Bränd

Japp... Så är fallet. Hade en helt lovely förmiddag på stranden tillsammans med A, K och alla barnen. Underbart var det men solen bet mig ordentligt. Dessutom ska jag nog ge tusan i att sitta i solgasset för jag känner mig konstig. Fixar inte att pressa i solen helt enkelt. Så i fortsättningen blir det skuggan.
Såg på Oscar att han hade blivit bränd lite med. Trots sollotion nr 50... Har funderat på solskyddskläder. Använder ni det och i så fall vart har ni köpt dem? Fick superdåligt samvete när jag såg hur Oscar såg ut. Så nu blir det sollotion 110:)

Just det, telefonen. Det kommer en ny på posten i morgon. De var mycklet förvånade och skulle ta kontakt med Siemens.


Bad i sjön.


Sedan blev det bad i poolen.


Ont som tusan gör det. Ser inte så farligt ut men det känns.


Grrrr

Åkte till grannstaden och ELGIGANTEN i dag. Borde snarare heta FELgiganten... Skulel inhandla en ny bärbar telefon. Den vi har är värdelös och vi satsade på en i lite högre prisklass. Betalade och såg glad ut. Åker hem, mycket trött och Frej ska sätta telefonen på laddning. Han river av förseglingen och öppnar kartongen.
Vad ligger det där i? Inte är det någon telefon i allafall. Men däremot 11 manualer till telefonen som inte ligger i kartongen. Försöker genast få kontakt med butiken. Men se det går inte. De har bara ett kundcenter som är oppet på vardagar mellan kl si och så.
Vi läste på kartongen för att se om det är något vi missat, att man ska hämta ut produkten någon stans. Men där står bara. "Produktens utseende kan avvika från produkten på bilden på förpackningen". Det gör det ju verkligen.

I morgon när de öppnar sitt kundcenter ska de få ett samtal som de nog önskat att de sluppit... Grrr.


En underbar dag

Ja det var det verkligen i går. Men det var totaltjockt med folk överallt. Vänta på att åka i vissa fall 30 minuter sedan var det över på 2 minuter. Vi köpte åkband allihop för vi ville kunan åka allt och inte begränsa oss. Men det hade nog räckt med två. Världen går inte under men jag grämer mig lite. Oscar åkte allt han fick åka i stort sett, förutom några undantag. Det enda han hade siktet inställt på var Rabalder, Tåget. Han åkte det och skrattade som tusan men ville inte åka det igen.

Hela familjen åkte Kaninresan, farfarsbilarna och Trummeliten. Vi hade tänkt åka drakbåtarna med men blev då stoppade för de ville ha en biljett för Lucas. I de små karusellerna betalar man för barnet och den vuxna åker gratis. Försökte förklara att det kostar ju ändå bara en biljett och vi tre hade åkband. Men det var tvärstopp. Blev riktigt irriterad. Förökte få henne att förstå att det var ju en biljett som gällde. Vi hade 3. Nix pix. Vi fick inte åka. Det var det enda som grusade dagen lite.

All cred till liseberg för en sak, amningsrummet med skötbord, micro och mysig loungekänsla. var inne där ett par gånger och värmde mat till Lucas. Då fick han krypa omkring på den stora härliga mattan
Barnen skötte sig exemplariskt hela dagen. Skriver inte mer utan låter bilderna prata för sig själva...


Lucas älskade farfars bilar.


Ponnykarusellen.


Cykelturen.


I fiskebåtarna.


I drakbåtarna.


Vill du smaka glass lillebror.


Lucas fick åka Trummeliten...


Och Oscar med. Vi snurrade vår trumma fort!


En slagen hjälte ;)



Amningsrummet... Vilket ställe!


I morgon drar vi



Japp, i morgon bär det av. Ska bli så kul. Oscar ser fram mot det så mycket. Har visat bilder från liseberg och han vill naturligtvis åka "tåget". han skulel nog vara nöjd om vi åkte till vetlanda ett par gånger men tror han kommer gilla det. Mamma var här. Hon hade köpt kläder till pojkarna, lika dana givetvis ;). Så de blir fina. Så åkte hon och Oscar till Ica och handlade godis, Oscar fick även dinosaurier. O så stolt han var. Den här äter växter, den här äter kött och den här äter godis sa han... Gullpojken min.
Fick även ett bidrag till resan av snälla mor och far. TUSEN TACK!

Det enda jag irriterar mig över är att det verkar bara finnas pizza, hamburgare med mera. Vill fasen ha sallad eller lite bra mat när man ska vara i väg hela dagen. Inte en massa skit. Får se hur menyerna ser ut när vi är på plats. Har ni tips säg gärna till.

Nojjig är jag som vanligt men har sagt till mig på skarpen att jag får skärpa till mig. ;) Detta är för OSCARS skull.

Gonatt. Helt slut är jag så det blir natti nu.

I bakningstagen


Höll på att bli en knasig rubrik... Men nu blev det bra.
Har i allfall bakat ännu ett suåpergott bröd från leilas bakbok. Rågrussinbullar. Mums vad de var goda. Nästa gång får det bli dinkelbröd...
Hur som helst när alla bullarna låg på plåten så hjälpte min lilla bagare mig lite till. Han grejade och hade sig och tillslut lekte han tor det elelr ej, TÅG i mjölet. Mjölet var koldamm som han var tvungena tt tippa. Han tippade och skopade länge, hade jättekul så jag lät honom hållas. Men visst blev han fin...

Just det. Grattis Micka och Freddie till lilla pojken.




...

När jag slog på tv-n i morse möttes jag av "Michael Jackson är död". Hjälp vad har hänt var det första jag tänkte. Tydligen är inte dödsorsaken fastställd. HÄR kan du läsa mer. Kommer ihåg när jag var yngre och en kompis och jag var riktigt bitna av Michel-febern. Hon var iof värst. Tejpade fingrarna, rummet var tapetserat med bilder och hon hade nog alla skivorna. Men musiken var ju bra och vi lyssnade alltid. Heal the world är en gammal favorit.

K och jag begav oss ner till stan och hamnade på gallerix igen. Blev lite smått och gott där igen och öven ett väggord "här bor en prins". Behöver i allfall inte köpa ett endaste kort så länge jag lever tror jag ;)
Vi köpte med oss sallader från restaurangen på esplanaden. De har varit generösa i sina portioner tidigare men absolut inte nu. Så jag ringde ner och de menade att folk hade klagat på för stora portioner. Knappast en för stor sallad men men, vi är väl olika.
I går var en kompis från dagis här och lekte. Pojkarna hade jättekul. Poolen var uppspolad med vatten från dagen innan och jag tänkte att det är för kallt så de badar nog inte. Men vips hade de klätt av sig och åkte rutchkana ner i den iskalal poolen. Och det var verkligen kallt. De flög upp. Men roligt var det.

I dag ska vi ha en hemmadag. Städa, pyssla och ha det mysigt. Så skönt at tinte ha några tider att passa.
Tänker på Micka  som verkar vara påväg till BB. Håller tummarna för att allt går bra.

Säger grattis till lilla Tex som fyller 1 år i dag.





Soligt värre

Har somamren kommit för att stanna tro?! Kan ju hoppas i allfall. Har haft en bra men väldigt varm dag. Var på Gallerix i staden och fyndade. 75 % på allt. Betalade 180 kronor. Rabatten var 598 kronor. Det gillar jag verkligen! Det blev lite kort, ramar och annat smått och gott.

Efter dagis följde W med och hämtade Oscar. Hon har själv gått där och tycker nog det är kul att få hälsa på. Oscar blev glad och det första han sa när han såg henne var inte Hej utan "får hon följa med mig hem?". Så hemma spolades poolen upp, tyvärr har den nog gjort sitt så i morgon få jag inhandla en ny. Men de badade och hade jättekul. Märks att han vill vara stor. Härmar allt hon gör och ropade på grannflickan som är ännu lite äldre än W och ville att hon skulle vara med. Han är så omtänksam :) Oscar gick en sväng i trädgården så kom han till mig och såg ledssen ut. "Jag vill ha ett plåster" sa han. Han grät inte och jag frågade om han hade gjort sig illa. På ett blad berättade han och ajg misstänkte nässlorna... Men det ville ahn inte höra talas om. I går på kalaset gjorde sig lilla O jätteilla på nässlor och grät mycket så Oscar blev nog rädd. Vi plåstrade om med ett tattoplåster och så var det bra.  :)

Måste berätta en hemsk sak som hände i morse. Jag var i köket och grejade. Hörde hur Lucas plockade och ordnade i hallen som vanligt, sedan duns duns och jag rusar ut och ser hur faller från trappan. Han har alltså börjat klättra i den nu. Och föll ner. Max 4 steg men jag såg hur hans lilla kropp rullade nerför men hann inte fram. Fy vilken panik. Alltid alltid grinden för nu. Han mådde bra i allfall och var sig djälv igen efter att ha gråtit en lång stund.

Känner mig lite nedstämd trots mycket bra eftermiddag. Frej hann inte hem så jag missade vägningen, det är en liten bit till allt. Sedan är det lite annat som grämer mig och jag blir så ledssen över hur en del människor beter sig. Både mot oss och kanske även utan att tänka. Ska inte skriva exempel men ibland känner man sig väldigt ensam och som om vi och våra barn inte betyder någonting jämfört med andra.

Har inte varit flitig med kameran i dag men lägger in en frukostbild från i går. Jordgubbar och mjölk bjöds det...


Min stora prins

I dag hade vi besämt med personalen på dagis att hans födelsedag skulle firas. Han fyller mitt i semestern och till hösten börjar han på ny avdelning så det är roligare att ta det nu med alla kompisar och fröknar han känner. En mycket stolt kille ville ah med sig grön glass till kompisarna (piggelin). De berättade på dagis att han hade varit som ett solsken (mer än vanligt) hela dagen och det första han sa när jag hämtade honom var "jag har fått en skylt i dag". Han hade fått sitta på födelsedagsstolen, bestämma sång (det blev racerspindeln) och så fick han paket av sin kompis A. Fick emd ett blad hem med bilder från firandet och han var verkligen överlycklig.
I paketet låg den här fina skylten, gjort av hustomten på dagis. han är verkligen duktig. Förra året fick Oscar en flagga och i år en skylt. I kväll bestämde Oscar var vi skulle sätta skylten och den hamnade ovanför hans säng, bredvid dagiskortet. Han var mycket bestämd, den skulle minsann inte sitta på dörren.

Tack till världens bästa dagis som gjorde hans dag så speciell.

Min älskade storprins.


Sommar vad härligt det ska bli...

bada och bara vara fri. En sång de sjunger på dagis och den har satt sig ordentligt i huvuidet på Oscar. Han sjunger det hela tiden och Nu börjar jag tröttna lite på den. Men men. Det är en fin sång.

I dag säger jag grattis till min gudson som fyller 2 år. Gratits grattis och Hurra Hurra!

I går var jag en sådan där pedagogisk mamma. Oscar ville måla med vattenfärger och satte Lucas bredvid med en pensel. Kan säga att han är allt lite för liten än...







Oscar ville att jag skulle måla med honom så ajg gjorde en jordgubbe. Men sa ingenting. Efter en liten stunds målande sa han, Mamma jag har också måplat en jordgubbe. Så duktigt.

                                        



Alutade kvällen med att koka saft. Sagolik somamrsaft med jordgubbar och rabarber. Mums för små prinsar och prinsessor.




Det bästa jag vet


06.10 Tvätten är hängd

Eller man ska nog såga något av det bästa jag vet är att gå ut på trädgården tidigt en morgon och hänga tvätt. Runt omkring sover alla och det enda som hörs är bilar som kör på avstånd.
Det allra starkaste minnet är när vi var hos min farmor på somrarna i Stockholm. Att sitta på balkongen och äta fukost och susandet av bilar på en bits håll. Hon bodde precis vid essingeleden så det hördes bilar men absolut inte störande, snarare avslappnande.

Nu verkar det som om solen äntligen ahr tänkt att visa sig lite. Inte en dag för tidigt. Grövde lite bland kläderna efter Oscar och hittade en favorit från 2006. Det allra första jag köpte från me & I. Gillar det fortfarande.

  
I går var det sista dagen att jobba inann semestern. Nu ska jag vara ledig till augusti. Exakt samma tid förra året gick jag hem, 35 kg tyngre än i dag och såg fram emot att vara ledig till januari 2010. Så blev det inte men jobbar ju bara 2 dagar varannan vecka. Inte så blodigt och när pengarna kommer känns det bra. Men om någon hade sagt till mig förra sommaren att jag kommer jobba inom ett år hade jag aldrig trott dem.

Nu i dagarna är det massor av 1-årsdagar. I dag är det Olle som fyller. Passar på att säga stooort grattis. Tycker inte det var länge sedan vi var gravida en hel hög. Jag och Olle´s mamma var beräknade på samma dag, hon fick tidigare och jag senare. Så snittet blev ju okej:)
Tog kort till firargrattis i tidningen i går. Fick en ganska bra bild och då slog det mig. Mina små barn börjar bli ganska stora. Oscar fyller 4 år. Fattar det knappt. Den 18 juli ska det publiceras i allfall.

Midsommar

Vilken härlig dag vi haft. tack vänner för en supermysig Midsommar. Vi kunde inte haft det bättre. Det enda som saknades var solen... Men det är ju som vanligt.
Hur bra som helst har vi haft det. 10 timmar var vi där och barnen lekte fantstiskt bra fram tills vi åkte hem. Men då var det 3 st mycket trötta barn.
God mat, trevligt sällskap och glada barn gör vilken tillställning som helst lyckad :) Tack igen.


Kransar blev det tillslut efter en stunds pysslande.



Men Lucas var inte speciellt intresserad av att ha den på sig.


Lurade honom lite för att få en bild.


Gulligaste Oscar


Midsommarfina pojkar.


Sötaste gudsonen.


Liten midsommarfin Lucas


Kraaaam kompis


Lucas stod själv em stund.



Svensk midsommar!?

Festligt i ösregnet

I dag var jag bjuden till dagis midsomamrfest. Älskar atf få vara med på dagis och väldigt mysigt är det. Vi dansade lite kring midsommarstången och sedan var det dags för lunch.
Lucas fick vara med på dagis i dag. Han älskar det och hans inskolning (bara det blir där) är nog inga problem. han rymmer alltid in i lekrummet och vill leka. Blir fullständigt rasande när jag lyfter honom därifrån.

Kvällen spenderades med vännen K till en film "It´s all about the women". Riktigt bra, lite sex and the city-känsla över den.

I morgon är det misommarafton, hade hoppats på en varm och solig dag. Men det ser inte så ljust ut på just det planet.  Vi ska till till vännerna L och M på mat. Har varit många olika vändor men så blir det nu i allfall. Men drar oss väl hemåt framåt eftermiddagen. Lite lugnt och stilla blir det och Oscar ser fram emot att leka med kompisen K.
Väntar på Frej, han är hos C och dricker lite öl. Nyttigt för honom att skapa nya kontakter. :) Hoppas han ahr det trevligt. Bara han inte glömmer bort att han har jour i morgon...

Är förövrigt jättenöjd med vagnen. Lucas sitter bra i den, den blir mysig när han ska sova och helt klart toppen. Mycket nöjd.

Snurrig dag

Det började bra och jag såg verkligen fram emot min lilla tripp till grannstaden. Mysigt att åka och bara behöva gå dit man själv vill, äta när man vill (eller rättare sagt när Lucas vill).

Hoppade in på barnaffär Nr 1 och kollade efter en grej till vännen A. Spanade efter vagnar där med men hittade inte någon som jag letade efter. Var sedan på affär nr 2 och sa att jag ville ha en "amsterdam". Visst inga problem sa hon vi fick 20 stycken i går. Hon försvinner en liten stund och kommer tillbaka. De var bokade allihop säger hon.
Just då kändes det hemskt. Jag hade ändå ringt in tidigre för att kolla och fick till svar att de alltid har sådana vagnar hemma...Tappade suget totalt och det kändes inte kul längre. tillslut får hon tag på en annan butik som har vagnen men i en stad 8 mil bort, den kan de inte skicka till staden jag var i då de var tvungna att ha en i den andra butiken. Jaha, då får jag åka och köpa den där då. Ring och säg tilla tt de håller den åt mig då sa jag.
Efter en stunds funderande och när vi kommit till köpcentret insåg jag att det inte kändes bra att dra med Lucas så långt.
Ringde min kära Pappa och han sa att han kunde hämta den. TACK TACK TACK!
Ringde till den butiken och ville ha skötväska och ståbräda med, lyckades pruta en 100-lapp :) Första gången jag prutar ever.

Jag och Lucas möter min mamma och går och äter lunch, sallad, på en fantastisk restaurang. Harmony släng dig i väggen. Samma koncept men bättre. Mycket mycket fräscht.
 
Väl hemma var det dags att hämta storebror på dagis för sedan skulle vi till L på 1 -årskalas. Jättekul var det, smaskigt med fruktsallad. Lucas mumsade i sig halva min portion. Oscar lekte med barnen och hade det bra.

vägning var det ikväll med. Tack för skjutsen A. -0,6 denna vecka. Nu har jag 1,5 kg kvar. Jippi! Sedan kommer konststycket att hålla vikten. Hjälp...



Soligt

Hoppas på sol hela dagen och så lite värme tack. Någon som vet när det ska bli "sommar" enligt prognoserna? Anledningen till regnet i går var säkert för att jag hade hängt ut tvätt :)

Det var en mycket tidig morgon här i dag. Halv 6 bestämde sig Lucas för att nu är det slutsovet. Ujuj, fattar inte varför han envisas med att gå upp så fruktasnvärt tidigt. Kl 9 är han dödstrött. Oscar var lika dan och det gick över men det gör inte det hela mindre jobbigt.
Skulle beställt så fina midsommarkransar som fikamonstret köpt till sina barn men så var de slut. Typiskt.

I går kväll åkte jag och Oscar runt med kalaskort till de som bor i stan. de andra har lagts på brevlådan. Oscar ringde själv på hos sina dagiskompisar och lämnade kortet. Han ville inte lägga i brevlådan.:) Min stora kille är snart 4 år.

Jo ni har rätt angående besöksräknaren, får ta det med en nypa salt. Men trevligt är det med kommentarer ;)

I eftermiddag är det kalas hos Lucas kompis L som fyller 1 år. Ska bli jättetrevligt. Hoppas att vädret är soligt så vi kan vara ute.

Hjälp mig

Då så. I morgon blir det ny vagn. hade ju siktet inställt på babytravel Amsterdam. Men såg nu att de har specialerbjudande på milano.

Så vilken tror ni på. Milanos fördel är att det går att vända sitsen.

Skötväskan sålde ajg med. Men hur ska jag göra nu. Ska jag köpa en ny? Eller?


Milano


Amsterdam

Lilla vagnen

har nu flyttat, till Aneby... 2300 kronor fick jag för den. De var nöjda och jag var nöjd. Kanonbra, så i morgon ska jag susa till jkpg och köpa en ny för nu är jag vagnlös.
Lite vemodigt kändes det allt. kommer så väl ihåg när vi hämtade vagnen, bäddade den och provkörde den i vardagsrummet. Jaja, nu blir det en ny liten tjej eller kille som får sova i den.

Just det. Apropå en helt annan sak. Har så himla himla få kommentarer. Trodde jag skrev för 3 personer typ ;) Men ser på besöksräknaren jag satte in i går så är det 90 personer som besökt mig. Skulle vara kull om någon ger sig till känna.


Lillprins 11 månader


I dag är det mindre än en månad kvar till lillprinsens 1-årsdag. I går var han på dagen 11 månader. Tycker det är otäckt vad tiden går fort. har inte alls hängt med detta året. Jag tycker att Lucas känns mindre än vad Oscar gjorde i samma ålder.
I dag är det dagis för storprins igen. På tosdag är det midsomamrfest och genom stödföreningen är jag bjuden på Lunch. Ska bli mycket trevligt.

Säger i dag speciellt grattis till lilla stora L som fylelr 1 år i dag. Hurra Hurra Hurra!

Vad tycker ni om det nya utseendet? Är rubrikerna för svårlästa? Det är nog på gränsen va...

Tandläkarbesök

I morse kl 7 hade jag tid hos tandläkaren. Det gfick bra och var inte så himla dyrt heller. 400. Visst är det tråkiga pengar men värre om det är flera 1000.
I dag håller vi oss hemma. barnen är snoriga och jag med. Så vi ska till Ica och så måste jag ta mig till Lab med Oscar. Det får bli dagens utflykt. Lucas första tand i överkäken ahr brutit igenom och den bredvid är på G. Han är så gnällig och det måste göra jätteont. Nu har han fått 3 tänder inom loppet av 3 veckor.

Har även hunnit med att äntligen ta blodproverna på Oscar. Nu dröjer det väl ett par veckor innan vi får svar men men. Nu har jag gjort min del.

Det ringde även en tjej som var intresserad av vagnen. Hoppas på att få sälja den. Vi får se vad jag kan få för den. Blir den såld så susar jag till jkpg på onsdag och shoppar en ny vagn. :) Men vi får se.
http://www.blocket.se/vi/22107106.htm

Det klarnar upp...

Just denna minut visar sig solen. Nästan så man måste kisa och jag känner inte alls igen den där grejen på himlen ;) Det blir kanske fint. Och enda anledningen till det är i så fall att vi just har gödslat gräsmattan. Så kommer det inte regn bara för att vi ska få vattna den. Det kan regna i natt och sedan sol. Då blir gräset fint med.

I dag har vi hft en riktigt effektiv dag.
* Mötte Olle och Gertrud innan de skulle till stockholm. Gav Gertrud bild på pojkarna, surdegsbröd och rabarbersaft.
* Lämnade tillbaka lånade skor
* Lämnade tillbak lånad film
* Lämnade amningskudden till Micka (Hoppas bebis kommer snart nu)
* Var på återvinningen
* Var på stan och shoppade present, hämtade ut medicin
* Handlade
* Grick promenad
* Tvättade 3 maskiner med tvätt och hängde dem på tork
* Strök och sorterade tvätten
* Lagade barnmat (fläskfilé)
* Fixade mat till oss
* Storstädning

Nu sitter jag och njuder av en kopp te. Har lite känningar i halsen så jag försöker kurera mig med c-vitamin och Echinacea.
Det har varit en hektisk dag men jag känner mig pigg ändå. Fick sova oavbrutet till 06.30. Helt okej. Då vaknade Lucas av att Oscar var på kisserian.
Lucas tredje och fjärde tand är påväg igenom och han ahr varit jättegnällig i ett par dagar. Men när jag tittar i munnen förstår jag varför. Jättesvullet, i dag var övertanden som ett V. Syntes hur det spände. Ajaj...

I dag var första gången jag så AXLARPS JORDGUBBAR. De är klart godast och kunde inte motstå att köpa en liter. Det blev efterrätten id ag. 10 minuter tog det innan de var slut. :) Hela familjen gillar jordgubbar...





Detta väder

Ush så less ajg är på detta ständiga regnande. Känns inte allas kul. Vi sitter här hemam som vanligt. I och fö sig trotsade vi vädret rejält och gick till skogen i dag med K, V och L. Blött var det och Oscar har haft en tråkdag. Sur, gnällig och allmänt svår att diskutera med.Tror det hänger ihpop med att han inte somnade i går förrens aldeles för sent. Nu sover han och pappan där uppe i allfall.

Sur-Ture har blivit bröd nu. Bakade Leilas fruktbröd med nötter. Och gud så gott. Mest av mjölet var det grovt rågmjöl. Så himla gott.  Jag blev nöjd, ocha tt göra en surdeg var inget svårt alls. Gillar man inte fruktbröd går det säkert utan. För det var en väldigt god "deg" eller hur man ska beskriva det runtom frukten :)




I går jobbade jag då det var pemiär för det nya systemet. Jättekul med datorer som fungerar, kristallklara skärmar och kul program. men vad ovant det var. Men kvällen har nog aldrig gått så fort.

Vi har rensat på vinden när systeryster var hemma och skulle hämta sina grejer. Hittade då dena gamla spjälsäng. Lite vitfärg på den och den skulel bli kanon. Passar ju bara en bebis som inte kan sätta sig upp så jag kan inte använda den. hade helt glömt att vi hade den. Så den får åka på blocket tror jag.
men visst är den fin...


Sötaste lillasystern

har varit här en svnabb sväng. Hon har äntligen fått egen lägenhet i Sthlm och ska flytta alla sina saker som vi har på vinden. Så underbart det är att träffa henne. Inte utan att ajg ärstolt. Hon är Restaurangchef på Mälarpaviljongen lilla lillasyster. Fick födelsedagspresenter av henne (Love it!). Två kökshanddukar med cupcakes på, den disktrasa emd reinfelt på och en berlock till mitt Thomas sabo-armband, en liten flip-flop-sko! Så fin. Tack söta syster. Frej fick en t-shirt.
Ska försöka fånga henne på bild när hon är hemma nu.

Maken till komplicerat

Verkligen komplicerat har det blivit. Och på kommunen kan de inte säga vare sig bu elelr bä. Ringde om dagisplats till Lucas och hon visste ingenting. Vi får väl se hur det blir. Fick inte ett enda svar på mina frågor i allfall.
Suck!

Sur deg!?

Eller är det kasnke surdeg. Ja inte ser han sur ut i allfall min lilla surdeg gjort på ekologiskt rågmjöl. Startade den i går. med ljummet vatten och rågmjöl. Plastade bunken och nu bubblar han. Vet inte vad han ska få heta men jag tror...att...kanske...TURE passar bra. Japp. Så får det bli. Min lilla surdeg Ture.
I morgon ska han få mer rågmjöl och vatten. Tycker det är helt fantstiskt med surdegar. Man gör sin egen jäst. Och nyttigt blir det. Mycket mjölksyrebakterier finsn det ju i. Ska nog starta en vetesurdeg med. Hon ska få heta GRETA!


Seg i kolan

Milt uttryckt är det så. Har jobbat två kvällar i rad. Gått upp väldigt tidig då lucas tycker att det är morgon runt 5-6.  Men hoppas på att det går över. I går var det 04.17 som hans väckarklicka ringde. Huvva, det är tidigt...

I går hade vi lekdejt med E på dagis och hans mamma och lillebror. Litllebror S och Lucas är ju lika gamla så förhoppningsvis kommer de leka på samma sätt som storebror E och Oscar. Jag och mamman har känt varandra länge och lekte när vi var små. Sedan bröts kontakten men det är jättekul att ha tagit upp den igen. Tack för en trevlig dag, funkade välten?

På dagens schema står det inget. Men måste börja fundera på lite födelsedagspresenter till kommande jubilarer. Fortfarande väldigt sugen på den där vagnen. Jag har fotograferat vår vagn och ska lägga ut den på blocket. Undrar vad man kan få. Vad tror ni? 2500?

http://www.blocket.se/jonkoping/Brio_Duo__05_22107106.htm?ca=17&w=1


Uppfinning?!

Den är nog inte särskillt orginell men väl praktisk. Jag lagar egen barnmat till Lucas. Så blev det ett storkok spagetti och köttfärssås nu på förmiddagen. Det tråkigaste är när maten sak fördelas i burkar. Har ingen bra sked att ta med så det rinner på sidan av burken och klabbar. Stod och funderade på att det skulle vara bra med en tratt som är lite grövre i hålet. Någon form av vällingtratt. Så slog det mig. En avklippt pet-flaska. Sagt och gjort. Efter lite trixande fick jag till det. Funkade utmärkt och burkarna är inte kladdiga. :) Fiffigt va!

Snart dax att bege sig till vallokalen med. Viktigt att vi går och röstar.


Vilken student!



Knökafullt var det på Brinell. Och det blev inte bätre av att alla hade paraply. Såhär mycket såg vi ;)
Nåväl, den nybakade studenten lyckades vi ändå lokalisera. Och han var så glad så glad. Strålade ikapp med sin söta flickvän E som också sprang ut. Grattis till er båda (igen).





Älskar studenttiden. Tänker tillbaka på hur det var när jag spang ut. Efter lite funderande kom jag fram till att det är 9 år sedan! Hjälp vad tiden går. Det är så mycket glädje i luften och det är verkligen deras dag. Så roligt. Om sisådär 15 år är det dags igen... Då tar Oscar studenten förhoppningsvid.
Men A, lilla W är ju före. Bara 12 år va ;)



Just det. Klippningen. Oscar ville absolut inte klippa håret kort. Så det blev som vanligt. Men långt var det verkligen nu. Tror hon klippte lite mer än vanligt och han blev så fin. Som vanligt:) Finaste storprinsen!

I dag har vi haft kalas här hemma. Fick Leila bakar och där fanns mycket smaskigt att baka... Tråkigt nog var det tre som saknades på grund av sjukdom. Tänker på er.



Student, klippning och kalasförberedelser

I dag är det en sådan där dag som egentligen skulle behöva vara några timmar längre. Kl 9.30 sover Lucas, Kl 11 ska Oscar vara hos frisören, helst skulle jag vilja hinna ner på stan innan dess men det är omöjligt. Sedan hem och ge barnen mat innan vi ska till skolan där det är student kl 13. Ut till Rödja och äta mat och sedan hoppas ajg några timamr är kvar av dagen då vi ska ha kalas här i morgon med familjen. Frej fyller år i dag. Grattis Bulle! har inte gjort något tills i morgon än men får väl bli i natt...

Måste berätta en sak som hände i går. Just när vi skulel äta middag ringde det på dörren. Där står Oscars dagiskompis M och hennes mamma.  "M har något att säga till dig Oscar" sa mamman. "Så M, vad var det du skulle säga." Tydligen hade det hänt något på dagis i onsdags och hon hade lovat att hon skulel säga förlåt i går men gjorde inte det. Så då åkte de hit. efter lite n stunds trilskande så kramade de om varandra och hon sa förlåt. Jag är jätteimpad av att mamamn verkligen tog tag i det. Man måste ju markera. Oscar pratade hela kvällen om att M var så snäll och att hon hade kommit hit och sagt förlåt.

Gårdagen var kanonbra. Hade sista dagen på utbildningen och tog en trevlig lunch med V på Salt och peppar. Det är ju lugnt Eksjös bästa restaurang. Smaskigt salladsbord.
På morgonen hade frej fixat frukost,och dukat fint. När jag kom hem fick ajg färskpotatis, skinka och gräddfil. Smaskens. Och så hade han och Oscar bakat en tårta. Min absoluta favorit var det med. Havrebotten med kolasås och lingon. så lite grädde till det. Tack snälla älskling!
Mamma kom förbi på kvällen och grattae lite med. Fick en spikmatta. Tror det är bra. men ovant var det ju förstås.





Man lär så länge man lever...



Det är inte så lätt när man ska lära sig att äta själv. Skedar, tallrikar och allting ska finnas på rätt plats när de små händerna greppar. Viljan finns där i allfall ;) Mamma åkte på utbildning och pappa fick sanera köket. Rättvist va ?!

I går var vi hos supersnälla S i kaxholmen. Tack söta vän för en jättetrevlig eftermiddag.
De bor i ett nybyggt hus som de ritat själva och det är så underbart där. Jag suger i mig allt ljus och tankar mig själv på energi när jag är där. Vill med bo så.

I dag var det då utbildning på jobbet. Jag är positivt inställd till förändringar och gillar teknik. Men det var lite knepigt. Hoppas på att få mer koll under morgondagen. Men å andra sidan är allt svårt när man inte vet hur man ska göra.

I kväll var det VV igen. Minus denna vecka med. Nu är det totalt -15 kg! För att fira detta och min födelsedag i morgon ska jag och trevliga jobbarkompisen V äta lunch på någon nice restaurang. Ser fram emot detta.

Blir inte helt lätt med klippningen. Många olika åsikter. Hmm. När jag frågar honom säger ahn att han vill ha långt hår:) Så vi får se hur det blir.

Natti

Klippa eller inte klippa

Ja det är verkligen frågan. på fredag ahr Oscar klipptid. Har funderat på om vi ska klippa honom mer "kort-pojkigt" men älskar den frisyren han har. Vad tycker ni?





Ingen utbildning :(

Nix. Det gick inte att gå på någon utbildning i dag. Jag som sett fram mot det så mycket. Har under antten ahft så fasligt ont i magwen och även på förmiddagen. Så det var bara att ringa chefen. Magkatarr, stress och så toppa med lite ångest. Där har vi nog lösningen.
Är dödstrött, öm i magen men så glad över att pojkarna mår bra.

Mest slappardag blev det. pojkarna fick bada lite. Bäst att passa på. Men vi tog bara fram den lilla poolen. Lite väl liten om du frågar Oscar.






Tack älskade prinsarna!

strax efter jag hade postat förra inlägget kom prinspojkarna med ett aldeles rosa paket till mig. Jag är verkligen rosa. :) Blev jätteglad och överraskad så sa jag till Oscar. "Nejmen vad kan det vara" "En kopp!" säger han.
Gissade direkt på vilken kopp det var och jag hade rätt. I bland snappar min gulliga man upp ett och annat. Eller jag menar barnen ;) För de hade ju varit med och handlat;) Ska ha den på jobbet.  det är aldeles för lite rosa i mitt liv så jag får stå för den biten...



I dag ska jag på utbildning på jobbet. Tyvärr känner jag mig allt annat än utvilad då natten varit jobbig. Men men. Det går nog.
Gårdagen var ju helt underbar. Vi var ute hela dagen på trädgården. Tyvärr är det sista dagen i dag ( sedan dröjer det väl) som det ska vara så här fint. Tycker synd om alla studenter. På onsdag är det bal och fredag springer de ut. Inget kul att göra det i ösregn. Hoppas att SMHI har fel.
Frejs minsta lillebror går ut nu. Ska bli så roligt att fira en student igen. Tänker mig själv tillbaka till då jag sprang ut. Det var kul, en av de bättre dagarna på hela gymnasiet. Vår klass var väl lite sisådär, eller har jag fel...
Men vi festade bra ihop i allafall ;)

RSS 2.0