Adjö, god natt ...


"Adjö, god natt, ma'a salama. Adios, Good Bye!

God vänner.
Nu är det nog dags. Jag lyckas inte uppdatera bloggen så ofta som jag vill. Det finns helt enkelt inte tid. Blogga eller baka bröd...det blev brödet som vann...

Detta är sista inlägget från mig. Om en-två veckor raderar jag bloggen. Det har varit jättekul men nu tryter inspirationen. Och vissa gånger har det känts som ett tvång att blogga. Så vill jag inte ha det.
TACK alla som läst och kommenterat. Mitt liv är inte det minsta glammigt men ni har fått följa med ändå.

kram, puss och hej...

snart sover vi och flyger som fåglar över stan....

Hjuligt

Hjul är hemskt spännande i vår familj. I allafall tycker tre fjärdedelar det. Lucas blir mer och mer biltokig. Hämtar bilar och kör med, parkerar, och hämtar nya. "Biiiiiil" säger han när han kör fram sin stol till fönstret för att titta ut på gatan.

Undar om han har lagt kockplanerna på hyllan??? Nejdå, han hjälper mig varje dag att laga mat. Bra att jämna ut det hela en aning. ♥

 


En hjälpande hand


Att hjälp till är ett stort intresse i familjen. Lucas klappar händerna när man tackat för hjälpen och säger "Baaaabo" =Bravo. Så springer han och hämtar något nytt. ♥

Måndag

och jag har arbetat dagtid i dag med. Det verkar som jag kommer göra det lite mer framöver...

Helgen har varit KALL med bra. Hade massor av planer men de frös inne kan man väl säga. Vill ut och greja i trädgården. Men inspirationen har inte funnits där bland blåst, regn och kyla.
Men det behövs nu: land ska rensas, täckbark fixas, gräsmattan gödslas och vertikalskäras. Hoppas på bättre väder i helgen så vi kan jobba.
Det blev innedagar med allt vad det innebär. Lite bakning både för mig och prinspappan. Han och prinsarna bakade sockerkaka och jag gjorde bröd.
Tyvärr misslyckades mitt bröd och blev degigt. Men sockerkakan blev fin.







Tiden räcker inte till


Ja denna veckan har det verkligen varit fullt upp. Jag har fått prova på nya arbetsuppgifter som innebär arbete mellan 08-17 istället för 15-23 som jag är van vid. De senaste 10 åren har jag arbetat kväll och det är väldigt ovant att jobba dag. Men det passar helt klart familjelivet bättre och mig kanonbra!
Jag fick en bonusfredag i går. Skulla jobbat kväll men det blev dag. Vilket gav mig en kvälll hemma. Känns mycket lyxigt. Jag tycker de nya uppgifterna är roliga, spänannde och utmanande. Klart är allt minder enkelt när man inte är van. Men man kommer ju in i sådant. Jättekul är det i allfall!

I dag blir det firande av svägerskan. En månad för sent men bättre sent än aldrig. Har en present som jag tror hon kommer uppskatta.


Fina vänner

FINA FINA DU! Tack snälla.

I går fick jag en present av min fina vän. Vad roligt det är att bli överraskad sådär, det är man inte så bortskämd med. Tack söta! Jag är så glad att vu finns i mitt liv. Kan dessutom meddela att den doftar underbart.

Den här veckan har jag delvis provat på att jobba som en "vanlig" människa. 8-17 vissa dagar. Mycket ovant då jag de senaste 10 åren jobbat kvällar. Men väldigt skönt är det att sluta jobbet och inte vara sådär gå-och-lägga-sig-trött.

Nya arbetsuppgifter har nog gjort mig piggare med. Jättekul är det. Håll tummarna för mig mina vänner!


En tur till landet

I söndags blev det av. En tur ut på landet med allt vad det innebär, får, hundar, hönor, gäss och traktorer. Den främsta anledningen var att titta på lammen.
När vi kom in i ladugården blev Lucas helt paralyserad. Det bräkte, råmade och kacklade från alla håll. Han visste inte hur han skulle hantera allt det nya. Dessutom doftar det ju speciellt.
Stel som en pinne blev han då vi lyfte upp honom för att hälsa på korna. Men lammen tittade han på med stor förtjusning.
Oscar var i sjunde himelen, det var en "stor kille" (typ 8 år) och Oscar följde efter honom som en svans och ville klara allt som han gjorde. De hoppade i höet, statt i traktorn och klappade lammen.
"Jag ska bli bonde när jag blir stor" klargjorde Oscar. Han har många planer för "när han blir stor"... Lokförare, grävmaskinist och bonde. Det ändrar sig lite från timme till timme...

Höjdpunkten var när de släppte ut korna som stått inne hela vintern. De blev så glada och skuttade och sprang. Underbart att få se.

Korus... Vilken lycka att få komma ut i solen tänkte hon nog.

Prinsarna tittar på korna.

Oscar hoppar i höet.

Tittar in i hästhagen. Men hästarna ville inte hälsa.

Lucas med både traktor och hund. Ibland är det riktigt bra.

 


Klockan är...

och prinsarna är hur pigga som helst. Jag antar att de vill ta vara på denna soliga söndag och inte sova bort dagen. I dag blir det ett besök hos farmor och farfar, vi ska titta på lammen. Sedan en tur för att hämta nyinköpta möbler till husvagnen, handla, laga mat, planera veckan. I morgon hinns detta inte med, jag ska prova på hur det är att jobba helt "vanliga" tider.

Ha en härlig dag i solen alla. Nu vill prinsarna ha gröt.

Förkylt men glatt ändå

Nu är det Lucas tur att vara förkyld. Suck, att det aldrig går över. Men en liten sväng gick vi ut ändå. För att damma av oss lite. Pojkarna (alla 3) älskar att vara i lekparken.


1 maj!

så var vi i maj månad nu. En månad till den "riktiga" sommaren börjar. Det blir grönare för var dag ute men lite värme hade inte suttit fel.


I dag åkte mätstickan fram. Dags att kolla hur prinsarna fötter har vuxit. Jag fick en mindre chock! Oscar fötter mätte 19 cm och Lucas 16 cm... Eller rättare sagt skorna ska vara angivna mått. När jag mätte skorna som finns  hemma var de precis lagom, ingen växtmån alls. Altlså läge för skoshopping. Fick med mig vännen in som själv hade några ärenden. Det blev en hel påse skor i affären men priset var bra. Nästan alla skor var nedsatta i pris. Då är det bra att passa på.

En tur till Ikea blev det med. Jag måste tipsa om deras somriga sandleksaker. Jag bara var tvungen att handla det. Heter så passande "sandig".

 


RSS 2.0