Sol och kallt

5 minus är det ute. och underbart soligt. Sådana här dagar skulel ajg lätt kunan vara ute heöla dagen. bara man ahr bra kläder. Väntar på Torun med familj. Vi ska gå till lekparken en sväng.


I går hade vi jul med farmor och farfar... och några till. Vi var 11 personer med barnen. Gjorde supergod kyckling mrd pesto och bacon. egen klyftpotatis till det och sås med soltorkade tomater. Mums!
Oscar fick massor av fint i går med. Han var så glad över sina presenter.
Jag fick ett jättekul spel av Olle i julklapp. Vi lottar och han fick mig på sin lott. Spelet heter i allfall Retro. Kan varmt rekomenderas till alla. Superkul och lte TP-känsla fick jag allt.

I eftermiddag ska vi till mamma igen. Hon ahr bjudit hem Ingegerd, Olle och Gertrud. Så får vi haka på. Så mysigt att få träffa dem igen.
Nu ska jag lägga ut lite saker på Tradera.

Julafton

Då var den över. Dagen som amn förberett, stressat och väntat inför. Julafton. Den dagen går mycket fortare nu för stiden än när man var liten då dagen segade sig fram.

Ska berätta lite vad som hänt. har slarvat med bloggen. I söndags hade vi jul med Hallbergs. Oscar fick så fina bakgrejer från Tupperware.
Oscar blev jätteglad och vi har bakat många gånger efter det. Så kul att han vill vara med i köket.



Efter det var jag med mamam på stan lite och grejade. Frej var ute med barnen. På måndag morgon ringde Erika. Då hade Frida kräkts på natten! JIPPI!
Jag som är så nojjig över detta har har undvikit dagis med mera där smittorna med säkerhet finns. Så kom den hem. Men men man får hålla tummamrna för att vi klarar oss.

Resten av veckan har vi hållt oss hemma. Ifall vi skulle få magsjuka så vill vi inte sprida eventuella smittor vidare. I går var vi i lekparken lite och sedan lämnade Oscar dagisfröken lite pyssel som vi gjorde. Blev jättefint


Och så blev det julafton. Tomten hade lämnat paket i Oscas julstrumpa. Lucas har strulat i natt och jag är supertrött. Men vi hade lite att fixa. Var och handlade det sista med Oscar. Vi köpte lite choklad och vårdade våra grannrelationer. Han var så söt Oscar när han räckte fram chokladen. Lilla gullgubben:)
Var hos mamma kl 13 och åt mat. Musigt med årets första julbord. Lucas tjurade mycket i dag. Vet inte vad det är med honom. Han är alltidå nöjd med tillvaron. Men han är tät i luftrören. Blir det inte bättre snart så måste ajg åka upp igen med honom. Tycker synd om honom.
Vi slog in Oscars nappar i dag med. Nu ska tomtens bebisar få dem.

Sedan efter Kalle kom TOMTEN! Så spännande och fast vi inte skulle ah massa julklappar var det MÄNGDER. Fast mest till barnen förstås. Oscar fick en stor lyftkran. Den lekte han med hela kvällen.


Det har arit en toppendag i allfall. Älskar att finra jul med hela familjen det är så kul när Torun kommer med. Oscar avgudar henne. Osch läggningen gick bra. Han förstår nog att napparna är borta nu. Somnade utan protester i allfall.

Måste ju lägga ut en bild på lilla prinsen med. Är så nöjd med deras julkläder. hittade likadana västar på Lindex.


Tomtebesök och Bvc

I morse blev det sovmorgon. Lucas sov till 7.30. utan att vakna. Eller jo han vaknade vid 4 och fick nappen. sedan somnade han om. Väldigt skönt men vi missade julkalendern. Tycker den är jättebra i år. Får titta i kväll.  Men det blev åttom på med tomtekläder innan vi skulle till ÖF.


Bestämde mig för det trots allt då Oscar inte har lekt med någon på länge. Han och Elin leker väldigt bra där-.Det var väldigt lungt i allfall. Några barn och föräldrar. Många var utklädda till tomtar.
Vi sjöng lite och sedan kom TOMTEN!



Alla barnen blev väldigt stillsamma. Så roligt att se dem. Alla fick var sitt paket. Oscar fick djur till sin bondgår och Lucas fick en flygande ko!.
Oscar blev i allafall så glad och gick direkt och satte sig med djuren och lekte.

Sedan bar det av till BVC. Lucas vägde 8435 g och var 70 cm lång. han ahr börjat plana ut lite nu. Så blevdet en spruta i varje ben. Stackan det gillade han inte. men lite sockerlösning fixade till det med. Sedan sov han ni nära 4 timmar. Men han verkar ha ont i benen nu i kväll så han har fått alvedon.

Frej och Oscar var ute och byggde en snökoja i vår jättestora snöhog. Då kom oscar in och sa. Mamma jag måste ha bulle i kojjan. Han fick en pepparkaka och sunkist sedan satt han och fikade där inne. Myskille!

Till sjukan

Dagen började ju fantastisk... Tidigt i allafall.
Enligt Oscar sa Lucas att ahn ville sitta i oscars knä. Okej tänkte jag. klart han ska få göra det. I Oscars lilla stol satt då pojkarna. oscar höll så duktigt och jag satt brevid. Så dreglar Lucas lite på oscars hand.
"Mamma han kläääks" säger Oscar och släpper taget. Pang! Lucas faller handlöst med ansiktet i golvet.
jag blir jätterädd och säger till oscar att man inte får släppa utan måste säga till mamma.
Där sitter ajg. Kl 8 på morgonen, håret åt alla håll morgonrocken på sniskan och två gråtande barn... En på varje arm. Men det gick över och Lucas verkar inte fått några men.
Ringde barnmotagningen i allfall för han har en envis förkylning som inte vill släppa. Fick tid kl 14.
Pratade lite med Jennie och bjöd in dem på lunch. De kom hit och vi åt. Sedan sa Jennie att Oscar gärna fick följ med dem hem. Det ville han gärna.
Så jag och Lucas åkte till farbror doktorn, elelr tant doktorn var det. Han fick inhalera adrenalin och så fick han en ny medicin. Ett näsprov togs också.
Sedan susade jag ock hämtade Oscar. De hade haft det jättekul.

Lucas har provat hoppgungan. det gillade han...


Simskola

Nu har vi varit på simskola. Sista gången för terminen. Lite otäckt är det. Att lämna Oscar ensam med två fröknar. Det är ju flera ungar och Oscar och Elin är yngst. Men det går visst bra.
Hade Oscar hemma i dag. Det var någon som fått magsjuka. Och efter denna vekan när vi legat allihop i magsjuka så kände jag att vi nog hålelr oss hemma. Vet att man inte kan skydda sig från allt men jag vill inte träffa sjuka personer.
När vi åkte hem från simningen var Oscar hungrig. En banan hade jag med mig och den åt ahn upp innan vi kommit till sörängsvägen. Så ville ahn ha äpple med. Sedan frågade ahn "Mamma, vad får vi för mat i dag" Köttgryta sa jag.
MMM vad mumsigt svarar storprinsen då. Så roligt.
efter att funderat ett tag säger ajg att vi kan göra kjöttfärssås istället om du vill. ÅÅÅ mamma, det älskar jag. Min fina kille.

Var och rotfyllde en tand med i dag. Så det smakar huggorm i munnen. Men det gjorde inte ont och världens bästa tandläkare.
Nu ska jag laga lite mat.

Morgonstund har guld...

Ja här sover vi inte i onödan. Men 7 var klockan när storprinsen kom in i dag. Det är ju helt okej faktiskt. Lucas sover. Nu ska han få lära sig att somna själv i sängen. Gick hur bra som helst. gav nappen efter lite gnöl och han sover. Gjorde så i går med och det funkade kanon. Jag har varken lust till eller kan söva barnen i den bebärkelsen att ligga i timamr hos dem. Vi sitter på sängen och läser ett par böcker för Oscar. Brukar bli max 2. Sedan vänder ahn sig om och somnar. Gjorde så här med Oscar när han var bebis med. 5-minutersmetoden. Funkar jättebra. Men vi får väl se. det kan ju vara tillfälligt.
Måste ta tag i att röja här hemma i dag. Min kära familj verkar tycka att vi kan spara ALLT. Snart är i allafall listerna uppe runt nya dörren. Då ska vi bara på herr Hallberg att fixa plåten.

efter lunch ska Oscar till tandläkaren. Därför tar vi det lite stilla i dag, Måste ringa dagis med och kolla hur det är med kräksjuka där. För går det där så får Oscar vara hemma denna veckan med. Vill inte ha det igen.

Hör tvätten ropa från källaren. Bäst att ta hand om det.

denna bilden tog jag på Lucas i går. Han tar nappen helt själv när man lägger den framför honom på bordet. Duktigt.

3 advent

Tycker ju att det är så kul att läsa andras blogar och vill gärna ha en jag med. Så nu får jag skärpa till mig....

Dagarna förvinner här hemma. Nu förlorade ajg en hel vecka i mitt minne när vi var sjuka. Men bättre nu. Hoppas Oscar tänker äta i dag. Misstänker att ahn kör lite räv i bland. "Mamam jag är inte pigg, jag behöver fanta" eller något anant gott som chokladboll, kex mm. Nu är vi stenhårda. Sa till honom innnan att det blir ingen fanta elelr choklad när du inte äter din mat. Han blev tokledssen och sa bara "Sitt inte där mamma gör mat då". Jag höll på att sätta i halsen... Vad säger han.

Han och frej är och tittar på en plogbil. Hur kul är det (Får inte säga plogbil för Frej. Det är ju en hjullastare...

RSS 2.0