Påskigt värre

I dag blev det en sväng till sjukstugan med Lucas. Hans andning är inte okej och allmäntillståndet säger att något är fel. Men lungorna lät bra. Halsprovet visade inget trots kraftig rodnad i halsen. Tydligen har varannan som kommer till banmottagningen just nu halsfluss :o(
Dessutom har han blivit prickig så då kunde det vara scharlakansfeber. Men provet var negativt. Även ett näsprov blev taget. Men svaret där får vi inte förrens nästa vecka.
Det märks att Lucas är besvärad. Han vill inte ligga ner och kan inte koppla av. Det bubblar som en kaffebryggare när han andas och pipljud på utandningen. Får avvakta...

I allafall lyckades vi ta oss ut lite under dagen. Nu är alla träden klippta. Känns mycket skönt. Sedan kom jag på att just det, det är ju påsk. Påskris... När jag stod där bland alla avklippta äppelkvistar skulel det ju vara rent av korkat att köpa påskris. Så det blev äppelkvistspåskris i år. Med några kvistar hägg i. Inte sådär "risigt" men tycker det blev bra ändå. Dessutom återvinning ;o)

Mitt rosa vardagsrum blev lite pyntat...

Underbara påskharar i riset. De har hängt med många år.

Kycklingarna håller på att bli kvävda i gräset stackarna. Alla 12!!!



Lyckat misslyckande


Oj oj idag har jag bakat något gott som jag aldrig bakat eller ätit förut! Nämligen en Chokladfudgetårta!
Ni som gillar kladdkakor gillar med all säkerhet denna! Kladdigt god och enkel att göra. (Lyckades nästan* få till den trots två ivriga medhjälpare samt en parallell middagstillredning).

* Nu blev min inte som på bilden så lägger inte upp några egna bilder denna gång ;)
Skyller detta på att jag inte följde receptet till punkt och pricka. Största misstaget var att jag kokade fudgen för kort tid. Uppfattade inte att den skulle bli TJOCK. God blev den men nackdelen med en tunn fudge är att så fort man börjat med att ta en bit utav kakan så måste HELA ätas upp snabbt för annars blir det som när vattendragen svämmar över under vårsmältningen. Fast i slow motion :)

Farligt gott hur som helst kan verkligen rekommendera er att testa själva:
Mvh Prinspappan

Receptet hittar du här

 

 

 


Vårfika!

Prinsarna var ute i solen en stund med pappan. Fika är något som ligger dem alla tre varmt om hjärtat. Så det blev bullfika på trappan en helt vanlig tisdag. Önskar att jag hade haft ork att sitta i solen men i morgon är det nog bättre. Men visst ser det väl ljuvligt ut!

Räddaren i nöden

Detta har varit min trogna följeslagare under dagen. Tack vare Fikamonstret har vi fått hem diverse förnödenheter som Proviva, fil och milda. Jag är dig evigt tacksam!

Du är verkligen dagens räddare i nöden!

Soffan och jag har varit goda vänner under dagen, trött, ont i kroppen och världens huvudvärk. Men efter lite sömn och två Alvedon känns det (nästan) riktigt bra.

Det blir hemmadag i morgon med. Men då mår vi förhoppningsvis bättre allihop. Kanske kan vi vara ute tillsammans. Det var länge sedan. Lucas är tyvärr dunderförkyld, det rosslar och piper i hans bröstkorg. Är han inte bättre i morgon måste vi nog ringa. Det släpper ju aldrig.



Neeej

Jag klarade mig inte undan sjukan. I går efter kl 21 var det min tur. Halva natten gick men sedan lugnade det ner sig. Jag campade på soffan och Frej fick ta hand om Lucas när han vaknade. Det är väl det enda positiva, att man får sova ifred, mellan besöken på WC då. ;o) Skämt åsido.
Jag mår bättre nu men magen är öm, jag är trött och mycket TÖRSTIG!

Inget jobb i dag eller morgon, så har jag tagit mitt ansvar. Men på torsdag är det utbildning. Den VILL jag gå på. Och om allt är lugnt så kan jag det. Hela huset luktar nu badhus. Klorin typ överallt. Om jag piggnar till framåt eftermiddagen blir det städning, vädring och tvättning. Vilken tur att man har tvättmsakin. Förstår inte hur man skulle röjt upp annars.

Ljuvligt med lite sol iallafall i dag. Ha en bra dag.

Våren är påväg

Oregano påväg.

Tomatplantor, det börjar bli dags för omskolning snart. Trångt i briketten.

Nu har snömängden minskat väldigt mycket och i mitt lillaväxthus spriar det. Förra veckan odlade jag och barnen. Vi petade ner majs, tomat, ärtor, basilika och oregano i torvbriketter och i dag utbrast Oscar, "Wow, en hel trädgård". Njae, inte riktigt men nästan. Längtar verkligen ut nu. Till varm fuktig jord och fågelkvitter.



Ut i regnet

Med en hyfsat pigg Lucas gick vi ut en stund för att pappa skulle få vila ostört. Båda pojkarna helt klädda i Gekås. "Brandmanshatt" som Oscar sa var hemskt viktigt. En hyfsat lång stund var vi ute och plaskade i vattenpölar, åkte rutschkana med mera.

Sjukläget: Oscar blev sjuk i natt. Nu är det bara jag "kvar". Ingen rolig väntan alls. Och något Osby blir det inte...


Påskig suprise


När jag putsade fönster i går kom fina familjen V åkandes. Jag mötte på trappan och informerade om sjukdomsläget. A ställde ner en blompåse på trappan och önskade glad påsk. I påsen fanns denna fina blomma. Stort tack. Blir glad över att ha fina vänner runt omkring som tänker på oss.

Sjukläget då, Lucas är pigg och busig men Frej är inte det... Vi får se vad detta slutar. Jag skulle jobba i dag med det går inte. Han kan inte ta hand om barnen, dessutom kan jag ju smitta ner alla där. det blir inte bra. Vår resa till Osby på onsdag är i farozonen. Om allt är lugnt i morgon kan vi åka men annars kan vi inte det. Så dumt att jag visade Oscar bilderna från lekoseum. Han ser ju fram emot resan med kompisen E. Håll tummarna alla!

Ni som känner mig vet att magsjuka är min största fasa. Har haft mycket problem med att hantera faktumet att sjukdomen finns i samhället och känt smått panik när det börjar bli vinter. Men detta går bra. det är inte så att jag tycker magsjuka är kul men jag känner inte paniken eller oro över sjukdomen. Jämfört med förra året är detta stor skillnad.

En härlig dag trots allt

Med fint väder och gott sällskap kommer man långt. Jag och Oscar gav oss ut i vårsolen med fina vännerna. Stora barnen ville cykla och lilla L hoppade glatt i vattenpölarna. Skönt när de kan sysselsätta sig lite. i nära 2 timmar var vi ute men tiden gick fort. Trevligt sällskap gör allt.

Yeez vad de kan träta de där två. emn i nästa sekund är de så gulliga mot varandra.

Äntligen vatten.

Jag är Madicken sa V.

Oscar med. Tur att de testar de nya regnställen ;o)


Efter regn kommer solsken

Eftersom Lucas är sjuk kunde inte Oscar gå på planerat kalas i dag. Och oj så besviken han blev. Men det är ju så. Skulle aldrig utsätta någon för det.

MEN han fick lite kalaskänsla ändå. Och så glad han blev. En strut med popcorn och en godispåse. Det gjorde verkligen hans dag lite soligare. TACK!!!



 



Ullared.

Ullared var superkul i går. Vi hittade MASSOR. Framförallt på barnavdelningen (där vi absolut på sin höjd skulle ha regnställ).

Jag hittade ett par highwater jeans till mig som jag är jättenöjd med. Lite leksaker, jeansshorts, jeans med mudd mm. blev det. Kort sagt en mycket lyckad dag. Men lång. 23.45 kom vi hem...
Och då berättar Frej att Lucas har kräkts tre gånger under dagen. Suck, typiskt. Trist är bara förnamnet men jag känner iallafall inte "springifrån-panik".
Vi får se, än så länge har det varit lugnt för oss andra men jag vågar inte tro. Bara hoppas att vi ska klara oss. Dagen blev i städningens tecken. Kokat alla nappar, tandborstar, bytt handdukar, dammsugit, torkat och moppat. Fick dessutom in lite fönsterputs och upp med nya gardinerna. Älskar dom! Det rosa smyger sig in ;o)




Sjukstuga...

Lucas är sjuk. Jätteförkyld, hostig och feber. Men både jag och Oscar har ju varit förkylda så det är ju inte så konstigt. De ringde från dagis i går så Frej fick hämta honom tidigare. Han har sovit oroligt och varit ledsen.
Så det blir hemmadag med pappa i dag. Mamma ska ta en tur till Ullatorpet.


Konst

Oscar hör inte till skaran barn som producerar teckningar på löpande band. Han vill i stort sett aldrig måla när jag föreslår. Men i går ville han. Han har målat vår familj. Lucas, sig själv, mamma och pappa. Vi hoppar säck allihop. Så har han gjort bokstäverna under. För att man ska veta vem som är vem.

 

I år eftermiddag var det dags för tjejkväll. Timmarna gick fruktansvärt fort och vi blev bjudna på gott bröd och te. Perfekt för en brödnörd som jag. Hade bidragit med ett morotsbröd. Tyvärr var det en som fick förhinder och inte kunde komma.


Bokstäver

Det är ju riktigt roligt tycker Oscar. Han skriver väldigt bra nu. Flera namn och om jag säger "gör ett M" så gör han det. Full koll alltså.
Han hittade min bokstavsstämplar och genast hittade han sina bokstäver och satte ihop till sitt namn. Hjälp, han börjar bli stor min prins.


Biltvätt och småförkylt

I går sken solen och det var hyfsat "varmt". Vi bestämde oss för att tvätta fram bilen och även göra en städning invändigt. Skönt att fixa och det blev så fint. Nu är det vår kändes det som. Men tji fick man. Sedan blev det minusgrader. Hoppas ändå att våren är på G.

Lite förkyld är jag men pigg ändå. Lite hosta som bråkar bara.

Sol på pellisarna!

Får jag smaka Lucas? När Lucas sedan håller fram nappen mot Oscar säger han. Nejnej, jag ska inte ha den.


Vänner

Min fina fina vän K kom med en liten suprise... Vi är glassgalningar båda två och Ben & Jerrys framför allt!

Detta var en nyhet och så köpte hon en sådan till mig. Så glad man blir!!! Älskar överraskningar.

Tack fina du!


Pluspoäng

Det vill till att samla på sig lite pluspoäng. Man vet aldrig när man behöver dom. Visserligen har jag nog kvar lite från i våras när barnen "badade" i en lerpöl...

I dag bar det i alla fall av till skogen. Lilla fröken V skulle visa vägen, och det gjorde hon så bra. Det blev en omväg men alla barnen gick duktigt. Vi hade inga planer utan det var skönt att vara ute. Lucas förvånade mig och traskade på ordentligt. Dessutom på gott humör!
Skönt att våren är på väg. Så mycket snö det är som faktiskt har försvunnit. Men än finns hen hel del kvar...

Det som gör mig förvånad och arg är hur i hela friden vissa hundägare kan låta sin hund göra nummer 2 överallt utan att ta upp det. Vi fick väja för flera stora högar både på gångstigen i skogen och asfalten. Kan ju hoppas att det är deras egna hundar som kliver i det och hoppar upp i finsoffan. Äckligt!

Borta till midsommar kanske ;0)

Tre små nissar, bara en som fattas.

Lite paus, tänk att det fanns ett "tåg" i skogen.

Man ser vilken framfart snön gjort i skogen. Mycket förstöda träd.



Kladda inte hemma men gärna på dagis

I eftermiddags när jag hämtade gullungarna, fick jag berättat av en fröken att den lille visst ätit duktigt med sin sked.
Men i ett obevakat ögonblick hade maten hamnat på huvudet och sedan kanat ned i ansiktet..
Rätten? Lagom kladdig och röd köttfärssås med spagetti till ;)

De kunde såklart inte låta bli att fota den söta marodören med dagis digitalkamera så jag fick också se :)

Oscar hade ett utslag i ansiktet idag och jag tyckte mig se ett par på Lucas. Prinsmamman berättade att det gått vattkoppor på dagis så nu hoppas vi på att vi har fått det med.

Nu väntar disk och städ i kök för att ha det fint i hemmet tills kvällens tv-program börjar. Fuskbyggarna med Martin Timell på TV4.


Omlastning sker


Hej å hå busa på!


I helgen fann jag Lucas i sitt favorittillhåll köket. Han tyckte att mors nybakade bröd stod bättre i soffan än på bordet.
Snäll som han är lät han dem ligga på gallret i allafall ;)

Lucas fortsätter att vakna strax efter 4 varje natt och glatt springa in och väcka storebror och busa med honom. Lagom kul. I natt somnade de en halvtimme tillsammans i Oscars säng men sen drog det igång igen. Då fick Lucas sova i min säng men jag och Prinsmamman ser gärna att han sover åtminstone till 06.00 i sin säng.. UTAN att vakna eller åtminstone utan att väcka storebror!

Vi kallar dom muffins

Prinsmamman fick med sig ett halvfärdigt bakverk hem från Thimons senast.
Hon och killarna testade på att vara konditorer på söndagsmorgonen. Det gjorde dom med bravur!
Jag nöjde mig med att låta kameran smattra.. har ni sett filmen "Bröllopsfotografen" så förstår ni ;)



En uppmaning




En plan




Toppa med det här om du kan!




Line up




Rörande eniga, för en gångs skull :)




Pappa titta här så mycket palt!
Eller hur var det han sa Emil i Katthult ;)




Bara älskar den här bilden!
Men man undrar om Prinsmamman tänker hälla
smeten i formen eller smaka hon med ;)





"Sött ska sött ha"




Toppa det här om du kan!




Titta på mig så söt jag är



Konsten att slå sig ned med stil

Nu var det dags, att skaffa nåt att sitta på framför TV:n. Färden gick till IKEA för att skaffa korgstolar trodde vi. Men dom ratade Oscar vid blotta anblicken.
Så det fick bli två sittriktiga fotöljer jag inte kan namnet på nu, men Oscar hade en sån när han var liten och han gillade den redan då. Synd bara att IKEA valt att plocka bort själva dynan ur sortimentet. Kan ju så lätt hända att man spiller nåt i dem.


Oscar skruvar koncentrerat under uppsikt av lillebror




Lillebror kan med. Älskar att skruva!




Paketöppning. Undrar om fotografen hade koll på att Lucas hittat saxen!




Belöningen, sitta skönt och titta på Bolibompa!




Lucas härmar storebror med det inbyggda taket




Ska göra exakt som storebror



/Prinspappan

Kryddig fredagskväll

Fredagskvällen spenderades med att skruva upp och fylla på en kryddhylla jag klippt, bockat, svetsat och lackat åt min älskade fru. Tidigare har alla kryddor trängts "huller om buller" i ett vanligt köksskåp (se bild 2).

Var faktiskt jag som först tyckte att situationen var ohållbar. Prinsmamman har säkert koll på vart alla kryddor står men när jag någon gång ska hitta kanel eller nåt annat så är det ett mindre äventyr.

Men nu har alla små kryddburkar fått ta plats i dörren till "nya kryddskåpet". Hyllan blev så slimmad (tack vare att jag byggde den i tunn plåt) så nu ska jag bygga vidare inne i skåpet för att få plats med större burkar samt alla påsar med som fortfarande bor i gamla skåpet.



Nya kryddskåpet under uppbyggnad


Gamla trånga kryddskåpet - fatta att ALLA stora och små burkar fått plats här!!


Nej nu börjar finalen i Melodifestivalen 2010 och det får man ju inte missa!
Fortsatt trevlig helg önskar Prinspappan

Mandelbullemys

Redan när jag hämtade på dagis berättade Oscar ivrigt att han, Lucas & Prinsmamman varit och handlat gott bröd och MANDELBULLAR! Så när vi kom hem blev det lek i snön och jag fixade fika att äta i solen! Vi gillar verkligen "mandelbullar", tack snälla Prinsmamman!


Oscar basade över mandelbullarna





Kladdigt men gott tyckte samtliga inblandade






Oscar försöker sluka sin mandebulle

Trött fredag


När man vaknar kl 4 på morgonen och tycker att det är dags att gå upp får man finna sig i att mor gör allt för att man ska somna om. Tillslut lyckades det, vid 6.30. Suck, lite sent kanske men han fick sova en halvtimme. Storebror kom och lade sig bredvid, nära och höll om honom. Då blir mitt hjärta varmt.

På maskeraden i går hade Lucas bara somnat hux flux, så de hade lagt honom på en madrass. Då sov han i 2 timmar. Slutsatsen är väl att kl 4 är för tidigt att gå upp.

Efter frukost var det två glada prinsar som busade i Lucas säng.

 

Om några minuter är det dags att susa till grannstaden, först lunch med härliga arbetskamrater och sedan utbildning inför det nya på onsdag, sedan jobb. Det blir en lång dag. Känns ju som jag nyss åkte där ifrån. Tur att man har ett jobb man trivs på.

Ha en härlig fredag alla ni. Glöm inte, lämna gärna ett avtryck, jag blir så glad för det. KRAM


Dags för maskerad

Dagis firar 24 år och har maskerad i dag. Oscar ville vara drake. Jag vet inte vad Lucas ville vara, antagligen kock men han fick bli en humla. Hade inga bra kockkläder.

Inte humlekläder heller. Men hade en vit t-shirt. Fixade gul färg och färgade den, köpte svart "teddytyg" och strök fast det med sån där fuskfåll. Det blev helt okej i allfall. Så roligt att fixa.



En drake som har trampat i lera. Hade inga gröna byxor ;o)

Och en liten humla. Det var inte många sekunder hatt och mask var på. Men tröjan finns ju.


en solig tisdag

Ett sådant sagolikt väder det var igår. Ser lovande ut nu med tycker jag :o)
Gårdagen bjöd på förmiddagskaffe/te hos ett fikamonster. Hade med mig mitt eget "hittapå" bröd med surdeg, havregryn,  kli, rågmjöl, russin och vetemjöl. Lite grövre men ändå inte grovt. Lite gott pålägg på det och mycket trevligt sällskap så får den förmiddagen högsta betyg!

Måste passa på att (i efterskott) gratta fina vännen som hade födelsedag igår. Hipp hipp Hurra! Även min kusin fyllde år i går. Så Hipp hipp hurra! igen.

När det blev mellisdags kom födelsedagsvännen och fikamonsret med barnen. Totalt 6 barn, tre vuxna, smörgås, frukt och kaffe. En riktigt trevlig stund en vanlig vardag. Tack ska ni ha!
Nåja, lite konflikter blev det mellan barnen, men vad kan man förvänta sig egentligen? Tycker ändå det gick bra. Avslutade det hela med att dansa till melidifestival-låtar. "Manboy" var en klar favorit och Timotej.

Lucas fick en middagsgäst. Och lilla L var helt med i leken, låtsasdrack kaffe och han serverade. Så söta!


Premiär!

I dag var det så ljuvligt väder. Vad passar bättre än att ta mellanmålet ute på trappan. Så härligt! Smält snön smält!


En paus

Oscar var med farmor i går. Jag och Lucas var hemma själva. Jag sitter i soffan och tar det lugnt en stund. Det är alldeles tyst. Det vet alla som har barn, det är OTÄCKT när det är tyst. Det betyder oftast hyss i någon form.
Detta var synden som mötte mig, jag får ju skylla mig själv ;o)

Varför var kryddorna framme då? Jo ÄNTLIGEN ska jag få ett kryddställ till skåpet. Om jag nu har några kryddor kvar vill säga. Det var curry, salladskrydda och diverse andra kryddor i en intressant doftexplosion.



Hejdå pappa!

Pappa åkte till jobbet. Fort farm med stolarna. Oscar hjälper lillebror så står de och vinkar och kastar slängpussar på honom.


Orden bubblar

Lucas har kommit i gång jättebra med att prata. Hela tiden kommer nya ord. Oscar lär honom en hel del, typ fis. Så upprepar Lucas och Oscar skrattar så han inte vet var han ska ta vägen.

Lucas dagiskompis heter Sixten. Sixten har en hund som ligger på hans hylla. När vi kommer till dagis säger Lucas "Siste vov-vov" och pekar på hyllan. Mitt hjärta!

Ett annat ord som han lärde sig blixtsnabbt är "Kaka".

Kaka, ett bra ord att kunna, man vet aldrig när man träffar ett fikamonster ;o)


Och jag som skulle ta det lugnt...

Gårdagen var allt annat än lugn. Och det kanske inte var så lyckat egentligen. Men men. Så blir det ibland. Kl 10 skulle Oscar på kalas hos dagiskompisen A, hem och göra i ordning köttgrytan (sista datumet), sätta en bröddeg inför eftermiddagens gäster, handla lite, hämta Oscar och åka till nästa kalas hos kompisen K. Sedan kom våra gäster kl 14.30. Det blev mellanmålsfika med frukt och smörgås. De stannade längre än väntat (bra betyg!) så vid 18.30 blev det middag... Då brukar Lucas vara redo för sängen.
Hur som helst var det lyckat på alla sätt men planen var ju att vila. Nåja, det blir aldrig som man tänkt sig...



Kalas i gympasal +++++ av 5 möjliga!

 

Nästa kalas, man fick både korv och glass. Perfekt!

2 kalas betyder 2 godispåsar. Bra matematik tycker Oscar!

Hemma blev det fika med familjen V. Lilla L har blivit så stor. Oscar blev nog lite förälskad så hon pussade på honom.


♪♫ Solen är skön, solen är toppen♪♫

Jag förstår att de undrar vad det är som är så ljust. Hej solen det var länge sedan. Underbart att se dig. I dag började lillprinsens dag kl 05.

05!!! Det är VÄLDIGT tidigt. Detta gjorde att han var på ganska risigt humör hela morgonen och somnade i bilen på väg till dagis, en tur som tar 2 minuter. Hoppas han ändrar detta.

Dagen till ära har jag en fruktansvärd huvudvärk. Hade det sist det var soligt med. Kanske är det väderomslaget. Har försökt vila men måste inhandla Bamyl eller Treo. Annars blir det inte kul i kväll.


Är våren här nu då?

Mars är väl en vårmånad? Visst!!! Njae inte om man tittar ut på snödrivorna men ljuset finns i allfall. Skönt att slippa gå upp i mörker. Den enda nackdelen är att barnen vaknar tidigare, men å andra sidan får man mer gjort på morgonen...

I går var det jobb. Och efter en lite för sen kväll och tidig morgon har det blivit vila här i dag. Dagislämning gick bra och Lucas var glad. Vi får se hur det är i morgon. inte kan väl detta hålla i sig.
Till min stora glädje såg jag att i dag började "Hem till gården" igen. Som extra guldkant på tillvaron fick ajg igår leverans från London. En fin vän hade inhandlat lite lyx åt mig. Nu kan jag lyxa lite oftare. TACK!



Nästan klart

Det ska vara en bänk till vänster om spisen. Avställningsytor är bra.
Det var glada miner i morse när Lucas upptäckte att han hade belysning med. Lite nya kastruller skulle sitta fint med tror jag. Får se när det blir en tur till Ikea.


RSS 2.0