Köksrenovering

Kocken är ju lite kräsen som ni känner till. Nu pågår renovering så kocken ska bli nöjd.
Spisen är inte av senaste årsmodell och sliten. Luckan är svår att öppna och stänga. Den har helt enkelt sett sitt bäst före datum. I dag blev en ny inhandlad. Spis alltså ;o)
Men återvinn, återbruka och återställ. Den gamla trotjänaren från 80-talet får spendera sina sista dagar i sandlådan till sommaren. Tror den gör succé där. 

Fortsatt renoveringsplan: Hylla med lampa ska upp ovanför spisen, Hyllor vid sidan av spisen, krokar att hänga köksredskapen han fick av mormor och morfar. Hoppas detta blir fixat i morgon. I så fall får ni bild.

Lite skillnad ... Inte sagt att den gamla är dålig, inte alls. Men då Lucas gillar spisen så känns det trevligt med en uppdatering.



I rättvisans namn fick Oscar ett garage. Men de leker bra med det tillsammans.


Before and after...

Min käre make har under en period fått för sig att han inte ska klippa sig. Han hade bestämt sig att få en "riktig" frisyr. Nu var det slut med 3 mm på trimmern i köket. Men i dag skickade jag iväg honom till frisören. Inte en dag för tidigt... Hans livs första besök hos frisören. (!)

Så fin du blev ♥

 

Men nu väntar vi inte lika länge till nästa klippning darling.

Melodifestival

Min klara favvo i kvällens melodifestival är NEO - Human Frontier. Så härlig låt. Glad och lagom trallvänlig. Men visst påminner han väl lite om Mika!?

 

En annan favorit i kväll var Lovestoned. Den var härlig. Synd bara att den gick vidare. Men jag fick 1 rätt i allafall.

 





Lördagsgodis

Det är viktigt med godis. Efter frukost börjar det frågas om när man får godis. Nu har Lucas lärt sig säga gogis med. Hmm undrar vem som lärt honom.

Frukostbröd


I går kväll, när jag kom hem från jobbet, gjorde jag något som jag velat göra länge. Jag satte en deg och lät den jäsa i kylen under natten. I morse när vi vaknade startade jag ugnen och frallorna fick stå i rumstemp tills ugnen var varm. Och vips så hade vi nybakat bröd till frukost. Inte som bageriets kanske, måste modifiera receptet lite. Men ljuvligt gott...

Har just kommit in från en mycket rask promenad med fina grannen. Herregud vilken kondition människan har. Jag är ett steg efter hela tiden och andfådd som sjutton. Och jag som tyckte min kondis hade blivit bättre. Men könt att ha någon som drar i en lite :o)

På bokrean blev det TVÅ nya brödböcker... så nu håller jag på med rågkrossbullar. Tror det blir gott.

 


Lavinfara

Nu när snön börjat smälta och trappen och garagenedfarten för första gången detta året var snö och isfri kom första bakslaget! EN LAVIN!
Hade inte mina grannar varit inne lite tidigare och lånat snösläden för att rensa runt sitt hus efter att snön på deras tak hade rasat ned hade jag nog fått en smärre hjärtattack när väl min egen taksnö gjorde ett störtlopp som hette duga. Ett dovt mullrande som varade i ~5 sekunder.

Lavinfara ända ut till trottoaren





Oönskat ej passerbart fartgupp


Så har ni ett sluttande tak med snö på så räkna med att få skotta tungt framöver.
Under tiden.. watch your back!

Kom nu att tänka på att jag och pojkarna skottade en stund efter dagis just där flera hundra kilo snö och is senare föll ned.
Har funderat på att montera snörasskydd som normalt finns på offentliga tak i nederkant på taket.
Men finns nu även pinnar att placera i en jämnt utspredd formation över taket. Dessa ska då hålla hela snömassan kvar tills den smälter. Vet inte vem som säljer dock. En jobbarkompis köpte på blocket om jag inte minns fel.

Trevlig helg till alla!
/Prinspappan

I love Rocky Road

Stötte på en parodi på kända dängan I Love Rock 'n' Roll av Joan Jett & The Blackhearts utförd av geniet Weird Al.
Kom oundvikligen att tänka på vårt godis från i julas och alla som älskade det =)
Samt även Ben 'n' Jerrys delikata glass då och dess anhängare ;-)


Sjung med nu alla RR lovers ;)


Fredag hela dagen

Nu är det städat, tvättat och i ordning. I allfall tills i kväll. Fredag igen och jag jobbar. Prinsarna får ha fredagsmys utan mig.

I dag när jag lämnade pojkarna var Lucas INTE ledsen. Det är första gången. Jag fick till och med en puss när jag sa hejdå. Hoppas trenden håller i sig. Det gör ont när jag ska gå ifrån honom då han skriker så.

Var på ÖB tidigare i veckan och såg till min stora glädje att de har en godisfavorit till MYCKET bra pris. 10 kronor påsen. På Ica tar de 20 kronor påsen när det blir påsk. Så nu har jag köpt på mig ett lager. Vet inte om det var så smart då jag inte ska äta dem men Frej får gömma dem. De var ju billiga i allfall...  Men man ska absolut inte öppna en påse i tron om att man bara ska smaka en. Då är den slut på nolltid. ;o)



Bobbycars

Det är grejer det, att bränna runt med brorsan runt huset på bobbycars och skrämma vett ur folk och fä!
Lucas avancerar, han kan dels köra med släp, dels ta med storebror på x-antal varv runt huset samt att han nu förstått att ratten är till för att svänga framhjulen med. Det är inte längre bara ett bra handtag med tuta på ;)

Ombytta roller

 

 

Något ingen av dem lärt sig än är att göra en så kallad "Bond-vändning" (läs James Bond-vändning). Dvs. att backa fullt ös och sen vrida på ratten så att bilen gör helt om och fortsätter åt andra hållet utan att tappa särskilt mycket fart.

Oscar löste problemet med en "Brors-vändning":

Åhej nu vänder vi!



Oscar hör bolibompa och kliver av mitt mellan två hållplatser!




Lite senare stuntuppvisning av Oscar, titta pappa vad jag kan!
Tråkigt med stillbilder:

Inför X-games 2011

 

Stoppsladd

 

 


 

 

 

Mektips Bobbycars

Om din bobbycar tappat styrförmågan kan det vara rattstången som hoppat ur styrstaget.

Så här ska det se ut under din bobbycar

 

Om felet upprepar sig (som på Oscar och Lucas bobbycars flera gånger/dag) så kan det bli aktuellt med en eller flera distanser mellan ratt och motorhuv (metallbrickorna):


Distanser mellan motorhuv och ratt


Efter operationen på våra bobbycars har det körts många problemfria varv på banan utan haverier eller besök i pitstop.



/Store Chris


Bokrea


I dag börjar årets stora bokrea. I ♥!!! Det är en av de bästa sakerna på hela året. Att gå ocj klämma och känna på böckerna. Den brödboken jag var ute efter fanns inte. Men hittade en annan. Tur, jag har ju så ont om brödböcker ;o) men det allra bästa var när ajg ringde till bokhandeln i grannstaden och frågade efter den brödboken så hade hon 2 ex kvar och jag fick en 10 kronor billigare än vad den hade kostat här hemma. Allt blir bra.
Boken "Från glass till bajs" är en pop-upbok. Den kommer falla Oscar precis i smaken. Han är i värsta kissochbajs-åldern nu. Lucas fick en bok, vad säger djuren. Hittade ingen bok om köket i hans åldersklass...



Nyklippta prinsar

I dag var det dags för ett besök hos frisören igen. Båda prinsarna blev putsade. Jag klippte ju Lucas själv och nu fick snälla "Esters mormor" rätta till det. TACK!

Oscar var ordentligt långhårig nu och blev så fin. Det bästa med besök hos frissan är ju om du frågar killarna KLUBBORNA! Lucas ska ju ha som storebror förstås. Annars blir det ramaskri.

I morgon är det jobb för min del igen. Får se om det blir dagis. Verkar vara lite kräkis där igen :(


Lite trixande

Vad tyx?

Sömnrapport

Det har ju varit lite stök och bök med den yngstes sömn här ett tag. Stora sängen har väl funkat men själva insomnandet. NEJ NEJ. Jag har lagt honom och sedan gått ut. Efter någon sekund hör man de små rosentassarna i golvet och någon som kikar ut genom dörren. Då går man in med honom igen och bäddar om. Så fortsätter det i om man har otur 1 timme. Just i detta fallet har vi otur ofta... Lite fortare går det om man ligger bredvid honom ca 50 minuter.
Lite smått desperata har vi varit och kom att tänka på "metoden" där man sitter helt tyst på barnets golv och tittar ner i golvet. Provade detta och han gick inte upp i allafall, men stod på huvudet, sparkade i väggen, ville skölja nappen (väldigt gott), tända lampan, kasta sin gosekatt och filt. ALLT för att jag skulle ge upp i kampen. De två första kvällarna tog det 50 minuter, inget kul alls. Men skam den som ger sig.
I kväll tog det (håll i hatten) 5 minuter och han låg ner hela tiden. Nu är det för tidigt att ropa hej men det kändes lite lättare i dag.
Det finns kanske hopp!





Kocken avancerar

Han avancerar min lille kock. Nu vill han ha kryddor med. Jag vet att man ska låta dem vara med och greja. Men det blir väldigt mycket att städa. Men han får väl hållas :o)


Nu är det inte kul längre

Nej, nu räcker det med snö. Jag fattar inte hur mycket det kan bli. Taken måste skottas och det är för kallt för att gå ut.


SNÖ!

Dagens lass efter skottningen... det blev ett nytt berg att bestiga. Mina pojkar gillar snö. tur det för de här högarna kommer nog ligga kvar till midsommar.

 


Fredagskocken

Den lille kocken har varit framme igen och busat i mammas verkstad! (köket)

Allt för ofta hittar vi tomaterna som ligger i en skål på köksbänken förflyttade till kaffebryggaren, gärna med en massa vatten i.....

Han är jättesnabb att ta sin tripptrapp-stol och flyttar den med van hand vart han än vill i köket.

 

Nya innegrejen... tomatkaffe!

 

 

 

 

Han älskar även att ta med vatten i en kastrull till spisen och ta ut alla verktyg ur verktygslådan och vispa, röra, steka, mosa och allt möjligt roligt.

Har numera lås på kastrullådan men vem kan säga nej när han vill låna en liten kastrull?

 

Provsmak av soppan, lite tunn kanske.. men samtidigt välstekt. Vändstekt tror jag bestämt han sade..

 

Glad helg önskar vår familj er alla, och ut och lek i snön nu. Gäller att passa på ;-)

/Prinspappan


Boklån

Boktips efter besök på biblioteket. Gissa vem som lånade vilken ;o)


Utflykt med fredagsmys

I dag beslöt vi oss för att undersöka nya biblioteket. Vi går inte ofta dit. Tyvärr ska man säga för vilken tillgång det är. Måste skärpa mig.
Hur som helst så var vi lite tidiga. Men det gjorde inget, vi väntade i tidningsrummet och låste in våra jackor så länge. Redan i entrén verkade det lovande. Så fräscht det kändes. Generösa utrymmen och modern känsla. Men det klart bästa var ju barnavdelningen. Kändes verkligen anpassat för barnen. Små dörrar att gå igenom, små bord och stolar i krypin. Pojkarna hade roligt och vi fick med oss en hel drös med böcker hem. Oscar hittade en tågbok och den var viktigast... Jag lånade en bok om... BRÖD (surprise) och Lucas en med djur.



Mysigt på biblioteket.

Roligt var det att utforska.

Wow. Vilken fin bok.

Stora ytor som man kan springa på. Alla var säkert glada ;o)

Stora härliga fönster.

Sedan blev det fika...



En trött liten kille

Det tar på krafterna att vara sjuk och vaken på natten. Lucas vägrade vakna när det var dags.


Brödbak

Detta mina vänner, är det i särklass godaste brödet! Solros och tranbärsbröd. Lite pyssel men Oooo så gott.


Hemma från dagis

Det blev inget dagis för prinsarna i dag. Hostigt och lite snorigt är det. Jag ska inhalera Lucas under dagen och se om det hjälper lite. Har märkt effekt efter 3 gånger. Vill inte ha sjukdomar mer nu. Vi tog det lugnt på morgonen och killarna fick lite te med honung. Skönt att bara vara hemma men är trött efter nattens bravader. Kl 3 tyckte Lucas att det var morgon och gick upp och lekte vid sin spis... Innan han hade somnat om, hostat klart och inte var täppt i nosen mer så var klockan mycket. Jaja, det kunde varit värre ♥

Undrar om någon kan hjälpa mig? Jag är på jakt efter en åkpåse. Lucas har en med den är dels liten och inte så varm. Har ni några tips. Vill inte lägga flera hundra på en. Har tittat på Lodger bunker. De verkar kanon men lite dyra.


Mys vid tv.n med en kopp te.

Bus när det var lunchdags.

 


Längtar

Jag gör som så många andra just nu. Längtar efter solen, lite mindre kyla och VÅR! Det värker i hjärtat och själen av längtan efter ljuset.

 

Den optimala dagen jag längtar efter då är det soligt och vindstilla.

Familjen är ute och pysslar i trädgården. Barnen sitter i sandlådan. Det är fortfarande lite småkyligt så jacka och en tunnare mössa måste man ha. Men overallerna är ett minne blott för denna säsong.

Fåglarna kvittrar och tjälen har släppt ur marken, all is är borta och marken har torkat upp lite grann. Rabarbern har börjat ta sig upp ur jorden och tvätten kan hänga ute och torka.

Det räfsas, plockas och ordnas inför en sommar som förhoppningsvis innebär sol, värme och bad.  Det blir mat på trädgården i picnic-stil.

Allt känns bra och lugnt.

Och där försvann den drömmen. Bara att titta ut. Becksvart, kallt och snö så långt ögat kan nå. Tänk om det ändå vore slutet april.

Förstår att vissa inte längtar då april innebär jobb igen efter ledighet. Men ändå...

LJUSET, VÄRMEN OCH OVERALLFRITT


Bus med konsekvenser..

Igår kväll när barnen duschade (lekte vattenlekar på golvet i duschen) så hämtade jag pyjamas till dem i garderoben.
När jag kom tillbaka hörde jag redan innan jag var framme att Lucas stod och lät bekymrad.
Fick reda på varför när jag öppnade dörren och såg prinsmammarosa nagellack skvätt över golvet.. upp på Lucas ena fot och han var kladdig på armen och lilla handen med. Ojdå gråt inte över spilld mjölk typ. Men det värsta är ju glaset! Hatar kombinationen splittrat glas och små (och stora fötter). Tog genast och borstade av Lucas försiktigt men han hade som tur var inte trampat omkring. Hittade bara glas på det lilla knubbiga knäet. Små små flisor som höll sig kvar i huden med sitt vassa bett.

Snacka om att det blev sanering sen när jag lyckats duscha klart barnen och fått ut dem. Dammsugaren är glaskrossarens bästa vän! Dammsög varenda liten skrymsle och vrå i badrummet för att inget glas ska få ligga kvar och hoppa fram och ställa till det i framtiden.
/Prinspappa

Rosa förödelse (miniatyr - tryck för stor)

Köpte en hårsax

på Åhlens.

trimmade lilllillen lite. Nu blev han riktigt pojkig i nacken.  Ser ut som Oscar i den åldern. Ska leta fram bilder.


Lite förkylt

Prinsarna är lite hostiga och snoriga. Så det blev en hemmadag i dag. Oscar visar tyvärr sitt mest envisa och trotsiga humör á la 5 år. Men det är väl bara att vara bestämd :o)
Han är envis, men det är jag med :o)




Alla ♥-dag

är det idag. Skickar varma kramar till alla mina fina vänner. ♥

Mina pojkar kom med blommor till mig innan. 3 röda rosor, 2 rosa ranunklar och lite fluff till det. Oscar hade valt de rosa för att "mamma älskar rosa". Han har bra koll den killen ;o)

Varm i hjärtat blir man i allafall.


En härlig kväll

Middagen igår blev kanon! Uppskattat och gott. Dessutom väldigt trevligt sällskap. Tack fina familjen Fritz, ni är de bästa "nästan grannar" man kan ha.

Det blev
Grekisk panna (ugnspotatis, paprika, zucchini, röd lök, kycklingfilé, fläskfilé, bacon och fetaost)
Tzatziki
Frusen cheesecake med jordgubbssås

Sedan diverse godsaker.

En otäck grej i går var när jag gav Lucas Alvedon, han har två tänder påväg som nog gör ont, han fick alvedonet i fel stupe och började tokhosta i säkert 30 minuter. Precis hela tiden och kräktes flera gånger. Jätteotäckt. Så här blir det suppar i fortsättningen.

Melodifestivalen var på och ganska eniga var vi nog. Eric Saade och Andreas Jonsson var bra. Jag gillade även Paulines låt.

Vissa kladdade lite mer...

Sötaste lilla L. Han gillar glass. :)


Glasögonormar!

Mammans glasögon är roliga och när man har dem på sig blir golvet backigt!?

 

Middagen ikväll blir av, först blir det en tur i skidspåret och sedan fixa allt.  Ha en underbar lördag.



Baka baka

Har blivit en hel del bakat i veckan. Bland anant dessa godingar med keso i. Riktigt riktigt goda. Smakade nästan som på konditori. I går gjorde jag helt vanligt vitt bröd. småfranska med vallmofrön. Också gott men jag föredrar lite mer tugg. Men dinkelfrallorna här ovan är rikgit goda. Keson gjorde brödet saftigt.


Mirakel!

Varför har jag inte upptäckt dessa tidigare?! Helt fantastiska. Fungerar som ett stort radergummi. Hade lite streck som någon målat på väggen. De försvann direkt med denna. Har provat med ett vanligt radergummi men det smetade bara ut det hela. Målningen i Lucas rum är räddad!

Hett tips till alla alltså!


Vilket väder!



I går då alltså, så sagolikt underbart. Älskar när solen letar sig in i huset. Allting känns mycket lättare. det blev en härlig promenad i solen.  I dag känns det inte lika bra tyvärr. Grått, tråkigt och kallt.

Menyn tills lördagen är färdig, maten inhandlad. Nu får vi bara vänta och se. En av gästerna hade hög feber i går och i dag. Så vi får se hur det blir i morgon.

Behöver hjälp och tips!

På lördag kommer goda vänner hem på middag. Ska bli riktigt kul. MEN vad ska jag bjuda på. I stort sett ALLA mina recept kommer från de som kommer. 2 rätter får nog räcka då alla barnen är vakna. Ska man gör "egen" mat till barnen? Paj är gott, jag har en supergod kycklingpaj som man kan göra. Annars ett recept med ris och kycklinggryta. Men inga av mina förslag känns bra, bara tråkiga. Den manliga delen i sällskapet är lite trött på kyckling. Men tror inte han klagar ändå. Dessert då?! Total idétorka. Ni måste hjälpa mig.

Några av kraven:
Barnvänligt
Helst inte kyckling
Mina förslag:
Kycklingpaj
Lax på grovsaltsbädd
Kycklinggratäng

Mandelbulle

Idag blev vi glada för vi fick äta semla till efterrätt!

Snälla prinsmamman handlade två små söta och en stor och god.

Mandelbullar kallar Oscar dem :-)

 

Mandelbullemums

 

 

Mmm

 

 

Nu var de slut, bäst att rensa faten.

 

 

Tittut

 

 

Tittut & gräddpuss

 

 

Tack snälla prinsmamman, det var såå snällt & gott och vi älskar dig!

 


Vasalopp!

I dag var det dags för Vasalopp på dagis. Var osäker på hur Oscar skulle reagera. Var helt inställd på att han inte skulle vilja åka skidor utan gå. Men det var inget snack. Han var jättestolt och vill prova direkt. Dessutom var han riktigt duktig. Min morfar har åkt mycket skidor och tävlat, kanske finns det i generna. ;o)

Hur som helst var det kul. Vilket flyt att jag var ledig i dag och kunde vara med. Lucas blev jätteledsen när vi kom innanför grindarna. Han trodde nog att jag skulle gå. Men när han såg att jag stannade kvar så var han busig och sprang omkring och skrattade. Innan hemfärd var det en mycket stolt Oscar som fick diplom och medalj.

Dags för start!

Lucas har ett eget lopp :o)

Tappert kämpande på mammas gamla skidor. Det gick så bra så!

Lucas sprang loppet.

Vi hejjade på storebror förstås.

Tänk, de gamla plankorna stod jag på för många många år sedan.

Prinspappan fixade till dem så de fungerade finfint!

Medalj och diplom. Mycket stolt!


Borta bra men hemma bäst

I går blev det lunch hos farmor. Mysigt var det och barnen åt bra. Sedan tittade vi på gamla bilder och hade det trevligt.
Hemma därifrån fick vi besök av vänner. Alla våra pojkar lekte och föräldrarna drack kaffe/te. det har varit en social helg. Det är väldigt kul att träffa folk. Lite bökigt har det dock blivit med laktosen. Jag känner mig bättre, men det kan vara inbillning. Men nu måste man kolla innan man ska äta något.

I dag blev det en tur till ÖF och sedan trevligt lunchsällskap. Tack för en trevlig förmiddag. De små barnen sov och de stora lekte riktigt bra. Lite småduster blev det men så kan det bli.

Spelar piano hos farmor.

Klurigt värre.




Bye bye spjälsäng

Nu är det dags igen. Men denna gång är det definitivt. Spjälsängen måste bort. I går kväll efter att Lucas hade lagt sig under protest blir det hemskt tyst. Efter en stund hör jag Lucas vid trappan. Hej hej sa han. Ungen har alltså slängt benen över kanten och hoppat ner på golvet... Proceduren upprepade sig flera gånger kan jag berätta så nu säljs den.


Melodifestival...

Det är lite samma visa varje år. Gillar inte direkt någon låt första gången jag hör den, tur att de har snabbgenomgångarna.
Men Ekborgs och Al Fakris låt kändes bra. Okej, Ola var med bra men det kändes som man hade hört den innan på något sätt.
Hur som helst så är jag en Molodifestivalnörd och kan inte missa en deltävling. Det är det bästa att schlagertåget är så långt!


Shoppingdag

Vårt middagssällskap fick förhinder så vi besutade oss för en tripp till grannstaden. Har inte varit där sedan innan jul och det var like saker vi hade att fixa. Byta en julklapp, köpa en bilstol till och lämna tillbaka skidor.
Vi var inte ensamma i staden men det gick smärtfritt ändå. Lucas och Oscar busade ordentligt och tjöt av skratt.

Efter att ha lindat sin pappa runt lillfingret var Oscar lyckligare än en kalv på grönbete. Dessutom ett tåg rikare. Lucas han fick en borrmaskin. Det var på tiden verkade vara hans tanke om det.  Planen från början var en bilbana. Pappan är väldigt sugen på en. Men Oscar hade sagt "jag gillar ju tåg". I alla affärer vi varit inne i idag har han hittat någon form av tåg.

Man kan aldrig få för många tåg...

Kock OCH Snickare. Det artar sig...


Oplanerat och otroligt trevligt

Förra helgens middagsgäster kom igår kväll istället. Det blev lite i sista minuten men ack så trevligt. Pulkaåkning först och sedan god mat med goda vänner. När vi kom in såg Oscar att kompisen E hade skjorta, slips och jeans. Det ville han med ha. Så det var bara att byta om på honom... :o)
Baconinlindad kycklingfilé med pesto, ugnsbakad potatis och sås med soltorkade tomater var det på menyn, mycket smak, barnvänligt och så enkelt. Gino blev det till efterrätt. Lite knepigt var det att få till maten. En av gästerna är glutenintolerant och jag ska ju äta laktosfritt. Men vi fick till det.
Alla våra pojkar lekte bra, de är ju dagiskompisar hela högen. Så roligt, tack för en trevlig eftermiddag!


E och Oscar hade eget bord.


Kompisarna S och lucas busade med varandra.

Det blev slagsmål om 3D-glasögonen. Lyckades fånga dem på bild i allfall.

 


Någon är belagd med bloggförbud ;o)

Gillar prinspappansinlägg mycket! MEN i går var planen från hans sida att göra ett snabbt blogginlägg och INTE fastna vid datorn...

När jag kom hem vid 23.30 hade han just postat inlägget och mitt kök var i detta skick. Men de hade i allfall haft kul :o)


Mera bak och bus

Först en bild på mitt kvällsgott från igår


Fikamonster vinner första pris i den lilla gissningsleken. Hon föreslog Cheesecake och det känns väldigt rätt!
Får kanske svänga ihop en i helgen för att dubbelkolla om smaken stämmer! Minns inte exakt hur en sådan smakar.



I dag var Oscar, jag och Lucas hos doktorn efter dagis. Oscar var duktig och hade blivit lovad fika av prinsmamman (som rymde till jobbet).

Vi hann inte åka förbi något kondis för efter ett ganska utdraget besök hos doktorn var det dags att äta middag hemma. Lovade istället Oscar att vi skulle baka en omgång chokladbollar.. det blev två.  Eller rättare sagt dubbel dos. Lika bra att hålla på när man ändå är igång i köket liksom.

Lucas blir alltid taggad när han märker vad som är på gång. Stack till honom en liten kavel att stretcha med under tiden som jag plockade fram.

Stretching med liten kavel


Väl färdigstretchad fick han fatt i strykjärnet och började hetta upp bänkskivan..
Nej jag skojar bara, det var inte på. Men det gjorde inget för Lucas imiterade strykljudet väldigt naturtroget med sin lilla mun. Suck, han har fått vara alldeles för lite i verkstaden med mig och för mycket med sin stackars ständigt strykande mamma. Det ingår väl i hans roll som tidig svärmorsdröm.

- Vad säger ångstrykjärnet Lucas?
- "Tssssssssch"


Sen snurrade vi igång en dubbel sats lyxchokladbollar! Väldigt praktiskt med dubbel sats då man är två (barn). Nästan allt blir väldigt rättvist då det ska hällas i dubbla mått vaniljsocker med varsin liten hand!
Dock är inte matberedaren van vid sån tuff behandling. Många start/stopp och tung last gjorde att den blev varm om motorn och luktade smält plast ur den. Blev faktiskt orolig då det rök ifrån den efter ett tag. Men det var ingen fara, det var bara smeten som ångade haha. Gick visst varm den med!

Se så det snurrar!




Efter att halvt ha dödat den stackars matberedaren så var det äntligen dags för det utlovade fikat ;-)
Ingen som hade tid eller ork att vänta på att pappa ska rulla bollar här inte.

Äntligen mumsardags!



Om ni noterade Lucas hole in one i förra bilden och adderar min kommentar "Där försvann den!" så kanske ni kan förstå att Oscar bröt ihop totalt och bara asgarvade en lång stund :-)

*Hilarious Brakedown*



Efter denna glada början på vår goda fika så lyckades jag få Oscar att göra åtminstone 3-4 stycken chokladbollar. Men han gjorde dem till Lucas sade han, och det förstår nog alla utom Lucas om man tittar på storleken.. till vänster i bild en helt normal liten söt chokladboll rullad av Chokladbollspappan.

En till pappa! En till Lucas..





Över till lite bus! Bobbycars har varit en väldigt bra investering i pojkfamiljen Tyreskog. Nu kan Lucas och Oscar fräsa omkring och leka på samma nivå!
Tidigare har inte Lucas hängt med men nu är det ombytta roller. Idag var det Lucas som körde och Oscar som åkte på släpet!

Ombytta roller



Oscar hjälper Lucas att vända ekipaget, snällt för det är inte lätt att backa med släp!

Så kallad storebrorsvändning



I detta ögonblick fångade jag Oscar då han hörde melodin till Hotell Kantarell och stack till bolibompasoffan.

Avstigning

 

Pust, tror att bloggjävulen har flugit i mig. Hade mer att visa ikväll men det får vara till en annan gång.

Ha en trevlig helg och ät inte för mycket kuckelimuckmedicin nu!

Besök hos farbror doktorn

Jag tillhör gruppen som INTE gillar nålar. Sprutor, provtagning och allt jagar upp mig.Även om det inte gör speciellt ont så är det tanken på att nålen är inne i min arm. Huvva...
Men nu finns det något så fantastiskt som EMLA-plåster. Ett plåster med lokalbedövande salva. Det minskade rädslan och jag kände inget. Ska alltid ha ett lager hemma. Snart 30, fött två barn och fixar ändå inte ett blodprov. Men varför må dåligt om man kan undvika det.

Läkren tyckte att jag skulle prova laktosfritt i en vecka. Jag använder inte mycket mjölkprodukter men han ville ändå det. Så nu är det inhandlat. Detta resulterade i att jag inte kan äta maten som var planerad i dag då det är mjölk i den. Blev en matig macka och kokt potatis. På Ica var det idag provsmakning. En lokal potatisodlare fanns där och bjöd på potatis. Vilken smak! Ekologisk var den och sagolikt god!


Experiment

Igår kväll var jag (som vanligt) sugen på nåt sött..
Testade ett enkelt recept på godis.

Vaniljvisp skulle hällas i en bunke och där i dajmkulor.
In i frysen en stund och sen ätas.
Enkelt, onyttigt och gott!

Problemet var bara att jag inte ägde några dajmkulor.
Vad göra? Jo hacka det man tror är gott och häll i istället.
Det blev blockchoklad samt digestivekex.
Godiset som sådant blev inge vidare. Alldeles för isigt för min smak.

Däremot vet jag nu att digestivekex och vaniljsås är väldigt gott i kombination.
Påminner mig om någon kakbotten jag inte kan sätta fingret på..

Så nu vill jag gärna ha hjälp med namnet på kakbottnen om ni har en gissning samt om någon har recept på kakor eller godis där vanilj(sås) och digestivekex ingår!



Sen måste jag bara berätta att Lucas nu lärt sig att skaka bestämt på huvudet då det är något han inte vill. Hur gulligt som helst!
Mindre kul är att han av Oscar lärt sig trycka in vällingnappen i flaskan. Det gjorde han i går kväll vid läggningen och tömde välling i sin säng. Samma visa i vår stora säng i morse.. tvätta tvätta!
Ikväll fick han äta välling under sträng uppsikt!

Nu ska jag ut och skotta lite mer härlig snö innan prinsmamman kommer hem från jobbet!
Har dock ingen plogvall att ta hand om som många andra.
Jag och närliggande grannar håller trottoaren ren och därför väljer den snälla killen som kör hjullastaren (som är en liten söt Volvo L70 på 13 ton), att lägga snön på trottoaren på andra sidan gatan. Det går bra eftersom den ändå aldrig hålls ren av berörda fastighetsägare.
Synd egentligen för då blir det mindre snö till Lucas och Oscar att bygga med på vår tomt ;-)

I morgon är det torsdag och sedan är det tre dagar ledigt för prinsmamman. Mysigt!

Allmänt bus

Jessica Jobbar, Frej bloggar..

Till att börja med vill jag ställa ett par frågor till alla som läser:
  • Varför säger "alla" smålänningar plättar när de pratar om tallriksstora pannkakor? Vad heter plättar på småländska då? (Jag är född på södersjukhuset i Stockholm men uppväxt i småland).
  • Är plättar godare än pannkakor!?

Väldigt stolt över dessa godsaker



Lucas har aldrig velat äta pannkakor men i förrgår när jag busade till det och stekte plättar för första gången i mitt liv då åt han (och Oscar) så fort och mycket att jag inte han med att steka!

*Mums*




Idag busade Lucas med sugrören under en tyst stund i köket då ingen såg.

Lucas busar sugrör
Han måste blivit glad då han hittade ett perfekt ställe för dem.




Oscar och jag har ända sedan han var liten "åkt V8:a" som vi säger, på en madrass ned för trappen från 2:a våningen.
Idag chockade han mig med att göra det på egen hand för första gången. Dock var han så klok att han startade i halva trappen efter den elaka 90-graderssvängen. Samt att han inte lät lillebror åka med som annars är brukligt när pappa är chaufför...


Oscar med V8:an i full fart




Lite senare stannade Oscar nedanför trappen och hämtade kudde+filt och gjorde sig en mysig säng.
I hans skapelse hittade sen en annan liten krabat ett mysigt tillhåll med napp och filt..


Lucas myser i den gamla V8:an



Önskar bus och mys till er alla så här mitt i arbetsveckan!

Pojkars lek

Man kan tycka vad man vill om pojkars och flickors lek. Här hemma är det hjul som gäller. Stora hjul, många hjul, snabba hjul, det spelar ingen roll. 3 av 4 i familjen gillar hjul.  Det är biltävlingar på madrassen och den "coolaste" (vita) bilen vinner jämt.

Var ska detta sluta?


Välkommen februari


En månad närmare våren. Det känns som man kan det här med vinter och snö nu. det är ingen hejd på mängderna. det bästa enligt barnen är kojan/rutchkanan/springstigen som Frej grävt. de har jättekul där och en egen pulkabacke är aldrig fel. för min del kan det räcka med snö och jag hoppar gärna fram till slutet på mars/april. Tänk, att kunna gå ut i vårsolen med lite fika och rensa undan löv och räfsa gräsmattan. Barnen kan röra sig lite lättare och man kan vara ute på ett annat sätt.
Men, vi kommer ju dit, någongång!

RSS 2.0