Vilken underbar helg...

Den gångna helgen var jag tillsammans med härliga vänner på en härlig "husmoderssemester". En så lyckad helg med god mat, härliga vänner och massor av skratt. Jag önskar att jag kunde hålla kvar känslan länge, men snart är mitt goda te slut och tiden går som bekant ganska fort.


underbart höstväder



lite tid fick vi spendera i köket, men det vara bara kul.


kräft/räkskiva. En underbar kväll. Och jag som inte gillar skaldjur fick en ordentlg dos. Men det var ju gott...

En del blev mer bitna än andra ;o)



Det enda tråkiga var att vi inte fick bubbla. Tanken var så god men det gick inte riktigt, poolen var inte med på våra tankar. Men nästa gång så...


Men  vilken underbar helg vi haft tjejer, stort tack till er alla!


Tyvärr är min kamera på reparation så det blev inte så många bilder men några blev det.


Tandfen trollar






Då har han tappat den lösa tanden nu, Oscar. I morse när han vaknat och hade ätit frukost sa han "mamma, nu är tanden inte lös mer". Och det hade han ju rätt i, för den var borta. Den ligger inte i sängen så det roliga är väl att han ahr valt den, jag som har en fin tandask. Men men, nu har vi i allafall skrivit ett brev till tandfeen och förklarat läget. För Oscar trodde att tandfeen redan hade trollat bort den.
Konstigt vad stor han är min lilla stora kille.


En underbar lördag i september!

Idag har vi killar haft en underbar dag!




Först åkte vi till mysiga Eksjö för Bonnamarknad och skördedag!

Framme i Eksjö fick vi först se när 4 duktiga fårhundar med respektive hundförare vallade en skock får helt fritt i Eksjös vildpark (norr om sjukhuset). Helt fantastiskt samspel mellan förare-visselpipa-hund.
Dock ett skådespel som barnen inte följde lika intensivt och intresserat som jag gjorde.
De hade nämligen spanat in traktorer!
Så vi gick till torget istället och fick där göra följande:

- Köra tramptraktor (nåja, inte jag men barnen)

 


Stora fina röda tramptraktorer att trampa på en stund (Lucas fick storebror som hjälpmotor)


- Åka med i stor traktor (Lucas åkte själv med en främmande skäggig (och trevlig) bonde!)
- Hoppa på halmbalar/i löshalm.


Halmbalar på Eksjö torg

- Titta på ombyggd gammal traktor med jättestora hjul (Vadå? Bara jag som tänder på stora hjul?)
- Åka med i klädd militärvagn med stoppade bänkar på! (Fick gratis sightseeing med andra ord. Såg flera grönområden och lekparker invid åar och tänkte att åh va fint de har det i Eksjö!)

Vi fick även hälsa på lite djur:
- Kor
- Kalvar
- Griseknoar

Oscar skrattade så det hördes över hela torget då:
- En gris satte sig på sin kompis som låg ner i halmen.
- En ko kissade (kraftfullt) rakt ut i luften och där passerade en kokompis.


Till sist köpte vi en påse karameller av knallarna från Mariannelund.

En förmiddag helt i vår smak!

Synd bara att vi inte hade tid att besöka Ränneslätt! Det var nämligen mycket lera som skvättes iväg där i och med Ränneslättsloppet (Offroadrace på Motorcykel). Hoppas på tillfälle nästa år!




Sen käkade vi karameller på vägen hem till Nässjö för lite lunch.





Efter en enkel lunch bar det iväg ut till bilen för mer karameller och bilåka. När vi gick ut till den silvergrå Opel:n började Lucas protestera och jämrade: blå.. Blåå.. BLÅÅ!
Jaha, han ville åka Pappas bil. Förklarade att den är ganska trasig och helt omöjlig att köra med just nu eftersom jag plockat ur all instrumentering, styrboxar, vindrutan och dessutom kapat upp väggen mellan motor och kupé. Det vet han mycket väl och gav med sig.

Denna gång styrde Opeln mot Jönköping och "Pappas Affär"!
Alltså det förlovade landet Biltema!

Lucas somnade när vi kom fram till Jönköping typ. Fick väl 5 minuters sömn idag då. Han behöver inte sova på helgdagarna tycker jag. På dagis behöver han dock en timme.

Väl framme på Biltema kom jag på att jag som vanligt glömt min prydliga inköpslista hemma. Ännu en gång blev det sicksack mellan hyllorna innan det mesta hade hittats. (Det jag kom ihåg i allafall). Fast för att hålla barnen vid gott mod fick jag passera hyllorna med leksaker då och då.

Oscar har länge spanat in diverse sparkcyklar så idag slog vi till! ~250kr och bra betyg i ett oberoende test är inte svårt att falla för!

Träffade även en gammal jobbarkompis från Jönköping så det blev en trevlig pratstund där en 10 minuter. Under tiden hittade Oscar en "läracykla"-cykel som stod och skräpade vid verktygsavdelningen. En morsk TANT kom och utvisade den till lekavdelningen när hon såg att Oscar hade kul på två hjul.

Till slut kom vi i alla fall ut ett par tusen kronor fattigare. Hade 2200kr på min inköpslista så inte helt illa att jag fick ihop nästan hela summan utan listan ;-)

På väg hem höll vi humöret uppe genom att testa bromsförmågan i Opel:n samt köra lite sicksack (då det var tomt på vägen) och killarna skrattade på sig varje gång =)



Väl hemma i Nässjö igen klev vi bara ur bilen utan att stänga dörrar eller nåt och slet genast upp sparkcykeln som vi skulle skruva ihop. Tji fick vi då den modellen är ihopfällbar.
Sen fick båda barnen pröva lite innan vi konstaterade att Lucas inte ännu har nån (balans)möjlighet att framföra fordonet. Oscar däremot susade iväg direkt och for omkring på trottoaren som ett sträck!

Happy Kicker

Medan Oscar njöt av sparkcykelns enkla/totala glädje plockade Lucas och jag upp fallfrukt samt körde löv till potatislandet. Lucas ville ha "STOJA" lass på sin lilla röda skottkärra!
Allting ska vara stort nu sen han funnit ut skillnaden mellan litet och stort!
Kan inte säga att "här har du en liten macka till frukost" för då vägrar han röra den. STOR ska den vara eller i alla fall kallas! =)



Klockan närmade sig halv fem och började suga i magarna. Tur att vi var inbjudna till mormor & morfar på höstgryta!
Oscar hade bestämt redan på Biltema att han skulle sparkcykla de få kvarteren dit. Jag tog fram min cykel och tänkte att Lucas och jag skulle skugga Oscar på den. Men Lucas hade redan börjat gå mot "mommo & moffa" med sin skottkärra. Så jag ställde in cykeln och spatserade med barnen istället. Väldigt skön promenad i snigelfart! Oscar åkte fram och tillbaka med sparkcykeln och tyckte nog att det gick lite väl sakta. Lucas hittade ju fina stenar och sånt som skulle åka med på skottkärran. Samt att vi hade en fripassagerare. En minimal söt liten snigel med hus. Typ 5mm lång =)

På fotbollsplanen a.k.a. "vår racingarena" hade nån gjort tuffa spår med moped. Lucas började köra i cirklar och Oscar hängde på!


Lucas ligger ner i kurvorna och kör


Grabbarna grus skvätter grus. Fränt!


Strax därpå var vi framme. Oscar visade stolt sparkcykeln och kunde knappt slita sig för att gå in!
Väl inne lekte vi lite och väntade in Jessicas kusin (som är i rätt lekålder för Oscar). Dessutom hennes trevliga föräldrar samt mina pojkars goa gammelmormor.

Sen blev det lite mousserande innan förrätten: Crepes med räkfyllning som morfar stekt! Underbart! Barnen tyckte det var goda "pannkakor" och åt upp allt utan räkorna som de tyckte jag kunde få. Snällt!

Lite mer lek för barnen och trevligt vuxenprat för oss vuxna.

Sen huvudrätten! En verkligt mustig köttgryta med ugnsrostade rotsaker till! Satt där den skulle!
Det vita vinet var nu utbytt mot rött. Åh det och kött är så gott. Samt rött vin och choklad men det är en annan femma.

Efter maten får vi vuxna alltid en ångande kopp från kaffemaskinen och då ser barnen till att hålla sig framme för att få en kopp "skum"! Barnen kring morfar och kaffemaskinen såg ut som katter kring en skål med strömming ;-)

Sen var det dags att tacka för oss, krama alla och spatsera hemåt genom lugna kvarter i den ljumma kvällen!

Nässjö Nightcruisers

Trots stadig middag klarade dom lite kvällsmat och Lucas fixade inpackning ala fruktyoghurt.. det var länge sen han hade mat i håret. Var nog det glada och busiga humöret som satt i hela vägen till slutet!

Inpackning från Arla


Dock inga problem att lägga gossarna utan vare sig saga eller bompa denna kväll! Slocknade som ljus..

Denna dag kommer jag att tänka tillbaka på med värme i hjärtat!
Glada barn ger glada föräldrar!

Kram på er!
/Prinspappan

Fredagsmys

Oscar:
- Pappa, det här är världens bästa fredagsmys!

Nyckeln till ovanstående utryck är dels gott godis + Cola, dels en mysig koja för hela familjen (förutom prinsmamman som fick vara prinsessa för en helg i goda vänners lag).

Bästa myset

 

Lucas kom också ned sen!

Gott om plats för alla tre.

/Prinspappan


Annorlunda gräsklippning



I fredags när vi skulle klippa gräset ville Lucas bli puttad på polismotorcykeln.
Då kom jag på den briljanta iden att göra det med gräsklipparen (som självklart är utrustad med drivning och bakhjulsdrift).
Två flugor i en smäll liksom. Sen att Lucas bestämmer vart vi ska och gräsmattan ser ut som ringarna i fronten på en Audi det är en värdslig sak. Huvudsaken är ju att vi har kul eller hur! =)
Kul tyckte även Oscar att det verkade och sällade sig i ledet med traktorn!

Ps.
Gräsmattan ser fortfarande konstig ut
Ds.

/PP, nej inte piratpartiet.. Prinspappan såklart!

VAB

I veckan har jag prinspappan varit hemma med Lucas som har hostat och varit för snuvig för att gå till dagis. Men vad gör man när han är på bättringsvägen och busig men ännu inte redo för dagis?
Tar med honom ner i garaget förstås, då får både han och jag roligt =)

 

Så fort jag säger meka, verkstad eller garage skiner han upp som en sol och springer till min garderob och nedersta hyllan där barnen har sina mekarkläder. Han drar fram sin superfavoritmekartröja med igelkottarna på och håller upp den på magen och tittar på mig med glittrande ögon!

 

 

Cool liten mekaniker, ville ha alla coola attiraljer för sig själv ;)



På "sin" plats i pappas bil, men var är barnstolen? Och inredningen och vindrutan??

 

I helgen är det jag och killarna som regerar hemma i Jessicas frånvaro. Så vi får se vad vi hittar på för bus. Blir säkert nåt att blogga om för jag frågade Oscar vad vi ska äta nu i helgen när inte mamma är hemma? Chokladbollar sa han =)

 

Tyvärr är kamerans objektiv inlämnat pga. mekaniska bekymmer med zoomen. Så blir mobilbilder ett tag till om det ska fotas. (Därav bildkvaliteten ovan).

 

Trevlig helg på alla bloggläsare!

Kram prinspappan


Sotare

I morse efter ett obevakat ögonblick såg Lucas ut som en sotare. Jag blev rädd att han hade varit inne i sotet i spisen igen men icke. Måste varit en svart vattenfärgspuck liggandes utanför ritskåpet som han blött upp med lite näsvätska och sen gnott i ansiktet.. annars vet jag inte vad!?

 

sotis/sötis

/Sotarens Far

En speciell period

Imma en måndagsmorgon i september


Nu när hösten är här igen så inträffar en speciel period på året för oss med fönster som har lågt isolationsvärde. Alltså fönster som inte släpper ut så mycket av vår dyrbara värme.

När förhållandena är "perfekta" så inträffar det att fönstren är helt igenimmade på utsidan, på morgonen och ibland en hel dag.

Förra året kom det som en chock då vi precis bytt till nya fönster och fick känslan "ska det vara så här?". Men nej, det är få dagar av årets 365 som fenomenet visar sig. Och i allafall för mig så hjälper det att tänka på att det beror på att jag har så välisolerade fönster.

Men bor man på kusten så bör man bli avrådd att köpa "för bra" fönster då det är dags. Detta för att ovanstående beskrivet fenomen förekommer mycket oftare/längre perioder där än här inåt landet.

/Prinspappan

VAB

Sjukdom i lägret... IGEN! Lucas är jätteförkyld. Men det är ändå skönt att få andas lite friskluft. Emellan gnällstunderna är han glad. Alltid något.

Mellis på trappan

 


Byggare bob sover, i går kväll. Men mycket gråt var det innan han somnade


Brödbak


Jag var tvungen att testbaka ut Martins underbara bok. Det blev ett skållat rågbröd. Hur enkelt som helst men det tar tid så planering krävs. Men OJOJOJOJOJ vad gott det blev. Jobbigt var det inte heller, ett bröd som inte knådas utan som bara vänds och vrids. Håligt innandöme, kraftig skorpa och sådär underbart segt.
Och det var inte bara jag som gillade brödet. Det blev tummen upp från alla tjejerna på te/planeringskvällen. Tack tjejer. Men det hade inte varit något utan ert underbara sällskap.

efter jäsning i otaliga timmar och inte knådad en enda gång ser degen ut såhär. Snart in i ugnen

Ja, resultatet blev nästan som i boken.

 


Ordningen återställd

I dag sa Lucas "Nää bajs" när han fick se de nydiskade ljusstakarna =)
För er som fattar nada, läs några inlägg bakåt för hela historien.
/Prinspappan

"Nää bajs"

Simskola

"Mamma, jag älskar simskola"

Snart dags för simskola. Oscar och kompisen E är spända.

Vänta lite till...

Hopp i plurret.

Min lilla fisk...

Lite lek efter all undervisning.


Gissa saken!

Ja, man skulle kunna tro att det är ett RITBORD. Egentligen är det två... Och man kan ha dem till så mycket annat än att rita på...

 

RALLYBANA!!!!!!!!!!

Fullt ös i en halvtimme med skratt, skrik och lyckliga barn. HÄRLIGT!!!


Vilken kvinna!

Vill hylla min älskling, vilken kvinna jag har! Hon är bäst!

Jag höjer härmed henne till skyarna =)

Puss älskling

 

Sky high

Sky high, eller undrar vad hon gör på taket!?

Ljust bajs!

Hihi min lille sa nåt kul idag vid matbordet:

"Bajs!" sade han.. inget svar från pappa..
"BAJS!" sa han igen. "Va, bajsar ljuset?" frågar pappa..

"Jaa!" sa Lucas =)

Ljuset bajsar säger Lucas

"Bajs"


Min tand är lös, å min tand är lös

Pappa, det gör ont när jag äter. sa Oscar. När pappa hartittat närmare upptäcker han att det är en tand som är lös. det är Oscars högra framtand som snart lossnar. jälp, han börjar verkligen bli stor.


Ny version

Uppdaterar, två kom till och en ändrad tid... OK?

10
Anna V
10.30 Lindha
11 Marlen
11.30 Karin
12 Hanna
12.30 linda sjölin
13 cilla
13.30 Linda Sörhag
14 Mikaela
14.30 Anna Harrysson
15 Mariana
15.30 Marianas syster
16 Fikamonster

Tider för fotografering

Hoppas det passar alla... Hojta annars. Någon mer som vill vara med eller har jag missat någon? Säg till!

10 Anna V
10.30 Lindha
11 Fikamonster
11.30 Marlen
12 Cilla
12.30 Linda Sjölin
13 Linda Sörhag
13.30 Mikaela
14 Anna Harrysson
14.30 Mariana
15 Marianas syster

Slagen hjälte

I morse fick vi sovmorgon till kl 8. Jag kan räkna på en halv hand hur många gånger det har hänt. detta gjorde att Lucas inte ville sova lunch idag. Han ahr varit i bra gång hela dagen trots förkylning. Men när vi läste godnattsaga med Oscar i soffan så gick det inte längre. Klochan var 19.20 och han tokslocknade med Oscars tofflor på fötterna. men vad skönt det ser ut...


Förmåner

En underbar förmån med mitt jobb är att få recensera böcker. När det dessutom landar sådana här underbara överraskningar på mitt skrivbord blir ajg toklycklig, brödnörd som jag är. ♥


Baka baka...

I morgon, planeringsträff med tjejerna. Jag har bakat bröd. Surprise! Hoppas flickorna gillar dem.  Jag är i allfall nöjd. Vilken skulle du helst äta?


En vanlig lördag

vi har en ny tradition, lördagar är frall-frukostdagen. Oscar älskar frallor och ofta lyckas han få sin vilja igenom om lite fika efter frukost. Så även idag. det blev en masarinbotten med kladdkaka i. Riktigt gott! Två kakor delades på fyra personer och Oscar var mycket noga med att alla skulle få.


Mamma jag vill ha ett djur!

 

Oscar: Mamma jag vill ha ett djur.

(Jaha, tänkte jag)

Jag: En hund eller en katt?

Oscar: Nej, jag vill ha en kameleont!

Jag: Va! Varför det?

Oscar: Jag gillar inte flugor och kameleonter äter flugor.

Jag: Okej, ta det med pappa ;o)


Skiftbyte i köksfabriken

I går fick maken en strålande idé. Eller för att vara ärlig var det redan i helgen ;o)

Han skulle laga mat. Och inte vad som helst, sin favoriträtt som han försäkrade att hans pappa gjort så gott när han var liten. Broccoligratäng!

Det är inte ofta han lagar mat men väldigt upskattat. Duktig är han med och resultatet blev nog bättre än vad han hoppades på. Det är nästan lite Ernst-varning. Händig och lagar mat. Men barfota är han inte så det är en bit kvar.
♥♥♥

En ovanlig syn, men väldigt trevlig.

potatis

sås

broccoli

Inte illa alls.

Kocken himself.


Mycket att fixa

Prinsarna tog tag i höstjobbet i trädgården. Räfsa, skyffla och lasta på traktorn. sedan iväg mot komposten och trädgårdslanden för att tippa löv. Här pratar vi kretslopp, ge tillbaka till naturen det vi fick tidigare.

Pojkarna var så samspelta och även om oscar var "chef" så hängde Lucas med bra.


Höstiga godbitar

Lilla mamma kom från huvudstaden i dag. Jag hade lämnat en beställning från en favoritaffär, Lagerhaus. Tänk snart öppnar den i grannstaden. LÄNGTAR!!!


Inte bara jag...

... som gillar att baka. Prinsarna och pappan satte igång med att baka chokladbollar efter simskolan. Det blev diskussioner om recept då Frej har fått för sig att hans version av receptet är bäst. Jag lät honom hålals denna gång men mitt recept är allra bäst.

märkligt att det inte blev så många bollar när allt kom omkring. Men tre bagare är i allfall 1 för mycket...

 

Ja ni fattar vem som ätit flest va...

 


Jag och mina baktankar...

Blanda blanda. Min assistent är BÄST!

 

Har jäst i 15 minuter...

... 20 minuter...

 

... 30 minuter.

Voilá Sesambröd med keso. Mycket mycket goda!

 

och här kommer receptet


30g smör
3,5 dl mjölk
50 h jäst
100 g keso
1 tsk salt
1 tsk socker
3 msk sesamfrön
1-1,5 L vetemjöl
Smält smör, häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jäst och lös upp i degvätskan. Tillsätt keso, salt, socker, sesamfrön och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig och blank deg. Låt jäsa ca 45 utan bakduk. Lägg degenpå mjölat bakbord och arbeta den smidig. dela degen i två delar, rulal varje längd och dela i 10. Forma till frallor låt jäsa 15 minuter, pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda ca 10 minuter i 225 grader.

Mycket fix en höstig lördag


• Putsa fönster i köket

• Byta till höstgardiner

• Hitta höstskor till pojkarna

• Hitta höstskor till mig

• Plocka in pelargonerna

• Fixa höstiga blommor till trappan

• Märka resten av kläderna till bytesmarknaden

• Inventera gömmorna av vinterkläder.

• Planera veckans matsedel

Och så det vanliga Tvätta, stryka, laga mat-kaoset....

En nattgäst

06:35 Dagiskompisen E har sovit här i natt. Killarna har skött sig exemplariskt och somnade utan problem. Men någon sovmorgon blev det inte. Lucas gör allt för att hänga med i stora killarnas fart.

Bäst att fixa frukost till morgonmonstren ;o)


Å så kul!

Oväntade saker är alltid roliga. I dag låg det en riktig överraskning i brevlådan. Någon fyller år och vi ska gå på fest. Jippi så kul! TACK, vi kommer gärna.

Så piffigt det var med glaset. Mycket trevligt.


Nytt datum!!!

För studio bus. Det blir den 17/10.

Alla som kan vara med räcker upp en hand!


Slut med sommar?!

Är det slut nu? Med barfota spring i gräset, fågelkvitter och glasspaus i solen? Ja, så är det nog. Jag håller stenhårt i mina sommarminnen när hösten kryper på. Jag är inte redo att släppa taget än! Jag är inte färdig med sommaren. Nåväl, tiden går ju fort när man har roligt, så då är det snart sommar igen ;o)


Bolibompamys

Att få mysa i soffan med nyduschade prinsar är härligt. Att hämta andan tillsammans efter en lång dag och bara ha det bra, sådana stunder är värdefulla.


Vilken syn som mötte mig

I morse kl 10, när Oscar motvilligt åkt på simskola lekte jag och Lucas lite, lyssnade på musik och tittade i en bok. Sedan gick jag och fixade lite i köket. När jag kommer tillbaka så hittar jag Lucas såhär...

Mina barn har alltid varit lite speciella med sömnen, när de är trötta. Då somnar de. Oavsett var. Men när man vill att de SKA sova kan det ta tid.

När Oscar kom från simningen var hen trött och gick och lade sig, somnade. Då tog jag tempen, 38,7. Hur bussig känner man sig då??? Resten av dagen har han bara sovit och tittat på film.


Vänner hjälper vänner, hjälper vänner...

Ja ni hänger med va... Jasså inte. Hur som helst är det bra att ha vänner. Jag hjälpte en vän och samtidigt var en vän här och hjälpte mig.

Stort tack K för matlagning, godis till barnen och STÄDNING!

Puss <3


Ny lekpark

Eller särskillt ny är den inte men nyfixad. Det mest spännande och nyaste var nog vattengrejfontänen. Så himla fin och rolig tyckte barnen. Pedagogiskt-visst ssmart-nej. personen som placerat den där har uppenbarligen inga egna barn... Gissa hur torra prinsarna var, plus att det var småkyligt. Detta gjorde dem väldigt kalla. Okej när det är 30 grader men inte när det är 5. Men mycket fint.

Glass och plantera vårlökar blev det med.

 

kul med vatten, men kallt.

Väldigt fint fixat.

Glasspaus.

planterar så duktigt.

Lucas satt kvar länge efter alla barn, han hämtade spade, hink och satte sig pladask ner och grävde... Mammas kille.


Behöver hjälp <3

 

I dag gjorde jag ett litet impulsköp. Jag var och letade efter skor, men hittade inga. Däremot sprang jag på denna underbara höstkappa. Men den var lite för dyr egentligen och skulle vilja hitta en liknande fast typ på kappahl. Men jag ÄLSKAR denna!

Det som talar emot detta inköp är att jag MÅSTE ha ett par höstskor OCH vinterskor. Även byxor.

Det som talar för är att jag har fått det jobbet jag vill ha :) Man måste ju fira. Jag har ingen annan höstjacka och det är ju trevligt att få vara snyggtklädd istället för träningsjacka och jumpaskor.

Men är den värd 1 100 kronor???? Hjälp mig!


Syskonkärlek <3


"Får jag gossa med dig" frågade Oscar lillebror Lucas. Sedan satt de så här och tittade på Bolibompa till det var dags för dagis. Mina fina.

En vecka går fort. Redan fredag i morgon, Frej är jätteförkyld. Han har varit hos doktorn ikväll som sjukskrev honom och skrev ut antibiotika. Nu hoppas vi att det är på rätt väg igen.

RSS 2.0