Grattis Oscar 4 år!


I dag fyller min stora prins fyra år! Hjälp. Han är ju ett stort barn nu. Fattar det inte.
Känns inte som det var länge sedan han föddes och sedan han fyllde 1, 2 och 3 år.
Älskade unge, livet blev annorlunda på alla sätt när du kom. Men jag vill inte ha det på något annat sätt. Du är mitt solsken! Puss på dig.

Tomt och tyst

I förmiddags körde vi Oscar till farmor och farfar. Tanken är att han ska sova där i natt. Vi får väl se hur det går. Han har bara sovit borta 4 gånger. I snitt en gång per år ;) Har inte hört av dem på hela dagen så det går säkert bra.
Men vad tomt det känns och tyst. Saknar honom massor men tror det är bra för hans egen skull och att känna sig trygg överallt.

På måndag är det dagis igen. nu börjar han på 3.an, stooora avdelningen. Med de stora killarna. Känns konstigt. Jag var så gammal när jag började där och jag kommer fortfarande ihåg det.
Till helgen får vi nya "nästangrannar". De har två pojkar i samma ålder som Oscar och Lucas. Träffade mamman på BB med Lucas så det är bara några dagar som skiljer. Så har hon en stor pojke som är jämngammal med Oscar. Det ska bli jättekul. Hoppas på en bra kontakt.

Nu sitter jag och väntar på våra gäster som borde komma inom en timme eller så. Ska bli rolit att träffas. Senast var när Oscar fyllde 1 år.

10 augusti

Ja vad händer då undrar ni nog.
Det är den dagen som Me and I släpper sin höstkollektion och kl 18 har jag visning här hemma. Vill du komma? Känner du någon som vill komma? Hör bara av dig så får du adress om du inte har det redan.

Kalasat klart...

Då var det avklarat med. Det stora släktkalaset:)
En jättebra dag med mycket trevligt sällskap och fina presenter till pojkarna
En sak som är rolig är att det ahr inte blivit dubbelt med ett enda paket. Väldigt bra...

Mycket folk var det i dag med. 16 tror ajg vi slutade på med barn och vuxna. Oscar ahr väldigt roligt med min kusin T. Hon är många år äldre men de leker kanonbra ihop och Oscar vill inte att hon ska åka hem. Tråkigt att avståndet är långt men de leker destomer när de ses.
Farbror E och faster E lekte massor med Oscar i dag. "De är för roliga sa Oscar nu i kväll."
Oscar fick en jätterolig bil som man kunde skruva ihop själv och ta i sär i 1000 delar. De placerades tillsammans med Dinosaurie-playmobilet i hans rum. "Mamma, jag är sååå stolt över dom här", GULL!

Oscar
Alfabetsspel till datorn
Playmobil med dinosaurie
Gatukritor
Byggihop bil
Kläder
Pengar till mer kläder/nya rummet
Bok
Bil
Necessär och schampoo med Blixten


Lucas
Pop-up-larv
Bollåda
Mjukiskatt
Brioigelkott
Kläder
Pengar till mer kläder/nya rummet
Mjuk bil
Hård bil
Spade
Mössa
Klossbuss



Paketöppning


Tårtan. Så fin!


Mums

Tårta...

Oscar visar lillebror hans present.


Lucas och farfar med alla presenter

Oscar och morfar mekar lite...


Barnkalas avklarat

I går var det full rulle verkligen, men jättekul! Söta lillasyster hjälpte till och trots det hade vi nog behövt två "personal" till. Det blev lite rörigt men ändå toppen. Pojkarna fick så mycket fint.

Oscar
Pumaskor
Wall-E underlägg
Lego-hjullastare
Legopriatskepp
Legogubbar
Tågbok
Garagetågbana
Resväska med lisebergsklubba i
Långhals
Barbapappaspel
Bok
Gubbkeps

Lucas
Converse
Verktygsbuss
Kamera
Knopppussel
Bok
Lamptiger
Bowlingset
T-shirt (lika dan som kompisen L)
Gubbkeps

Tack ALLA som kom och för att ni köpt så fina saker. Det blev verkligen ett lyckat kalas.
Jag hade dukat till de stora barnen på ett litet bord. Så de satt på golvet och hade ett lågt bod. Tror det gillade det med. Vi bjöd på fruktsallad och glass och lite olika kex.
Sedan sprang alla barnen iväg och lekte ute och på Oscars rum. Tror de hade kul med.













Kalasdax



I dag blir det barnkalas med kompisarna och i morgon kommer familjen och ska fira prinsarna. Fullt upp men sååå kul! 14 barn blir det i dag. Och så en hög med föräldrar på det. Jag hoppas vi kan fika ute men tyvärr ser det inte så lovande ut. Väntar lite till innan jag dukar.
Hag varit ute på en timmes lång promenad med K. Det är inte många som är ute kl 7 en lördagsmorgon. Mycket stilla på alla gator.

Barnrum

det börjar bli dags att ta tag i det här med barnens rum. Datorn ska flytta till biblioteket, vårt sovrum ska ner där datorn var innan, Oscar ska ta vårt sovrum och Lucas får Oscars sovrum. Det för med sig mycket och datorrummet måste målas om och även Oscars blivande sovrum.
Oscar älskar ju som ni vet ;) TÅG. Har inte hittat någon tågtapet men hittade så himla fina saker på Vimsa dekor.
Även bokstäver är väldigt intressant och ajg vill inte att det ska kännas "löjligt" om något år. Visserligen är det nog enkelt att ta bort men ändå.
egentligen slulle jag vilja göra om Lucas blivande rum med men vi får se vad kassan tillåter. Känns som han får ärva ALLT.
Så lite åsikter tack...

* Är tåget barnsligt?
* Ska ha vit bas med de färgerna tänkte jag. Grönt och blått. Vit expedithylla.
* Båda bilderna eller bara en?
* Vilken i så fall?





Ambulansfärd

Kvällen i går var jättetrevlig. Familjen Alkeberg/Harrysson var här och barnen lekte jättebra. Dessutom fick de födelsedagspresenter. Lucas fick ett helt underbart litet draglok från Brio och Oscar fick spelet Castors grejer. Tack snälla!
När de hade åkt hem pysslade vi lite i källaren och gick sedan och lade oss. Frej gick upp och tog lite hostmedicin för han fick en sådan rethosta. en stund över 01 vaknade Frej, Lucas gnällde och jag fick ge honom nappen. Då sa Frej att han hade så ont i magen. Jag sa att han skulle gå ner och ta lite fil. Ont i magen är så brett.
Hör honom ropa från hallen. Där sitter han på golvet och slänger sig fram och tillbaka av smärta. Han kan inte andas och ajg ringer direkt 112. Ambulansen ska komma direkt, det tar nog 5 minuter och smärtan håller i sig ordentligt. Ser att han har fruktansvärt ont. Sedan försvann krampen lika fort som den kom.
Abulanspersonalen tycker inte att vi behöver åka in och efter en stund åker de. De hinner inte mer än i väg så får Frej en ny kramp och jag ringer tillbaka dem.
Frej får åka med och Jag tar bilen efter. Min lillasyster har kommit så hon följer med som sällskap. Mamma och pappa stannar med barnen.
Många tankar hann flyga genom huvudet på den biten in till Eksjö. Gud så rädd jag var.
På akuten blir vi omhändertagna och frejs kramper kommer och går. Prover tas och läkaren förklarar att hon tror att det är gallgångskramper. En biverkning av hostmedicinen. Vid 4 åker vi hem då han inte haft ont på en timme.
Vid 06 vaknar Lucas...

Tuff tuff tåg

I dag blev det den efterlängtade turen med ånglok. Oscar drog på sig sin gula tågtröja och ville åka direkt när vi vaknat. Men det blev lite väntan till...
När vi kom ner till stationen efter att ha lämnat Lucas (det var mitt i hans sovtid) såg vi tåget. OScar skuttade och sa "där är tåget". han var myckret imponerad. Vi träffade supersnälla Lennart som dagen innan hade lovat att vi skulle få åka med. Vi visades ombord och det var bara vi. Snacka om VIP-plats :) Oscar älskade varje minut som det tog att åka till Eksjö. Signaler blinkade, visslan tjöt och det tuffade mycket trevligt. 
Framme  klev vi av och var beredda på att få ta bussen hem. Nu var det ju ett chartrat tåg. Men de frågade om vi ville åka med tillbaka och det var klart vi ville. Denna gång satt vi i restaurangvagnen så när de andra släpptes på tåget hade vi redan plats. Oscar fick en glass och en tågtidning.
Vi inhandlade även ett batteridrivet lok med räls, en konduktörsvästa, en pin och ett kort. Detta tåg var en verklig hit. Oscar har lekt hela eftermiddagen och klippt biljetter. Väldigt lyckat och Lucas sov hela tiden hos mormor.
eftermiddagen bjöd på glasskalas med vänner som tyvärr inte kan komma på kalaset i helgen. Men vi hade det mycket trevligt. Tack snälla för de fina presenterna till pojkarna.


Fina loket.


Gammal vagn.


Nu åker vi...


Så låg han halva eftermiddagen och bara tittade på sitt lilla lok...


Sedan blev det glassigt tåg ;)



Öroninflammation

Bakterien som lucas haft i ögonen har även satt sig på öronen. Så efter en skriknatt så fick han Amimox. Han var jätteröd i öronen sa doktorn. Så hon förstod att det gjorde ont.
Men nu blir det bra...

Tiden rusar iväg


Har inte hunnit med att sitta här på några dagar tyvärr men nu är jag tillbaka.
Sanna och Gustav var här i lördags. Vi ahde en mycket trevlig kväll med samtal och god mat. Vi fick våra födelsedagspresenter. Stort tack ännu en gång!
Jag fick den fina formen från Rice som jag önskade mig. Det är så fin och nu vill jag göra gratänger och pajer.



I går var vi på Monkeytown och som tur var skulle Oscars kompis K dit med så vi sammanstrålade där och barnen hade jättekul. Det enda tråkiga var att Frej tappade sin plånbok så vi plöjde igenom bollhavet några gånger men utan resultat. Därefter åkte vi till Ikea och handlade till tvättstugan. Det blir nog bra men vi klurar fortfarande lite på lösningen men i dag målas det sista sedan skurning med klorin av golvet... Ska köpa någon form av matta på rusta tror jag.
När vi kommer hem med en Lucas som är allt annat än glad och en Oscar som är trött så ringer Frejs telefon. En kille från Bankeryd som hade hittat plånboken utanför Monkeytown. Tänk att det finns ärliga människor! Vi blev så glada och planen var att hämta den i dag då vi skulle till Kaxholmen men Lucas har gråtit hela natten, har lite feber och något är inte bra så vi ska se om vi kan lösa det på något annat sätt.

I dag blir det mest fixande. Ska baka lite bröd, pizzabullar och de små tågkakorna till kalaset på lördag. Även en storhandling får det bli.
Såg i tidningen att ett Ånglok ska åka från Eksjö till Nässjö i morgon och att man får köpa biljetter. Ringde Järnvägsmuseet och frågade var man köper biljetter men det kunde man bara göra i Eksjö. Men han var så snäll och sa att kom ner till stationen i morgon bitti så får ni åka med oss in till Eksjö. Wow! Vänta tills jag berättar för Oscar. Han kommer bli så glad.




Blåbärsfrossa

Efter middagen i går beslöt vi oss för att cykla en sväng med barnen till skogen. Det fanns faktiskt gott om blåbär och båda pojkarna tyckte det var roligt. "Mamma du och jag är ju kompisar" sa Oscar mitt under plockandet...

vi kunde inte vara i skoen särskillt länge då flugor och mygg tyckte att Lucas öga var smaskens att kalasa på men lite blåbbär till kvällsmaten blev det. Lucas blev helt tokig och satt och plockade bär själv.
Efter blåbärsplockningen ville vi cykla lite till. Så vi begav oss hem till dagiskompisen E med familj och deras härliga hus. helt oanmälda kom vi mitt i magen. Vi blev ändå inbjudna på lite att dricka och trevligt sällskap. Oscar och E leker fantastiskt bra ihop och de hade så kul. Tack för att vi fick störa er lite!

I dag ska Oscar iväg med Farmor och Farfar till Skurugata. Här hemma blir det lite småfix sedan blir det en kväll tillsammans med Gustav och Sanna och lite god mat. Ska bli kul. Senast vi träffade dem var på Eriks student den 5 juni.








Värme!

Så underbart det är med lite värme igen! Är sugen på bad men tiden räcker inte till. Får se om poolen blir uppblåst här hemma så Oscar kan plaska i allafall.
Här har vi råkat ut för 4-årstrots i ordets rätta bemärkelse. Allt är fel och då blir det bråk. Är det russin i gröten är det fel, är det INTE russin i gröten är det fel. Det är för varmt, han vill ha godig när han ska sova. Minsta lilla och han blir tokledssen. Läste i min "trotsbok" att man som förälder i bland tappar tålamodet, höjer rösten och blir "tokig". Tydligen så behöver barnet detta med. Så man ska inte ha dåligt samvete över det. Man bör tillochmed bli arg ibland stod det. Känns ju skönt att man inte är ensam...

I dag begav vi oss ner på stan med Erika och Frida. Oscar var jätteglad och tyckte nog att det var kul att vi gjorde något. han säger ofta att han tycker det är mysigt att äta på restaurang. Fyndade lite på lindex. ta 2 betala för 1 reaplagg. Bra om man har en pyttebebis som växer ;) Bara ett tips. Köpte varsin likadan tröja till killarna, en rosa top till migoch ett par bruna mysbyxor till Oscar. 139 kronor! Det gillar jag!


Nyplockade vita smultron.

Bilder från firandet

Lite firande blev det i går fast vi inte har kalas förräns senare. Anna V kom på morgonen med present till Lucas och på eftermiddagen kom grannen Göte med en bok. Tack.
Tyvärr kom det inte mycket kort, bara 3 st men det är väl så när man fyller mitt i semestern. När Oscar fyllde 1 kom det både kort och presenter i gansak stora mängder. Jaja. Han bryr sig ju inte om det nu.
Hur som helst såg jag i går att nu har Lucas fått ögoninflammation. Oscar är bra nu men Lucas är geggig i ögonen. Ringde och fick direkt en salva. Så vi började ju gansak direkt och hoppas att det kan fungera.

Oscar och ajg bakade en rulltårta,(tårta måste man ju ha när man fyller år) med färska jordgubbar mosade i. Smskigt tyckte Lucas och övriga familjen.
Var på VV i går med. Var helt övertygad om att jag hade gått upp 1 kg minst under dessa två veckor. Men döm om min förvåning när jag hade gått ner 0,6. Det är inte mycket på 2 v men bättre än att gå upp. Nu har jag 0,8 till mitt mål!


Lilla 1-åringen har fått paket. Oscar gav honom en sa så han kunde klippa snören ;)


Undrar vem som är mest nyfiken. Detta var Oscars paket till lucas som han var med och valde.


Dags för tårta.


Vad ska man med sked till? :)

Lillprins 1 år!


Lilla Lucas 1 år. Tiden rusar i raketfart.

Då var den här. Dagen som jag fasat lite över. Det är hemskt att det har gått så fort. Minnet från 14 och 15 juli förra året är fortfarande glasklara.

Hur det bara knäppte till i magen vid kl 22.30 och värkarna startade. Detta var kvällen innan vi skulle in för ställningstagande för igångsättning. Värkarna kom med full kraft och jag gick ner till datorn för att tima dem. På MSN sitter Ida med nyfödda lilla Tex och hon blir ett stöd i natten. Kl 01 klarar jag inte av att vara hemma läöngre så vi åker till Eksjö. Öppen 8 cm redan. Sedan drar det ut ordentligt på tiden för han sjönk inte ner ordentligt och ingen vattenavgång hade det varit. Kommer ihåg barnmorskan som hela tiden tjatade om att vattnet måste gå snart. Tillslut gjorde det det och krystvärkarna kom. 8 minuter serare kl 05.18 föddes han vår lille plutt. Eller så liten var han ju inte. 4885 g och 53 cm. Men de mätte nog fel för veckan efter hade han vuxit 7 cm...
Jag svor i det där rummet att det här är sista gången. Men så farligt känns det inte i efterhand. Det är fantastiskt att få barn. Det häftigaste som finns! Nu känns det som det räcker alldeles utmärkt med 2 barn men någonstans finns en längtan efter att vara gravid en sista gång.


Helt ny på jorden...



Detta mina vänner är livet


Efter middagen i dag gav jag mig ut i trädgården för att gallra lite i grönsakslandet. Såg helt förskräckligt ut och salladshuvudena låg på varandra. :)
gallrade och rensade och tillslut hade jag fått ihop årets första skörd! det är något speciellt att odla och äta sina egna grönsaker. Potatisen är verkligen betydelsefull och morötterna med. Sådan smak blir det inte ens på de ekologiska man köper. Och att kunna skörda ett salladshuvud och sedan tillreda en god sallad är obeskrivligt härligt. Känns nyttigt på alla sätt. Blast och skal tar kompostmaskarna hand om, sedan blir det ny jord till landen igen :)

Snart är hallonen mogna, äpplen och plommon med. De första päronen kan vi nog skörda i år. Gillar trädgårdslivet skarpt och det känns bra att kunna servera egenodlat.
Vi kokade en rödbeta och avnjöt den ljummen. Mums!

Lucas har "slutat med barnmat". Han tar några skedar sedan vägrar han äta om han inte får det som vi andra äter. Så nu försöker jag laga sådan mat till alla som är "barnvänlig".

Vad roligt med "nya läsare" Blir jätteglad för kommentarer. Oscars låga järnvärde beror på, vad läkaren tror, att han har haft en växtperiod och då har inte kroppen kunnat tillgodogöra sig så mycket järn som den behövt.

I kväll fick jag ett samtal från en vän som jag inte hört av på över ett år. Skickade ett sms till henne i går och i dag ringde hon. underbart att höra din röst igen vännen!

Första jordgubben blev det också. Mums tyckte Oscar.


Ögoninfekion

det har Oscar. Var på barnmottagningen och det var inga tvivel. Eller var det ögoninflamamtion. Det är kanske samma sak... Jaja, det ordnar sig väl men min stackars prins har så ont. Han bara gråter och säger att han inte ser. Vi fick en salva som ska tas på men det tyckte han inte om. Sedan var hans järnvärde utanför acceptabel nivå fortfarande. Så nu blir det dubbel dos niferex. Hoppas inte Lucas får ögongrejset bara. Men jag räknar inte med att han slipper det. Tyvärr.

Har glömt visa

Kom på att jag inte har visat min lilla vagn. Beställde en sittdyna hos Ditten och datten. Så fin och med svart fleece på baksidan. Jättefint tycker jag att det blev. Ville ha en dyna för det är mycket lättare att tvätta än hela vagnen och så blev det lite mjukare.


Oscars öga



Något är knas med Oscars öga. Svullet, varar sig och rött. Klagar på att det gör ordentligt ont så väntar på samtal från barnmottagningen. Oscar har klagat flera gånger på morgonen och sagt att jag ska ta bort det. Ingen bra bild men det syns att ögat är irriterat. Han fick 4 bett strax under ögat på Öland och efter det har det blivit såhär.

Väggordet på plats

Äntligen har väggordet fått komma upp. Tvättstugerenoveringen segar sig fram i snigelfart. Det är tråkigt att måla... Men nu är det bara lite småfix kvar sedan kan vi klura på möbellösning. Lite pilligt var det men tycker resultatet blev bra.







Behöver lite hjälp...

...trivs så himla bra i klänning och leggings. Eller tunika med förstås. Men har lite svårt att hitta tunikor med passnde leggings. Har sett skräckexempel med för genomskinliga leggings och för kort tunika på en person som kanske skulle haft lite mer längd... Har ni några tips. Det är ju så himla bekvämt och snyggt.

Tillbaka

i verkligheten igen. Eller fast i ekorrhjulet... Tvätta, städa, plocka med mera.  Har känts så skönt att slippa ifrån men nu är det ju dubbelt att ta hand om. Men men. Bara att ta tag i det. Vi ahr i allfall haft en underbar vecka på Bödagårdens camping. husvagnspremiären ffunkade jättebra och barnen gillade det med. Oscar var jätteförväntansfull. Soveriet fungerade hur bra som helst. lucas som är en morgonpigg liten herre och brukar tycka att det är dags att gå upp kl 05 sov till 07.30. Så nog har vi känt oss utvilade alltid.
Tyvärr har vädret inte varit med oss och däörför åkte vi hem en dag tidigare. En halvdag på stranden var allt vi fick tyvärr. Jag soom hade läntat efter den ljuvliga ölandssanden.
Det bästa som vi gjorde enligt Oscar var Böda skogsjärnväg. Han är ju totalt tågtokig så det föll honom i smaken. Det är en smalspårsjärnväg mitt i skogen som man tuffar runt med. Sagolikt lycklig var han i allafall. och då känns allt bra :)
Det blev en tur till Lådbilslandet med. Viss det var roligt men överskattat. 250 kronor i inträde och då fick han åka 5 grejer. Kändes jätteknasigt när han körde iväg i en liten bil själv. Men han gillade det. Tyvärr tog åkturen slut lite fort första gången men andra gången valde vi en bil som inte var så anmärkningsvärd. Då körde han i 1,5 timme utan att de vinkade in honom ;)

Husvagnslivet har i allfall varit toppen. inte sista gången vi bor i husvagn. Hoppas på att få hyra en nästa år  med.
Lägger upp lite bilder här. Retar ihjäl mig på att min bilddagbok inte fungerar längre. Lyckas inte logga in. Så lägger bilder här istället. M¨nga blev det. Förlåt. För många?

Bröderna testar lekplatsen när vi kom fram.


Lite mys i förtältet till Bolibompa.


På tåget i Bödaskogen.


Beundrar Dieselloket. Ångloket var tyvärr trasigt.


Framför en ångpanna.

Sedan blev det lite bad. Mutade Oscar med en håv för att han inte skulle somna i bilen. Är anti håvar och sa att man inte får fånga fisk. Och det gjorde han inte. Bara sjögräs :)


Lucas badade med. Tänk om man såg ut som mamman i bikini bakom oss... Men bjuder på mina blekflobbiga lår...


Lite kallt var det men han skrattade heeela tiden och ville inte gå upp.


Sååå stolt över sin nya tröja. Den ska jag ha när jag är tågkille sa han. Påklistrat leende? Nejdå ;)


På lådbilslandet. Kändes konstigt att han körde bil själv. Men bäst att vänja sig. Tänk om 14 år...


Eller han kanske kommer köra en sådan här om 20 år. Man vet aldrig...


Lucas fick smaka MER. Så koncentrerad.


Pappan var tvungen att få leka lite med en crosscart...


Den här lekplatsen finns i Böda.  Den absolut roligaste lekplatsen man kan tänka sig. Ungarna ahr jättekulNässjö kommun: Köp sådana här lekredskap. Byt ut de gamla. Det behöver moderniseras!

Äntligen hemma

efter en vecka på Öland. Har bloggabstinens och återkommer med bilder i kväll. Skönt att vara hemma igen i allafall.

Ljudbäcker på nätet

Jag är en Buzzador . Det innebär att man får prover och får prova olika produkter. Just nu är det Storytel som ska testas. En tjänst på nätet med ljudböcker som amn kan ladda ner och lyssna på i datorn eller telefonen. Lyssnar på "I en annan del av Bromma"´. Mycket trevligt måste jag säga.

Dags att piffa till sig lite ♥

Lovely lördag


Uppe tidigt men det går bra änå. Vill gärna ha sol och fint väder men lite svalare då sovrummet är som ett växthus. Lucas sover som en kratta. Det ska bli svaralre nu, tyvärr med mycket regn och ganska mycket svalare dessutom. Bara att gilla läget.
I går var Elin här. Oscar och Elin har hängt ihop sedan de var pyttesmå. Nu träffas vi tyvärr sällan men det blir så med jobb och allt. Tack ändå för en härlig dag i trädgården.

Dagen bjuder på barndop och lite allmänt fix inför resan. Har äntöligen fått telefonen nu efter tjat och gnat från mig. Ringde i går och kände mig besviken på hur allt hanterats. De lovade ett presentkort som plåster på såren. :)

Det var någon som undrade över viktnedgången. Totalt är det 19 kg jag gått ner. Har 0,9 kg kvar till mitt mål. Viktväktarnas mål bryr jag mig inte om utan jag kör på mitt.De tycker att jag ska ner minst 6 kg till men känner att det kan jag inte hålla sedan. Jag är så nöjd nu och då är det svårt att hitta motivation till att minska ännu mer.

Sista dagen

Som Frej jobbar. Sedan blir det en veckas semester. Så härligt. Förrväntningarna hänger i luften.

Vår trädgårt är underbar nu när det är så varmt. Får mycket trädskugga och slipper det hemska solgasset. Eller rättare sagt. Vill man sola kan man göra det och vill man ha skugga finns det gott om det. Är ingen solmänniska alls.
I går kväll kom W och lilla D förbi. Oscar och W badade i poolen och hade så kul. Lucas hoppade runt och rätt som det är ställer han sig upp. Nu kan han gå om man håller honom i bara en hand. Tror ändå att han blir sen med gåendet jämfört med Oscar som ställde sig upp och bara gick iväg dagen innan sin 1-årsdag.
Oscar hade sista dagen på dagis i går. När han kommer tillbaka ska han gå på 3:an. Spännande! Det var där jag började när jag gick på det dagiset.


Poolhäng i trädgården.


Lucas har blivit så stadig nu. Står själv längre stunder.


Just det, klänningen jag trånat efter på Åhlens tidigare i sommar var ni på REA. Och den storlek som inte passade bra när jag testade sist, satt jättebra nu. Är ju några kg sedan trots allt. :) Jag är bara Happy!







Att bestiga ett berg

Den måste te sig som ett ber, soffan. Ja för Lucas då förstås. Vi andra hoppar hur enkelt som helst upp i den. Visserligen klarar Lucas av att bestiga detta berg nu och när han är på toppen sittar han mycket nöjd med sin insats och skrattar....
Han börjar bli stor min lillkille...


A nice cup of tea

Blev överlycklig i dag när en vän ringde och bad mig titta förbi. Blev överaskad med ett paket av det godaste teet på denna jord. Jag dricker det när jag känner att jag behöver det där lilla extra. Inget vardagste utan det är min mammalyx. Verkligen välbehövligt.
Stort tack min vän!


Jordgubbar på längden och tvären

I går kväll fick jag ett ryck och åkte och köpte en back med jordgubbar. 12 liter för 200 kronor. Det blir 16 kronor litern.... Nu åt vi inte alla sådär rakt upp och ner utan jag frös in i burkar till att ha framåt hösten, kokade 5 flaskor saft, jordgubbssylt och så lite jordgubbskräm. Så nu har vi fått vår dos av jordgubbar i allfall. Men man ska ju verligen ta till vara på bären. Det är underbart gott.

RSS 2.0