Death by chocolate - Receptet!

Flera verkar ha blivit sugna av att baka sig en egen chokladkaka så här kommer receptet!

Ingredienserna:

Kakan
150 g smör
200 g mörk choklad, 70% kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl crème fraiche

Glasyr
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 dl vispgrädde

Ev. dekoration
färska jordgubbar
minimaränger


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Bryt chokladen i småbitar,
lägg dem i det smälta smöret och rör tills de har smält och löst sig helt.

2. Vispa strösocker och ägg lätt och rör sedan ner chokladblandningen och de övriga ingredienserna. Häll smeten i en stor smord sockerkaksform. (Smörj formen med smör och använd kakao istället för ströbröd för en snyggare yta på den färdiga kakan.) Ställ in den i nedre delen av ugnen och grädda i ca 40 min. Kakan ska bli saftig och inte alltför torr inuti. Låt den svalna och stjälp sedan försiktigt upp den på ett fat.

3. Hacka chokladen till glasyren och lägg bitarna i en skål. Värm grädden i en kastrull tills den kokar och häll den sedan över chokladen.

4. Rör ordentligt tills chokladen har löst sig och smeten är jämn. Låt glasyren svalna lite och häll den sedan över kakan. Dekorera eventuellt med jordgubbar och minimaränger.


Prinspappans tips: Grädda i en hög sockerkaksform och häll på glasyren så att den får rinna ned lite slumpvis längs sidorna för läcker effekt. Jordgubbar är gott att bryta av med mot all chokladsmak. Servera med lätt vispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0