Bus och fina vänner

Fick fint besök från huvudstaden i dag. Vi ses påtok för sällan, och vi har riktigt kul när vi ses. Nu är tiden rätt för pajer. I dag blev det blåbärs och hallonpaj. Mycket mycket gott.




Ibland går det fort...

Ibland går detr fort och olyckor händer lätt. Lucas hade trillat ner från soffan och in i bordet. Han slog i ordentligt i pannan med ett jack i pannan och blod. Det glipade lite så jag ringde akuten för rådfrågning. Men något besök behovde vi inte göra. Stackars liten han var så ledsen. Lägligt med ett jack i pannan, fotografering på dagis på fredag...


Utveckling

För 1 vecka sedan tog vi bort stödhjulen, i förmiddags ville Oscar fortfarande att jag skulla hålla i pinnen, i eftermiddags startar han och bromsar själv, cyklar runt runt och pratar med kompisen L. Jag kan inte fatta detta, kan han verkligen cykla? Är han inte för liten för det?



Ny tid!

Den 19 september blir det nog igen. Ett besök av StudioBus. Jag är så nöjd med de bilderna som de har tagit av barnen tidigare. UNDERBARA bilder!
Det är en bra fotograf och kostnade för fotograferingen är 500 för alla, dvs är vi 5 stycken 100 kronor per familj.

Vill ni vara med?
Bara hojta!

Sötprinsarna, vad små de var.


Byteshandel

jag delar med mig av trädgårdens godsaker till de som vill ha, äppel och plommon finns just nu i mängder. I dag hade jag turen att få tillbaka av en vän som hade drösvis med tomater. Det tackar man inte nej till.

Tack snälla S!


En klar favorit...

Denna underbara skönhet är en klar favorit hos mig, cyklamen. Inte bara för att den är fin men den väcker så mycket minnen. December 2004 var jag och mamma i London.En underbar långweekend med besök på Harrods, marknader och julhopping. I stort sett i alla planteringar utomhus hittade vi cyklamen.


Kocken är tillbaka <3

När storebror är på kalas är inte allt kul, men att laga mat funkar alltid. Detta verkar lovande, skönt att takterna sitter i.


Inte mycket slår...

... känslan av att gå ut i trädgåden och gräva upp den egna potatisen som vuxit där sedan maj månad.

I går fick Lucas med sig en liten påse med potatisar som han hade plockat på dagis. Hela prinsen strålade av stolthet när han bar på sin lilla påse, öppnade den, plockade upp en potatis och visade, lade ner potatisen igen. När vi åt dem till laxen var vi noga med att förklara att det var hans potatis och han strålade. Öven några potatisar. UNDERBART!

Under tiden som jag städade var Frej och Lucas i potatislandet och grävde. Och visst hittade de allt en hel del. Lycklig var han min lillprins. Storprinsen var hos sin kompis.

 

 


Rätt knappar

I går när jag kom hem från jobbet möttes jag av en underbar bukett. Varför?! Jag funderade ett tag men insåg att det inte var bröllopsdag elelr något anant viktigt datum.

Det var bara "sådär".

Det gjorde hela min dag, att få blommor helt oväntat. Men de hade passat riktigt bra i dag, för i dag fick jag trevliga nyheter på jobbet.


Bildbevis

Nu går det! Min stora pojke cyklar själv. Han har inte varit säskillt förtjust i idén att ta bort stödhjulen men jag körde den hårda skolan ; nu måste vi lämna tillbaka stödhjulen till nissarna, det är fler barn som behöver dom... Än så läge är de bara uppvända men nu ska vi ta bort dem.

Men han var helt med på noterna och trampar på ordentligt. I går var det lite vingligt och i dag var det betydligt mindre vingligt, han cyklade mesta tiden på planen själv.

Det var en STOLT kille när han märkte att mamma inte höll i pinnen. Så fick mamma lite motion också...

 


Lillprinsen växer han med

Idolen är storebror. Det är inte lätt att vara som fem år fast man bara är två. När Oscar ska cykla ska Lucas det med. Och han vill inte höra tals om någon trrehjuling. Nejnej, han SKA ha Oscars gamla cykel. Han kan inte trampa, men det går ju så bra ändå när pappa gåller i styret och går som en ostbåge...


Jag hänger inte riktigt med


Min pojke har blivit en stor kille. Nästa höst börjar han nollan. Tycker inte det var så himlans länge sedan vi fick vår storprins. Han berättar om roliga saker, leker hos kompisar och har tillochmed sovit över hos en kompis. Vad var det som hände?!

Långkok puttrar på spisen

I morgon blir det köttgryta, den har puttrat sedan kl 17 så den är mör och god, till det blir det ugnsrostade grönsaker och solrosbröd, efterätt, äppeltantens paj. Söndagsmiddag eller vad?!


Äntligen...

I dag blev det äntligen lite brödbak. Så härligt, och gott.


På kalas

I dag har det firats både 60-årsdag och 56-årsdag. Både min lilla mamma och Frejs mamma fyller år i dag.

Det är inte alla kalas som innefattar traktorer och hästvagnsåkning. Tur att farmor fyller år och hade fixat en sådan strålande dag åt oss. Vi fick åka med hästen Bamse genom skogen och vi var alla överens om att det var mycket lyckat. Okej prinsarna blev lite rastlösa men det gick jättebra ändå.

Tack för en härlig dag

 

Tänk, en traktor!

"Mommo" och Sanna och lilla minikusinen ;o)

Fundersam

Oscar gillade att åka häst och vagn.

Fina hästar vi mötte i skogen. Så härligt det var.

Efter picnick var läste Sanna och Oscar "farmor Ankas jul". Passande bok ;o)


Klipp klipp säger saxen

och den fick båda prinsarna träffa i dag. Det var på tiden och oj så fina de blev mina pojkar. Klubban efteråt är naturligtvis en av anledningarna till att pojkarna följer med utan att bråka, den andra är att frisören toppen!


Tack tjejer!

Villken underbar kväll det var i onsdags, grekisk mat, trevligt sällskap och massor av skratt. Vi hade klart roligast på den restaurangen. Mycket är inplanerat för hösten. Roliga resor, möten och härliga kvällar.

Någon gång kasnke den lilla drömmen blir sann, att vi tar en tjejtripp till Grekland...

Men Ge-kås är inte fel det heller;o)


Sjukt men busigt ändå

Lucas har varit hängig i flera dagar, i går blev det ett besök hos dr. Det klassiska svaret förstås "virus". Så tråkigt att man inte får komma till fantastiska dr A längre.

I går var det inte mycket med honom men i dag fanns det ork för bus. Så vi hoppas att förkylningen vänder


Förråden fylls

Det fylls på i mina förråd. I dag fick ajg ett ryck så jag satte igång med äppelmos. Trädet släpper äpplen och kände att jag ville ta till vara på en del i allfall. Fram med stora grytan och så satte jag igång med att dela äpplen för glatta livet. Det kommer smaka mums till gröten i vinter. En liten touche av kanel, smakar nästan som kaka ;o)

Äppelmos med kanel

3 kg äpplen

3-5 dl vatten

300-400 gram socker per kg mosade äpplen

1 tsk kanel per kg mosade äpplen

Skala och dela äpplena. Ta ut kärnhuset. Lägg äppelbitarna i en kastrull och häll på vatten. Värm långsamt och låt äpplena koka mjuka på svag värme. Rör då och då, mosa äpplena. Väg moset och rör ner socker och kanel. Låt moset svalna och häll sedan i små plastpåsar elelr burkar. Frys, annars jäser det lätt.

Barnkalas... check!

Efter fix och trix är kalaset avklarat. Även om det är roligt att greja så är det mycket att göra. 21 barn och 10 vuxna kom. Den minsta var bara en månad och sov sig ovetandes igenom hela kalaset.
och faktiskt, solen sken och vi kunde vara ute.
Några små diskussioner blev det men inga stora saker. Fiskdammen var omtyckt och ingen fick gröt i sina påsar, trots att jag lovade alla barn att de skulle få gröt (hehe).

När nästan alla gått hem var det middagsdax och som bonus fick vi middagsgäster.
En mycket lyckad dag. Tack för alla fina presenter och tack för att så många ville vara med och fira våra prinsar.

"Mamma, tänk att det kan finnas så mycket kul i en liten låda" Citat av Oscar





Presentöppning på trappan.


Äntligen piratsaker! Pengar, kompass och ett svärd. Det var hårdvaluta på kalaset bland pojkarna i allafall.


Jag är en fladdermus!


Fisketajm, alla hade fiskelycka i dag. Ingen gröt i påsarna.


Smutsig och kladdig. Men det hör till.


Bonusträff. Att servera sex barn mat kändes lätt som en plätt efter servat med glass till 32 personer.


Ett härlligt sätt att avsluta en underbar dag. Med en bra bok.








En present

Vårt träd gillade inte uppsättningen av den gamla gungan. Pojkarna fick denna "spindelgungan" i födelsedagspresent och Frej ahr klurat på hur vi skulle få upp den i trädet utan att det blir ledset. Tillslut hittade han en lösning och äntligen kan killarna gunga. Och även en mamma kan ta sig en tur, det är riktigt härligt.

Uppladdning

Vad vore ett barnkalas utan chokladbollar?! Nej, just det, INGET. Så här har det rullats bollar i dag. Detta är vår egen specialboll "kalasboll".

Det laddas upp här hemma och ganska mycket ska fixas, trots att man tänker att man inte ska göra så mycket. Men kul är det.


Skördetid i trädgården

Snart, mycket snart går det att förvandla dessa godingar till kaka, mos och paj. Det är ett riktigt äppelår i år verkar det som då träden dignar av frukt. Härligt!

Hemkokt äppelmos med kanel smakar smaskens i gröten i vinter.

En bra kvinna reder sig själv...

Ni kommer ihåg alla mina Ikeabesök förra veckan. Jag har inte hunnit rapportera vidare om det. Allt gick bra i allafall, möblerna fanns inne. Barnen skötte sig utmärkt. Ensam med två barn, utan kundvagn inhandlade jag 1 st expedit bokhylla och två trofast hyllsystem med backar. Lassade alltihop på en flakvagn och betalade. Sedan susade vi till "apstaden". Väl hemma monterade jag ihop dem själv, näväl med lite hjälp av barnen. Men det vet ni väl att det inte alltid är direkt hjälp... Men jag tycker i allafall att det blev bra. Nu ska bara målningen rollas över och bilar sättas upp ioch nya gardiner fixas. Sedan har Lucas ett eget rum.

Men jag får ta nya tag efter helgen, då blir det barnkalas med 22 barn och 7 vuxna. Hoppas på sol...


Lycka

Det är inte länge sedan vi fick inspelningsbar box till tv:n. Då kändes det lite onödigt men smidigt. Nu förstår ajg inte hur sjutton jag klarade mig innan. Serier, filmer och den allra bästa funktionen. Att kunna pausa bolibompa när vi ska äta.

Jag har en last, nåväl flera, men en av dem är Hem till gården. Varje dag vid lunchtid är det dubbelavsnitt. Vissa dagar kan man av olika anledningar inte se det "live". Men vilken timme man har att se fram emot när tillfälle ges. Jag blev mycket glatt överraskad när jag upptäckte hela 8 avsnitt av min favoritserie utan att jag visste att den hade börjat igen.


Titta vad jag hittade

Ikea är bra! När vi under pojkarnas födelsedagar ägnade oss åt tårtbakning funderade vi på om man kunde tillverka sig någon form av såg för att dela tårtbotten. Hittade inten lysande lösning men det gick bra ändå. Men i går snubblade jag över detta lilla kit. Mönsterskrapa, spritsar och en såg för att dela tårtbotten. Allt för 49 pengar. Vilken lycka, nu är det ett år tills det blir tårtbakning igen, eller ska man testa redan nu kanske?


Nu ryker den

När Oscar fick eget rum för 4 år sedan målade jag denna på väggen. Nu har målningen hägt med länge och Lucas har rummet nu. Bokhyllan och byrån i ek är sålda och en ny bokhylla inhandlades i går. Tredje besöket på Ikea denna vecka... Men själv fick jag in bokhylla och två förvaringsmöbler i bilen. Barnen skötte sig utmärkt.

Som sagt, nu får piraten, prinsessan och prinsen ge vika för flera olika fordon. Lite sorgligt är det då mycket arbete ligger bakom men nu vill jag att Lucas ska få sitt eget rum.


Lek i parken

Dagen bjöd på lekparksbesök, en tur till biblioteket och lek med fina kusinen T. Nåja, egentligen är T min kusin men pojkarna har ingen egen kusin än så de "lånar" min. Efter några minuter hade båda prinsarna slagit sina knän i den handikappvänliga lekparken.

I tre dagar har jag varit gräsänkling då Frej har jobbat till 22 tiden på kvällen. Då gäller det att hitta på saker för busprinsarna när de längtar efter pappa. Gårdagen var mindre rolig, trötta och hungriga prinsar ger inga glada miner. När dessutom gräsmattan MÅSTE klippas istället för att leka tåg, då är katastrofen ett faktum.


I blåbärsskogen

Nära 3 liter blåbär har vi plockat. Prinsarna tyckte det var kul i ungefär 2 minuter men sedan busade de ordentligt i skogen. Att ha blåbär i frysen när vintern kommer betyder mycket. Det finns inget som är så gott som en skål fil med varm blåbärskompott.

ett nytt försök

Jag har bloggabstinens. Jag ska göra ett nytt försök. Saknar bloggandet påtok för mycket. Än har jag semester och hinner med bloggen på ett annat sätt. men jag hoppas kunna uppdatera även när jag börjar jobba. Trots heltidstjänst och hushållsarbete.

Semestern då ja, det blev premiärtur till Västervik med husvagnen. Vilka underbara dagar vi hade där. Lite problem med förtältet men när det var på plats var allt toppen.

Kottlek vid vattent upptog våra dagar.

Paus i skuggan

Varmt var det och vilken tur att vi kunde bada hela dagarna.

 

Efter en vecka hemma med jobb bar det av igen. Dagen efter Lucas 2-årsdag styrde vi kosan mot Skåne och underbara Mölle/Höganäs.

en mindre vcamping än i Västervik men det gick bra det med. Vi gjorde utrflykter och bara umgicks. En dag åkte vi till moster och sommarlandet Tosselilla. Skåne är fantastiskt, en helt annan natur. När vi körde genom skogen tog träden rätt som det var slut och vi hade vida vidder av fält omkring oss. Sagolikt.

 

Poolen på campingen. Här tillbringade vi mycket tid.

På järnvägsmuséet i ängelholm. Tåg är fortfarande grejen för Oscar.

Kullaberg.

Bus vid havet.

Dags för lunch i skuggan på Tosselilla

Oscar hittade en liten snigel. "Mamma, han är min kompis"

Vilken miljö!

Campingen, när lugnet läggger sig stiger grilldoften.

Detta är minnen att tänka tillbaska på när hösten och mörkret kommer.


RSS 2.0