen att få sovmorgon under en perio till kl 8 ungefär. Dettta under Lucas stökiga period. Då har han fått sova i vår säng... I morse var han uppe med tuppen igen. 5.30 ropade han från sin säng. Iochmed sovstrul och att han skriker i sin spjälis fick han i natt sova i en utdragssäng modell äldre. Han somnade men sov ganska oroligt. dessutom sov han i sitt egna rum. Lite ovant kanske. Vet inte om jag ska prova att sätta spjälsängen igen. Vill bara att båda barnen ska sova gott och gärna längre än till 6. Lucas visar att han gillar Oscars säng. han kryper ofta upp där och ligger länge och gosar. En fundering är att köpa en sådan säng till honom med. Men egenttligen vill jag ha honom i spjälsäng. tycker han är så liten än. Men då han bara tokskriker i den... Vad ska man göra!???

Bullbak på 1 advent

Lussebullarna är bakade nu. Båda barnen ville förstås hjälpa till... i sisådär 2 minuter var det kul. Sedan lagade Lucas egen mat :)




Rummet är klart!!!

Jag är nöjd. Det är lite småfix kvar. men Oscar sov i sitt nya rum i natt och det gick bra. Han gillade lövet över sängen. Lucas har hittat Oscars säng och vi ska nog göra aett föresök med stor säng till honom nu. Får se. Vill i allafall köpa en expedithylla och trofastlådor till Lucas med. Någon som är intresserad av två låga Billyhyllor (ek) och en malmbyrå (ek).


Julkorten har anlänt...

I dag kom mina julkort. Och jag är SÅÅÅÅ nöjd! Har letat efter snygga mallar överallt men inte hittat någon som var så som jag ville ha det. Efter lite klurande insåg jag att jag kunde göra kortet i photoshop. Så blev det och sedan beställde jag det som en vanlig bild. I stället för att betala över 5 kronor styck för de färdiga mallade korten, blev det nu 0,98 öre styck! Och då blev de perfekta! Precis som jag ville ha dem. Känns roligt att få skicka iväg dem.


Oväntat besök

den nya altandörren är roligt tycker Lucas. Han ser hela trädgården och i dag fick vi en fönstertittare :) Grannens katt satt utanför. Lucas blev jätteglad och pratade länge med honom.


Det går fort när man har roligt

Strax efter kl 7 kom grannen hit med lilla V. Det var dags att gå till dagis med lilla L och sedan väntade en frukostdejt för oss, de stora barnen och Lucas. Det var bara jag vaken då men Oscar kom strax upp.
en trevlig förmiddag hade vi med lite pepparkaksbak för att få slut på degen.


Adventdags

Har fixat till ljusstaken nu. Frej har tillverkat plåtbrickan. Tycker det blev riktigt fint. Har lite vita stenar som ska få ligga på brickan med. Kan inte fatta att det är advent på söndag. Jag har NOLL julkänsla. Ska försöka ändra på det i dag genom att sätta ut belysningen ute. Kan behövas i detta GRÅVÄDER!


Juldinosaurier och pekkarkakshus

I går tog jag tjuren vid hornen och tog fram Pepparkaksdegen. Då hade den fått vila en natt i kylskåpet. Vissa av oss åt mer pepparkaksdeg än andra om man säger så...


Frej slutade tidigt på jobbet och jag begav mig till grannstaden. Målet var min jobbarkompis nyöppnade butik Trivas hemma. Hade massor av fint. Lite shopping blev det både där och på Ikea. Hittade även de sista julklapparna. :) Nej nu ljög jag. det är till två personer kvar. Men det fick jag reda på i helgen.

Fått mycket gjort idag...

Känner (som säkert så många andra) att man ligger efter med så mycket saker och att nya "måsten" hopar sig över huvudet. I dag tog jag tag i flera saker. Skickade bilder till framkallning, skickade julkort till framkallning, rensade ur garderoben, flyttade ner mina kläder som blev kvar (inte mycket) och gjorde en pepparkaksdeg. Åkte även till tippen med 4 kassatr kläder att slänga och 4 säckar till Erikshjälpen.
Egentligen borde jag stryka nu men tror att jag skjuter på det, dumt va :) Men efter en sådan dag vill jag ta en kopp te och sätta mig i soffan när det är dags för Desperate Housewives...

Fick paket i dag. Visserligen som jag hade beställt, men det kom så himla fint inslaget så det kändes nästan som en present. Har trånat efter ett par Bobux länge. Köpte dem äntligen.



Status här hemma

Lucas har fortfarande någon fix idé när han ska sova. Vill INTE vara i sin säng. Vet inte riktigt hur man ska hantera det men än så länge har han fått vara där ändå och jag har gått in med jämna mellanrum. Typ 5 minuter. Vet inte om det är rätt eller fel.

I dag fick jag fint besök på förmiddagen av lilla Miss D med mamma A. Hade en mycket trevlig stund. Måste försöka ses oftare. Snart börjar jag ju jobba igen.

Eftermiddagen bjöd på lite mathandling, vet ni vad Saffran kostar nu?! 36 kronor!!!! För ett paket!! Till en enkel sats Lussekatter behöver man 2.  Men det är ju världens dyraste krydda. Köpte en jättepåse med kanel för 4 kronor. Kan man väl ta istället ;)

Fick härligt matsällskap till middagen. Finaste grannen hade lagat underbar pastagratäng och bjöd på hemma hos oss. Mycket trevligt. Kommer sakna våra spontanmiddagar när du börjar jobba vännen!

Snart dax för träning, den stora frågan är bara var mina träningskläder har gömt sig. Bäst att leta!

Jajjemen!

Vi kom till Ikea! Fick med oss eh hel del saker hem. Missade några grejer men det är inte värre än att jag kan åka och handla en dag i nästa vecka.

Frejs rygg är bättre och läkaren trodde att det var någon form av inflammation.

Lucas har skrikit som en tok i natt. Men tror inte der är öronen som spökar utan att han fått någon fix idé. Så jobbigt bara. I morgon blir det jobb. Vet att jag har två nya spel som väntar på mig. JIPPI!


Vård av sjuk man...

Är det inte det ena så är det det andra, eller det tredje... Frej har gjort illa sin rygg. Han kan inte röra sig och det gör ont när han andas. Det blir sjukhuset för honom och hemma för mig. Jag skulle jobba idag egentligen. Inte mycket att göra något åt med föräldrar som har svininfluensa. Ingen kan ta hand om barnen. Dessutom är Lucas inte lycklig på kvällarna och då är det bara mamma eller pappa som gäller. Öronen stökar fortfarande.

Får se hur det blir med vår tänkta shoppingtripp till grannstaden i morgon. Har jag tur får jag med mig världens bästa granne ;) Annars får jag väl åka själv. Är det svårt att köra med släp?

Sjukstuga

Ush! detm är inte kul när de små är sjuka. Lucas öron är fortfarande onda. I dag fick vi Spectramox utskrivet. Dropparna ahr inte hjälpt. Han är totalt genomtäppt i näsan med. PLUS att det verkar komam en tand med. Allt på en gång :) Trots en natt med väldigt lite sömn känner jag mig hyfsat pigg. Kanske hinner jag även till träningen. beronende på om Frej hinner hem från svinsticket. Lucas spruta får vänta. Måste kolla det där med. Hur länge efter avslutad antibiotikakur man ska vänta.


Bettskena och öroninflammation

Tandvärken beror på att jag spänner käkarna. Blir det inte bättre blir det en bettskena...

Lucas har gråtit hela natten och efter lite velande fram och tillbaka ringde jag ändå till barnmottagningen. Vi fick komma dit och öroninflammationen var ett faktum. Ska behandlas med örondroppar och hoppas det hjälper. Tydligen finns det allt för många multiresistenta bakterier nu. När vi gick därifrån började folk redan köa för vaccin. 45 minuter innan utsatt tid.

Hos tandläkaren var jag i 4 minuter. Akuttid och helt GRATIS. Tack vare frisktandvården. När jag kom ut från tandis var kön ända ner i trappan och ut genom huvudentrén. Hur mycket folk som helst. Om Lucas öron är bättre i morgonkan jag gå och vaccinera honom. Vi får se.

Gardinsömnad

Köpte två olika tyger igår. Båda passar färgmässigt. Ska sätta upp bil-stickers på väggen i Oscars rum och kunde inte bestämma vilket tyg jag skulle ha. Det blev båda. Men man måste ju börja med något. Jag började med karttyget. Är lite osäker på om tyget med bilar är för barnsligt. Men det tyget passar till Lucas rum med. :)


Helgen avklarad

Snart är det fäördigmålat. En sista strykning av det gröna så är det klart sedan. Handlade gardintyg på åhlens i dag. Jag tro det blir riktigt bra. Nu ska de bara sys med. Min symaskin är inte riktigt snäll så vi får se hur det går.  Åhlens har mycket fina tyger. Hae gärna köpt fler. Nu blev det två olika. Ska försöka ta bild i morgon.

Det går fort när man har roligt. I går var det kalas för en nybliven 1-åring. Tänk vad tiden går. Till Oscars stora glädje blev det godispåsar på kalaset. Lucas fick ingen men lyckades få godis ändå ;)


Kalasdags

 

Fick öva mina färdigheter från presentkursen. Tycker det blev lite fint. Trots att jag använde "fulpapper" som ledaren sa.  Vet ni att man kan "krulla" pappersremsor! Det är det som ligger nedanför solfjädern.


Grönt är skönt

Jag ska måla hela världen lilla mamma....

Målandet gick jättebra igår. I morse fick Oscar måla det gröna. Och oj vad grönt det är! Helt plötsligt vill han inte ha vitt utan grönt i hela rummet.  Bättre än svart med fladdermöss i taket, som en grotta. Så var det förra veckan...

DET BLEV EN ELEFANT...


Målar vidare

I dag har vi flyyttat vårt sovrum, putsat fönster och målat en omgång i Oscars nya rum. Fasmiljen F var här och hjälpte till att bära ner sängen. Tack C!
Har förhoppningen att hinna måla i stort sett färdigt i morgon. Sedan är det att susa till ikea och handla möbler. Känns bra att vi är på gång igen. Bye bye blommiga vägg. Samma tapet har jag sett i mitt favvoprogram (Hem till gården). Av en slump men kul ändå. Nu blir det vitt och med en vägg i Wasabigrönt!

Vet inte riktigt vad som är knas med mig nu. Inte ont i tanden. Mer ont i hela käken och huvudvärk. Känner mig även småförkyld. Bara att vänta antar jag.


Inget vatten...

Hux flux så finns inget vatten i kranen. Vad utsatt man blir. kan inte tvätta barnen, dusha, städa.

Tanden har varit snäll faktiskt. Men dras med en ganska jobbig huvudvärk och halsont.

Fredag den 13:e

Dagens datum och tandvärk. Kan aldrig gå bra ihop eller? Dessutom är folktandvården stängd så man måste ringa till grannstaden. Men dit fick jag inte komma för jag sa att det mest är obehagligt och inte gör så ont. det är ju inte så att man ringer till tandläkaren för att man inte har något bättre för sig. Får se hur det blir elelr om man ska ringa till en privattandläkare.

I går var jag på paketinslagningskurs. Ledaren har synts på tv flera gånger och vi fick göra riktigt fina inslagningar faktiskt. Tyvärr hängde huvudvärken över mig hela kvällen.

Nu är fönstren färdiga. i går blev det inklätt med plåt. Jag är så supernöjd. Nu är det den lilla räkningen som ska betalas. Men det är värt varenda krona. Förhoppningsvis känns det på värmen i huset med.

Dagen får bli lugn. Bara vara hemma och pyssla.


Rörigt värre

Här hemma är allt rörigt. Lite mer än vanligt ;). Vill få färdigt rummen och ta det lite lugnt ett tag. Planen är att ta en tur till ikea för att handla möbler till Oscars rum. Får väl fixa det i helgen. Jag och Oscar hiottade en så fin lampa som han ska få till sitt nya rum. Kommer passa perfekt. Måste bara få Frej att förstå att det är nödvändigt.

Kalla tassar...

...är ett minne blott. Har inhandlat mig gosiaga små "får" som Oscar säger. Har härdat ut länge men nu gick det inte mer. Så underbart skönt. Visst, lite tantvarnning är det. Men vad ska en frusen själ göra?!


Före och efter...

Före

Efter


Speldags

Oscar fick en favorit. Miljöbovarna! Ett riktigt kul spel. Man ska svara på olika frågor och sedan samla skräp.


Fönsterstatus

Just denna minut jobbar Lasse på med att sättam lister överallt. Blir så fint! Hoppas det blir helt klart i köket i dag så jag kan få upp fönsterbräda, nya gardiner och PUTSA fönstren. I går bytte Niklas och Fredrik alla fönster. (8 st +i dörr) från kl 07-15 var de här. Måste verkligen rekommendera dem.Verkligen ordning och reda. Snabba och trevliga med. HÄR hittar du dem... Kort sagt. MYCKET NÖJD!


Speldags

Varje år recenserar vi spel på jobbet. Denna gången fick jag tre stycken. Vi har spelat nu och de var riktigt kul! Nu återstår det bara att knåpa ihop en text...


Full rulle

Den här helgen har gått i raketfart. Jobb på fredagen, härligt middagsbesök på lördagen och farsdagfidande på söndagen. Därefter var det bara att susa till jobbet. Då hade bilen fått punktering. Detta 20 minuter innan jag börjar... Suck. Det fixade sig men det har inte funnits tid till datorn.

Nu väntar jag på hantverkarna. Nu är det dags för fönsterbyte. I fredags levererades fönstrena hit och i dag ska det börjas med montering. Ser helt hemskt ut här hemma nu. alla gardiner borta, inga fönsterbrädor eller lampor. Men jag tror det blir jättefint sedan! Lite spännande är det.

Fars dag var det ju igår. Pojkarna uppvaktade världens finaste pappa med ett nummer av bilsport, choklad och världens bästa pappa-strumpor. Till min pappa hade jag gjort fikamonstrets chokladtryfflar med turkisk peppar. Mycket uppskattat! Fikamonstret, hittade ett recept på tryffel med pepparkakssmak. Värt att testa kanske?! :)


Mosigt och febrigt

Har inte speciellt ont i armen efter sticket men det kliar och ajg känner mig mosig i hela kroppen. Liksom trött och på lite ont typ "påvägattblisjuk". Är väl biverklning av spritan I guess. Oscar har varit på dagis för han var pigg i morse och hade lekt bra hela dagen. Men när vi kom hem var han kall och blöt. Vi åt lite mellanmål och sedan kom den. FEBERN. Inte mycket men den finns där ändå. Han klagade lite på att armen gör ont men somnade gott. Riktigt trött har han varit hela eftermiddagen så vi har suttit i soffan och tittat på Pippi.

Missade träningen idag. Har ingen barnvakt då min mamma blivit ordentligt sjuk efter vaccination. Så typiskt. Messade båda träningarna denna veckan. När jag nu känner efter så borde jag nog ändå inte träna idag då jag känner mig lite mosig men synd ändå...

Har annars haft en toppendag med trevligt lunchsällskap :)

9 år

I år har vi varit tillsammans i 9 år. Och på dagen för 9 år sedan förlovade vi oss. Detta hade jag glömt bort men min gulliga man kom ihåg. Kom hem med en ros och fika bestående av chokladbollar till pojkarna och vit chokladcheesecake till oss. Han tvingade mig att smaka. Så god!!!! Tack älskling. Fast jag sörsöker hålla mig ifrån sötsaker. Men gud så god.




Fruktstund efter dagis

I går efter dagis hade vi picknick på Oscars rum. Smörgås, äpple, vindruvor och clementin blev det. Riktigt mysigt att sitta med prinsarna och lyssna på CD-saga och äta mellis. Tittade mig omkring och såg Oscars väggmålning. Snart blir det Lucas rum. Jag käämpade med målningen  men nu är det vita runt om lite slitet och några målade streck på. Vet inte om jag ska måla över. Men jag gillar målningen. Vad tycker ni?

 


Vaccin

Nu har jag och Oscar fått vaccinet. Kändes inget då men fasar för det värsta. Har hört så olika med feber, ont i armen och allt möjligt. Hoppas Oascar slipper allt. Fick köra den hårda stilen och muta honom. En bandgrävare från ica kostade det hela. Men men, odramatiskt var det och han blev inte ledsen.

En god gärning...

En vän har ett barn som är ganska ordentligt sjukt just nu. De har under lång tid haft problem med förkylningar och sonens kroniska sjukdom. Pratade med henne i går. Hon var så trött och ledsen. Kände att jag ville hjälpa på något sätt. När barnen och man själv är sjuk är en middag det som jag vill ha hjälp med. Så jag lagade köttgryta, skalade potatis och mörötter, gjorde en sallad och bakade en paj. Svängde sedan förbi och lämnade det när de inte var hemma. Hoppas de blev glada. Kändes bra att kunna hjälpa till med en liten sak. Vill naturligtvis kunna hjälpa alla mina vänner. Tiden finns tyvärr inte till att laga mat till alla ;) Men jag försöker hjälpa till med vad jag kan.

Väntade i 45 minuter på att få vaccin mot grissjukan i dag. Sedan var jag tvungen att åka. Nytt försök i morgon. Så otroligt med folk.

Spackla och slipa

Tur att man har två frivillaga som mer än gärna ställer upp och hjälper till. Oscar spacklade massor av skruvhål igår och Luckas slipade med slipkloss. Han spacklade faktiskt riktigt bra så om några år har vi nog riktigt god hjälp ;)

I kväll blir det målning i det som ska bli vårt ny/gamla sovrum. Ingen träning blir det tyvärr då jag inte har någon barnvakt.


Ny vecka

Måndag igen! Som det har blåst. Vårt hus är inte riktigt tätt för när deyt blåser blir det kallt. Maken gick upp först med barnen i dag och när jag kom ner satt de i soffan under täcket och hade tänt en brasa. Så mysigt att komma ner till det.

i går rensade jag ur tå skåp med VHS. Vår VHS-spelare är ur funktion för tillfället och skåpen behövs till annat. Hittade två gamla godingar sedan tiden som varit...
Tänk va! Fucking Åmål, signerad av skådespelarna... Och vampires, det tittade jag på då. Nu klarar jag kanppt av Beck. Haha.

Funderar på vad man kan göra med filmerna. En del sparas men del flesta är väl bara att kasta.

Utrensning...


Oskyldig?

Tänk så kul man kan ha med 200 buntband i olika storlekar...


1 november

det går fort när man har roligt heter det och det har gått hemskt fort helgen. I går hade vi trädgårdsag och lyckades fixa undan massor i trädgården. Löven klipptes sönder med gräsklippare, rensade upp alla grenar efter trädklippning, tömde altanen, stödade undan i sandlådan och klippte ner de växter som ska göras det nu. Ser faktiskt riktigt prydligt ut.
På eftermiddagen blev det middag hos mamma och Lucas bjöd på en hel del skratt när han sprang fram och tillbaka till spisen, ville smaka på maten och sa "mmmmm". När det var dags att gå hem gick vi förbi kyrkogården. det är så otroligt fint med alla ljusen.


RSS 2.0