Året som gått

Januari: Det är kallt, snöigt och väldigt vackert!

 

Februari: Oscar och bästa kompisen E åker Vasalopp på "föris" (ni vet att man inte får säga dagis va ;)

Mars: Fösta semlan fikades på trappan, i solen. ÄNTLIGEN!

April: Min lilla kock/bagare hjälper gärna till i köket.

 

Maj: Vi träffar vårglada kor i Lundaholmen

Juni: Underbara dagar i "Wästewijk"

Juli: Solbrända barn, födelsedagskalas och semester. Klart lilla kocken ska hjälpa till att baka tårtan.

Augusti: Oscar lär sig cykla

September: Det går framåt på simskiolan.

Oktober: Lucas har namnsdag, då får man göra det man gillar bäst. Baka chokladbollar.

November: En VAB-dag i solen. det blir många sjukdagar med småbarn. Men lite frisk luft är aldrig fel.

December: Kallt och snöigt är det. Men mycket bra händ i december med. Det bästa var väl julklappen som kom dagen innan julafton. En liten kusin såg dagens ljus.


Nellie <3

I dag fick vi äntligen träffa lilla kusinen. Nellie <3! Så liten men ändå stor.

Vi hade en härlig eftermiddag med allihop. Mycket fina paket och helt okej mat. Inte avancerat medn gott. Framförallt om du frågar barnen, spagetti och köttfärssås.

 

Tomten fick i dag hjälp av den här nissen...

I stora paket kan man sitta och öppna små paket...

Tack alla fina för allt! <3

 


MIN julklapp

frej, Oscar, lucas och jag :)

Tack bulle för finaste julklappen <3


Trasig tvättmaskin

Kändes hoplöst och Frej ville inte kalla hit någon reparatör. nej, han vill fixa själv. hela avloppsfiltret var tilltäppt men något skramlade något helt förfärligt...

pussel för vuxna, spännande va!

En tvättmaskin på insidan.

Boven i dramat. En nycket. Till vad vet vi inte...

1,5 timma tog det att ta i sär maskinen. Nu får vi se när den är ihop igen.

Tack bulle, du är bäst! <3


Julafton

Kl 06.00 - Tomten har ätit upp kakorna och druckit upp musten.

Jippi! En bilbana.

Undar vem som är gladast.

Packar väskan, snart ska vi till mormor.

Då måste man ha med sig vissa saker, en brödrost, postis pers lastbil och Rulle...

Vad är det dags för tro...

Ja just det. Tomtens verkstad!

Och sedan kom han ju, mannen med skägget. Lucas tyckte det var mycket spännande men att det tog lite för lång tid...

Snabba på tomten!

Till mig <3

 

Julafton var precis som den ska vara. Lugn och stillsam, tyvärr lite sjukdomar som gjorde bortfall. Men vi hade det bra i allafall. Det var ransonering bland paketen. Men vad skönt det kändes. de vansiniga pakethögarna var borta och istället kunde barnen packa upp sitt lego och bygga i lugn och ro.

Vi var hemma till bolibomta, sedan blev det film i soffan. Lugnt och stilla med andra ord. <3


Från oss alla till er alla...

 

Den bästa julklappen kom i natt. En liten kusin till pojkarna. Sanna och Gustav har blivit föräldrar till Nellie. <3 Så underbart. Nyföddtiden är jobbig men underbar.

Stort grattis till dem.

den sämsta julklappen: Tvättmaskinen är trasig. Men vad tusan, det är väl bara att gå med tvättbräda till bäcken och hugga fram lite vatten... eller?!


Vilken kompis!

I går morse vaknade vi av att det ringde på dörren. Där står Oscars kompis E med en julklapp. Ett pepparkakståg... Oscar var lite avvaktande när de var här men när de gått var han så glad att han hoppade och tittade på tåget lääänge. Vilket jobb de har gjort. Stort tack familjen XSEG och ni var hemskt fina som luciatåg.


Jul i stugan

Överst i min jullåda ligger detta lilla ljushus. Inte allas modernt och stilrent men det betyder något aldeles speciellt för mig. Det är farmor som har gjort det till mig för många år sedan. När det brinner om kvällarna tänker jag på henne, min fina farmor. Och det känns bra att hon är med oss från andra sidan.

Jadå, lite juligt börjar det bli. Men om en vecka är allt över. Sedan snabbt nyår och sedan bort med alla tomtar, änglar och hjärtan. In med krispiga tulpaner och frasigt gröna gardiner... Can´t wait!

<3


Skottår...

Ja man kan ju börja undra. Att skotta det vet vi hur man gör nu. Tack, det räcker med snö. relelr, jag skotar inte men Frej och pojkarna, jag dammade bara av mig lite grann.

Det var kallt men de hade kul, pojkarna...

 


Värme i hjärtat

Snö ute och brasan sprakar. Plötsligt ringer det på dörren och där står ett blomsterbud, det är inte ofta det händer men vilken känsla! Det värmde så otroligt mycket.

TACK!


Det är något speciellt

med julkort. Jag älskar dem. En hälsning från nära, kära och kanske även personer som man inte haft så mycket kontakt med. En hälsning värmer så mycket och kostar ganska lite.

Idag kom första kortet, från en fin granne och jag drog på mig jacka, skor och mössa och gav mig ut i vinterkylan för en egen julkortsvända. Bara runt kvarteret men ändå. Längre fixade jag inte att gå ännu. Men i morgon måste de postade korten vara på lågan med. Glöm inte det...


Vill ha!

Jag vill verkligen ha en sådan lampa. Här finns möjlighet att byta ut skärmen hela tiden mot barnens teckningar eller annat fint. En söt vän har ett tryck från pertified in pink i sin och det är så snyggt. Undrar om de kan finnas här i stan...


Mitt fina

armband...

Fick byta till en mindre längd idag. Och jag är så nöjd. har redan sett massor av fina jag vill ha. Får kryssa för och lägga väl synlig...

väska med rosa sten fick jag av mamma.

hjärtat och atmbandet fick jag av Frej och prinsarna.

Är riktigt nöjd...


Fina vänner <3

Tänk att man är omgiven av så fina människor. I dag satt jag här i soffan och plötsligt ringer det på dörren. Och där står en söt vän, världens snällaste fikamonster med en blomma. Till mig! Jag blir varm i hjärtat av sådana gester. Tack snälla!


Operation

Nervöst var det, det kan jag inte förneka men ändå tycker jag att jag höll mig lugn och fin. Kl 8.30 var jag på plats på operationsavdelningen och fick byta om och vila i en liten hytt. Men det gick ingen nöd på mig, julmusik och senaste mama höll mig sällskap.
Lugnande medicin och två timmar senare fick jag rulla in på operationsbordet, nålrädd som jag är hade jag emblat armen. Men fel arm enligt narkosläkaren. Då kunde hon inte jobba ergonomiskt... Men jag lyckades få henne att gå med på att sticka i den armen ändå. De är fantastiska de plåstren, jag kände INGET!!!
Nästan två timmar senare vaknade jag på UVA. Vilken underbar personal, de tog så väl hand om mig.

Hela dagen var jag groggy, trött och hade ont. I dag gör det ont men är mest obehagligt. Såret är strax över naveln och kanske 8 cm. Två bråck fixade de till. Det känns bra att slippa ha ont av den anledningen i allafall.

Hemma blev jag riktigt bortskämd med mat, presenter och kramar.

Fick armband av Frej och pojkarna. En fin vän har ett sådant och så fina symboler, så jag måste härma det... Hoppas det är ok. Av mamma fick jag en berlock till armbandet, en liten väska med rosa sten och Frej hade köpt ett hjärta till med.


Vilken vinter!

Okej, vissa dagar är det lite väl kallt men dagar som denna, isöndags, då vill jag inget hellre än att slänga mig i en snödriva med en kopp te, titta på när prinsarna busar runt och bara få sol på min nos.

kallt, men fint.

 

MIN FINA <3

Mysig att ha någon att busa med i snön.

MIN ANDRA FINA <3

Och ja, jag fick min stund med varmt te i snön...


Mina fina <3

I går var det dags för klippning av fina prinsarna. Det var premiär för sprayfärgen och det var två mycket stolta prinsar som gick till dagen i dag. Visserliggen var den mesta färgen utgnodd på kudden, men det gjorde inget. Denna veckan är jag gräsänka. Frej har jobbat till 22-tiden varje dag och det är full rulle här hemma med middagsfix, trötta barn och husmorsgöra.

kram i hamsterhjulet.

Fredagsmys

Maken är på julbord, gulleprinsarna sover, i Oscars rum, och jag får egentid i soffan. Testade att hyra film på ica idag, riktigt smidigt faktiskt. Hoppas nu på en härlig kväll och att förkylningen botas av "Fairly nuts"

 


Leverans

Apapapapa, inte tjuvkika... Nu har julkorten kommit hem. Är riktigt nöjd med resultatet faktiskt. Nu ska det inhandlas kuvert och sedan är det bara att skriva...

<3


RSS 2.0