Vårt 2009

Nu är det inte många timmar kvar på 2009. Därmed är min mammaledighet slut. I morgon är första dagen jag jobbar "på riktigt". Det är blandade känslor. Jag trivs verkligen med mitt jobb men tiden hemma den här gången har gått otroligt fort. Alla runt omkring en sa "ta vara på tiden". Visst det har jag gjort men hade man kunnat göra mer? Nu börjar ett annat liv med dagispassning, jobb och det vanliga vardagspusslet. Men det fungerar ju för alla andra. Jag blev lite sentimental och har plockat ut en bild från varje månad. Vissa saker hade jag helt glömt.  Hoppas ni tycker det är lika kul som jag.

Var rädda om varandra och GOTT NYTT 2010!

 

15 Januari: Lucas blir 6 månader


7 Februari: Spa som slutade med ambulansfärd, hjärtflimmer och en natt på Hjärtintensiven


9 Mars: Vårtecken i trädgården. Det finns hopp!

 

4 April: Oscar en underbar vårdag.


28 Maj: Den årliga sommarfesten på dagis. Det är tyvärr ISKALLT och vi stannar inte kvar längre än nödvändigt.



19 juni: Midsommarafton.



11 Juli: den bästa månaden, Underbar semester, prinsarna fyller år och allt var bra.



8 Augusti: Oscar blir kortklippt.  Helt plötsligt en stor liten kille.



14 September: Vi fixar uppfart och har fått massor av grus. Oscar vill hjälpa till.



24 oktiober: Full rulle hemma med pappa när mamma jobbar :o)



4 november: Lite mys efter dagis. Frukt och lyssna på bok i Oscars gamla rum.




27 december: Vinter! Massa snö att leka med. Härliga dagar ute.

Dagen började bra...

När jag såg den här himlen kändes det att det skulle bli en bra dag. Och visst blev det så. Pulkabacken fick sig ett besök av oss. Det var roligt nästan hela tiden. Men på slutet tappade Lucas sugen totalt. Det visade sig när vi kom hem att han var dunderhungrig och trött. Lilla killen! Hur ska man annars berätta det om inte med skrik och gråt när man är 1,5 år.
Jag och Oscar mös i soffan när Lucas sov och sedan tog vi en sväng på rean, lite utplockat var det men handlade endel ändå. Är nöjd med allt faktiskt! Ska ta tag i att märka kläderna direkt.

Jo, dagen slutade faktiskt bra med. Nya Mama väntar :)


Brödbak igen...

Bakade lite ikväll igen. Det blev brödbullar med rågsikt, lantbbrödsmjöl och mjöler här ovan. Vilket resultat det blev! Ska köpa det mjölet fler gånger. RIKTIGT bra om jag får säga det själv. Blev lite källarfranskakänsla men med lite krispig skorpa.


Vilken lycka!

Tänk att ha ett tåg som kör runt julgranen... det har kompisen E som vi var hos idag. Hittar någon ett sådant tåg NÅGONSTANS så säg till. Det enda Oscar pratat om i eftermiddag. Det var i allfall rolig lek mellan pojkarna. Oscar ville inte åka hem. Han sa till och med att "nu vänder jag mamma" när vi gått ner för trappan...


MUTA!

Det var dags för ny koll av Oscars blodvärden i dag. det tyckte han inte om. Ville inte alls och var så ledsen. Försökte behålla lugnet och ändå vara bestämd. Tillslut var det över och då blev det belöning. En GODISMUFFINS!

Han ville så gärna äta på restaurangen på sjukhuset (?!) men det var stängt. Men allt blev bra med lite choklad.


Pappas lille mekaniker

TACK! Farfar för mekaroverallen.

Oscar är pappas kille verkligen. Han älskar att hjälpa till i garaget. Så om 10 år är det nog där jag hittar dem båda. :) Lucas lagar mat i köket med mig ;)


Nja!

Helt klar med nyårsidé är jag inte men nästan. Oscar vill ha glasstårta med tomtebloss i. Funderar på en fruktsallad så kan jag vara lite nyttig. Ska ajg äta glass vill jag ha B&J, ananrs kan det vara ;) Skulle köpt vindruvor i dag. 45 kronor per ask!!!!!!!!!! Så några vindruvor blir det INTE.
Vi får klura lite till. Varmrätten blir något med kyckling och god sås. Men förrätten, har haft den där skagentoasten många år nu. Skulle vara roligt med något nytt.

Tog en så häftig bild igår när vi var bjudna på julfika hos vänner. I deras gran ute på tomten hade de hängt kulor. Såg så fint ut med snön.

Piratlek


Nyår

Julen är över och som vanligt sträckte sig inte planeringen längre än till just jul. Men som bekant blir det ju nyårsafton med ;)
Frågan är vad man ska hitta på. Stora fester på nyår är inte särskullt viktigt längre. Men något vill man ju hitta på. Annat var det förr ;)
Det blir väl som vanligt stilla hemma med fina barnen och mannen. Får göra det lite festligt med maten. Har ni några förslag. Fläskfilé kanske. Hmm tål att kluras på lite, den nyårsmenyn...
Lite B&J till efterrätt kanske. Kom gärna med förslag :)

Vad ska ni andra hitta på?

På barnen villkor

I dag fick det bli en förmiddag på barnens villkor. Ofta är det alltid så mycket som måste göras att det blir lite halvhjärtat när man är och grejar med barnen. I dag ändrade vi på det. :) Oscar var jätteglad och ville leka hela tiden. Efter 1,5 timme var vi lite kalla allihop så då gick vi in.

Inte alla som har en egen pulkabacke på tomten. Men far i huset är ett stort barn ;)

Som sagt...

Kallt med härligt.

Mysigt.

Lunch på trappan i form av varmkorv med bröd. Värmde i termos. Funkade jättebra.


Juldagen

firande med svärföräldrarna. Mycket trevligt med alla här. Julmaten fick ge vika åt fläskfilé med timjanpotatis. Faten var totalt renskrapade! Härligt. Fick en efterlängtad bok, Jan Hedhs "bröd". Tack

Farbror Erik var med. Lucas gudfar.

Godistajm med farmor...

Vi ;) ASG.Vad kort jag är.

Tittut!

Kolla vad jag har fått skrek Oscar, en bil.

Mer paket.

 


Då var det lugnt igen...

Adventskalendern är tom, godiset nästan slut och de omsorgsfullt inslagna presenterna öppnade. Det har varit en bra jul. Ännu bättre hade den varit om moster med familj också varit med. Men vi får träffa dem snart.
Antalet paket hölls ner i år vilket kändes mycket skönt. Fick mer pengar till pojkarna och det är alltid bra. Lucas har vuxit ur massor av kläder.

Julaftons morgon. Tomten hade varit här på natten. Oscars min när han såg paketen är obetalbar.

Wow, en stor Brandbil!

Leker lite, iväntan på att någog spännande ska hända :)

Pruttleran var förstås med ;)

Lillasyster var trött...

Tomten... Antar att det är jr. Piercing i ögonbrynet och slitna jeans ;)

Lucas var med på det där att hämta paketen hos Tomten. Men han ser allt lite rädd ut.

Oscar öppnar paket.

Nu får det vara nog tyckte Dilba.



God Jul


Allt gick bra

inte så att jag blir sugen på att alltid ha 4 barn extra men det gick jättebra. Så snälla så. Fick århundradets träningspass när jag drog alla 4 till pulkabacken. 2 snowracers, 4 barn och 1 pulka + MASSOR av SNÖ. De åkte lite och sedan blev det mat. Småpojkarna somnade så snällt och jag fixk städa när de stora tittade på Bullerbyn.

En UNDERBAR eftermiddag blev det sedan med familjen F. TACK TACK TACK. Oscar fick nog årets bästa julklapp i dag. Pruttlera! Som han skrattade. Helt underbart att höra. En blixtenklocka blev det med och den sover bredvid honom nu :) Lucas hade full koll på hur man öppnar paket i allfall. Det bådar gott inför morgodagen.

En mycket bra present till en 4-åring

Hahahaha vad roligt den låter.

Lucas öppnar sitt paket.

Jag fick med en present. Som tack för hjälpen. Prinsesssalt med ros och hibiskus, aldeles rosa är det.

Ska bli spännande att använda.


Dan före dan...

I dag ska jag prova på livet som ensamstående fyrbarnsmamma... Vi ska dessutom gå till pulkabacken. Men det ska nog gå bra. :)
Vännen K kommer med L och V om en stund. Min förhoppning är i allfall att leka en sväng. Sedan när de små sover ska ajg köra turbostädning.

Lagom är bäst... eller?

Oscar fick en gran av kompisen E på dagis. Han var så glad när vi åkte och köpte pynt på rusta. Polkakäpparna och tåget valde han. Kulorna fanns hemma i juleförrådet. Och det fina glittersnöret... Nåja, han är väldigt glad över sin "Snyggaste gran". Lucas hjälpte till att plocka upp kulorna ur paketet. Så hade han gett dem till oscar. Fina fina prinsar.

Jag borde städa och plocka men är trött...

Gissa vem...

Japp "Kocken" har varit i farten igen. Bananerna lade han ner i pastavattnet. De låg där max någon sekund och när de kom upp och hade svalnat såg de ut såhär. Undar om de går att äta?! Ser inte särskillt apritliga ut...
Någon som behöver en praktikant i köket så här inför jul??? ;)




Pepparkakskola by Prinsmamma

Älskade fikamonstrets pepparkakskola som det bjöds på igår. Idag kokade jag och Oscar egen. Slog in dem i cellofan i kväll med Ernst som sällskap.
Carl-Jan Grankvist tyckte att man skulle dricka champagne innan frukost. Precis vad man är sugen på kl 6 på morgonen. Det tipset kan inte vara avsett för småbarnsföräldrar ;)

Tåglampan är förresten köpt på Granngården.


Pojkarnas adventsbeslysning

Kunde det vara mer passande? Hittade denna på REA dessutom 60 kronor! Så pojkarna fick varsin.


Detta måste provas!

Blev bjuden på denna underbart goda kola idag. Så den måste jag bara göra. Fikamonster, tänkte direkt på dig.

 

Chokladdoppad lakritskola med havssalt

Ca 60 st

3 dl vispgrädde

3 dl strösocker

1 dl sirap

1 msk kakao

½ påse el ¾ dl turkisk peppar

2 tsk smör

200 gr mörk choklad

 

Klä en form, ca 20x 20 cm, med bakplåtspapper.

Krossa karamellerna i en mortel.

Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkiska pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills termometern visar 117-120 grader el tills smeten klarar kulprovet. Det tar ca 15 min i en vid gryta. Rör om då och då.

Rör ner smöret och häll smeten i formen. Ställ kolan kallt att stelna.

Smält under tiden chokladen i vattenbad, låt den svalna. Det ska helst bara vara ca 10 graders skillnad på kolan och chokladen!

Skär el klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler el på ett bakplåtspapper.

Strö lite havssalt på toppen innan chokladen stelnat.



En tur till backen

När vi kom till dagis i dag kom en av fröknarna emot oss. Det var ännu ett fall av magsjuka. Visserligen under helgen men hon hade varit där i fredags. Då kände jag att äsh, vi är hemma i dag med då. Är det inga nya fall i morgon får han gå, sista dagen och julfest. Men roligare saker finns att få i julklapp än magsjuka.
Så när vi ändå var påklädda blev det en tur till pulkabacken, det stack och nöp i ansiktet -17 grader. Men så vansinnigt vackert det var med solen, snön och rimfrosten.

Detta är VINTER!

Fin Oscar i backen

Bröder i bustagen, slagsmål om snowracern men Lucas fick sitta en liten stund.

Fina äpplen.

Oscar kämpar på


Jul med fina vänner

Det blir aldrig som man tänkt sig. Det blev bättre! Det var dags för julfirande med vänner på eftermiddagen. Lite baciller gjorde att festen flyttades utomhus. men vad gjorde det när det var julmusik, stolar med mysiga fårskinn, ljus, lyktor, varm glögg, och massa massa godsaker. Det känder verkligen välkomnande och värdinnan hade inte missat en enda detalj. Det var kallt men o så tevligt det var. Kände mig helt glad när vi kom hem och man hade tinat upp lite. En brasa, te och en smörgås fixade den biten ;)
Tack snälla L för en supermysig fest. Anlitar dig när jag ska ha fest nästa gång.  Och tack till alla er tjejer, så roligt att vi fick vara med.



Nu!

är granen äntligen inne. Oscar var riktigt förväntasfull och hjälpte till med allt. lucas undrade ,mest vad det var för konstig grej. Lägg märke till FixarFrejs fiffiga självvattnande julgransfot :)


Hej mitt vinterland

Det blev en tur i snön med. Kallt som sjutton, -12,9, men å så härligt.

TACK TACK TACK! för alla kommentarer. Underbart att ni är här. Blir så glad för varje liten kommentar. KRAM


I sött sällskap

Cornflakes crisp, Mariannetryffel och Rocky road

I dag blev det bakning av julgodis. Jag och fina vännen K hade handlat inför detta. 1,5 kg (!!!) mörk choklad. Det ni! Men det är ju mycket antiodidanter ;) Det hela resulterade iallafall i 3 riktiga godbitar. Leilas Cornflakes crisp och Rocky road plus Mariannetryffel. Tryffeln blev inte som det var tänkt tyvärr. Enligt receptet skulle man doppa dem i smält vit choklad.

Men när vi smälte den blev den så här (gör miniatyrbild så det inte ser så nice ut):

Den chokladen ska fazer få se. Absolut inte acceptabelt.


En liten önskan

Jag förstår på mycket folk i min omgivning att de faktist läser min blogg. Just kommentarbiten är det lite dåligt med. Anledningen till att jag skriver är min egen men det skulle vara mycket trevligt med kommentarer. Inga långa utlägg men bara så man får en vink.  Försöker själv kommentera hos andra, har full förståelse att man ibland inte har något att skiva men någon gång borde det väl vara så.
Sedan finns det trogna kommentarslämnare med ;) Jag gillar er alla som läser. Men bara ett litet hej skulle etyda så mycket.

Kram och God natt

På bättringsvägen?!

Mår faktiskt mycket bättre idag. Lite segt är det men allt känns lite lättare. Så har ju det ljuvliga vädret gjort sitt. Men det finns hopp om det i allfall.
Lucas stökade i sin säng vid lunch. jag var så trött och orkade inte ta en fajt till. Helt sonika skruvade ajg ihop spjälsängen och lade ner honom (gav liksom upp efter 45 minuters springande). Direkt somnade han!!!
fattar inte. Men nu får spjälisen vara tillbaka. Anledningen till att vi bytte var ju att han var panikslagen, men nu funkade det bättre.

dagens bästa är helt klart att maken lyckades laga diskmaskinen. det kunde inte komma hit någon förrens på tisdag. Så Frej mekade lite och hittade felet. Han är en mekarnisse och gillar att felsöka. Du är bäst älsklingsbullen!

Lite sjukt

ush, har blivit förkyld. Den mysiga hemmadagen blev inte alls som det var tänkt. Lucas vägrade somna, var ledsen, jag var aningen hängig, kolan brändes :( Granen är i allfall köpt men i min plan skulle vi promenerat och sett ut en finfin gran ochb sedan gått och druckit te på ett café. Men ni vet ju vilet väder det var i går...
Vi var i allfall och handlade men sedan blev det inte mer utevistelse. Inte ens till pulkabacken kom vi. Men idag är det ljuvligt fint så vi får bättra oss idag. Graninköptet tog 5 minuter, jag åkte själv och köpte. Men men. Nu har vi i allfall en gran. Den ska tas in i dag.

I dag känner jag mig piggare men helt bra är det inte. Har så fasligt ont i magen med. Tror förkylningen satt sig där och efter hostandet. Varken vill eller orkar vara sjuk. När man själv är sjuk och barnen är pigga, det är inget kul. Ska ju göra julgodis i helgen och gå på trevlig "get together" med fina vänner. Vi får se hur jag mår i morgon.
Nu blir det soffläge.

Hemmamys och vitvarustrul

Det blir hemmadag för Oscar idag. Vi ska bara vara hemma och mysa. Kanske tar vi och gör lite kola, julpyntar apelsiner och köper en gran vi får se. Lite trötta är vi allihop här men det blir bra. Skönt med lata hemmadagar...

I går kväll märkte vi att något är mysko med diskmaskinen. Efter lite mekande kom vi fram till att det verkar som den inte tar in vatten ordentligt. Så nu sitter jag och väntar på att diskmaskinsreparatörgubben ska ringa.


En mycket mycket kall promenad

Ush, det var allt annat än skönt att powerwalka idag. Power och power vetejsjutton. Pulsde mer. Benen är som frusna stumpar. Men vad gör det när jag har en kopp härligt te och nybakade hålkakor som väntar. Provade recept från Ica idag. Hålkaka med potatis. Så smidigt och väldigt gott. Dessutom var degen väldigt härlig att jobba med. Receptet hittar du HÄR.


Pulkapremiär

Äntligen finns det så mycket snö att det går att åka pulka. Det blev slagsmål om Snowracern men Oscar var så snäll och lät Lucas åka framför honom. Hittade bebispulkan så vi begav oss till backen.
Fick fint sällskap av E från dagis. Pojkarna ahde verkligen kul Så härligt.

Hemma blev det lite lunch och fika och de stora pojkarna ville förstås leka med LEGO. Båda två är riktiga legotokar.


En busig liten kille

Lucas har ju som ni vet ganska mycket hyss för sig. I dag var han och Oscar uppe och när jag kommer upp har han tagit handtvålen och tagit så fint i HELA HÅRET. Var bara att skölja av honom. Suck. Tror jag blir gråhårig snart...

Hur som helst har vi i allafall varit på dagis i dag och hälsat på där han ska gå. På hans avdelning. Det var inga problem och han började leka med de andra direkt och gissa vad han hittade??? GRYTOR OCH KASTRULLER! Detta går nog bra. Han tillochmed sprang fram till mig och visade att de hade en stekpanna. Lille kocken!

Tror jag blir tokig...

Ja, det är den där förbenade sömnen igen. I kväll tog det EN TIMME att få Lucas att somna. Ändrar det sig inte snart byter jag tillbaka till spjälisen och så var han vara där. Han springer upp hela tiden. Slutade räkna efter 20...
Hur ska man göra? Ni som bytte ytill storsäng när barnen var små, hur gjorde ni? och hur funkade det? Anledningen tilla tt vi bytte säng var ju att han inte ville vara i spjälisen. Men han vill ju inte vara i någon säng...


Stryktvättdags.

♪♫ Let it snow let it snow let it snow ♪♫


Julgardinerna är uppe

Var på Hemtex i går när jag var på grannstaden. Var och lämnade tillbaka mina julgardiner som jag hade tvättat. Visste ni att man enligt Hemtex INTE KAN TVÄTTA GARDINER! Det borde jag ju veta ellerhur ;) Men okej de tog tillbaka dem. Jag fick 400 kronor på tillgodo. Otrevliga var de med. Så tråkigt. Men nu hittade jag faktiskt i en butik i staden så det blev bra ändå.


Paket på posten

I dag kom min Lyckorulle. Tycker den blev riktigt fin. Alltid kul att få paket i brevlådan...


Premiärbakat

I går efter ikeabesvikelsen bestämde jag mig för att tröstbaka lite bröd. Det blev två härliga limpor med lite grahamsmjöl, vetekli, lantbrödsmjöl och vetemjöl special.  Oscar vill inte ha frön i brödet så detta blev ett bröd för honom. Blev faktiskt riktigt gott och det är väldigt kul att experimentera lite med mjölsorter.

 


Så irriterad

Tog oss in till grannstaden och Ikea i dag. Planen var att köpa säng till Lucas. Det gjorde vi och lite annat med. Kan säga att vi absolut INTE var ensamma där. Ville bara hem så fort som möjligt.
När vi kom hem efter att fixat julklapp till en speciell lillasyster ;) började Frej och pojkarna skruva ihop sängen. Lucas verkade faktiskt förstå vad som var på G ovch ville hjälpa till.
När nästan allt var klart säger Frej "Ribbotten är inte med".
Det är bara att vara inställd på att om något kan jävlas så gör det det med. Kollar på hemsidan och där står det att det ska vara 3 kolli. Men INGENSTANS stod det i varuhuset. Däremot stod det att man skulle ha 2 koli med sig.
Så jag gjorde som man ska göra. Ringde deras kundtjänst. Någon hade tagit bort den lappen om att det var 3 paket... Tyvärr kunde de inte skicka någon utan jag måste åka in igen. MEN jag får Bensinersättning. :)
Visserligen hade jag gärna sluppit åka in igen men de hade den inte i webshoppen. Tyvärr.

Luciafirande

I eftermiddag var vi på Luciafirande i kyrkan. Dagis gör verkligen ett fantastiskt jobb. Det blir så stämningsfullt och barnen är underbart söta. Tyvärr har jag inte många bilder då vi inte fick ta kort mer än under sista sången. MEN det var bra. Förra året var det helt hysteriskt med alla som fotade hela tiden och var nära. Förstår de där små ettåringarna om det måste kännas jobbigt. Räcker med uppståndelsen ändå. 300 personer var det i kyrkan. Kommer ihåg när vi hade lusse på dagis när jag var liten. Då var vi i lekhallen...


En ny vän!

Har änligen fått en ny assistent. Det gamla tröskverket från Borch fick ge plats åt fina Supreme kitchen machine från OBH Nordica. Fina Fikamonster har köpt en och var så nöjd och då den faktiskt ser ut som Kitchen Aid så fick det mig att slå till. Den pryder sin plats på bänken. Får se om det blir bakpremiär ikväll eller i morgon.

Det allra största och varmaste tacket till Fikamonster och hennes M som hämtade upp maskinen i butik. Detta gjorde att jag slapp fraktkostnad. TACK TACK TACK!!! Så underbart snällt att hjälpa till.



Inte som en nyponros...

men nästan. Lucas hoppade upp själv i morse och jag somnade om. Grinden var för och det var ganska barnsäkert. Var helt säker på att Oscar var vaken, men icke. Köket hade en mycket intressant touche av flytande margarin... *skäms*
Men kylen var inte låst så jag får skylla mig själv...




Jag vet en som blir glad...


Trött trött trött

Känns inte som man blir riktigt pigg någon gång. Detta eviga regniga gråväder tär på en trött mamma. Hur roligt är det egentligen att vara ute och leka med barnen i detta tråkiga väder. Till råga på allt känner jag att jag har en aning ont i halsen. :( Blir te med honung för hela slanten.

I kväll var jag och dukade inför lucia i morgon. 200 kommer som ska fika. Fattar inte. Känner starkt för att skippa fikandet och åka hem med farmor och farfar och ta en lussebulle bara. Det är bara rörigt där ändå. Vi får se hur det blir.

Alla klara

Nu har vi tagit sprutan allihop. Lucas var den siste. Han var ju sjuk då Frej tog. Vis av erfarenhet gällande köer så åkte vi till grannstaden för att vaccineras. Kom in väntade 10 minuter och sedan var vi ute igen. Snabba ryck. Det var verkligen löpande bandet-principen som gällde där.

Skulle gått till min kollegas café men hade Lucas med mig och stor bökig vagn. När man ska in på små ställen känns det bara jobbigt att komam med vagn och så. Dessutom hade jag begränsad tid för Oscar skulle hämtas på dagis.

Efter hämtningen passade vi på att ha lite "fika" jag och barnen. Smörgås, lussebulle och fruk. Lite tända ljus och bara få ta det lugnt. Mat fanns färdigt och vad skönt det var att få ta det lugnt med killarna. Snart är det slut på de där vardagsstunderna. Fattar inte hur allt ska gå ihoåp när jag börjar jobba. Men man vänjer väl sig.

Tomten...

Har lämnat av en leverans hos oss. I morgon ska de delas ut till prsonalen på Oscars dagis. Hoppas de blir glada.

En sån här kanske?

Har aldrig sett den här innan. Påminner ju väldigt mycket om Kitchen Aid. Men denna har ett betydligt mer överkomligt pris. Plus en större bunke. Ska ta och fundera allvarligt på denna och prova Fikamonstrets.


Direkt från ugnen...

Mumsiga morotsbullar med linfrö, solrosfrö och grahamsmjöl. Känns ganska nyttiga :) Receptet finns HÄR.


Kocken på nya äventyr...


Vad har hänt?

I fredags morse hittade jag Oscars chokladkalender gömd i hans täcke. De flesta luckorna var öppna och tomma. "Det var inte meningen att äta upp all choklad men det var så gott" sa han.


En trevlig kväll

Ja det var det verkligen i går. Tyvärr är ju julmat inte min grej men jag åt lite ändå. Laxen var smaskens i allafall.
Nytt för i år var att vi själva stod för underhållningen. Alla avdelningar skulle göra något. "min" avdelning hade luciatåg. Lucia heter Johan och är nära 2 meter lång. En mycket vacker syn i för kort lusseskjorta, peruk, krona och en handväska som kronan på verket ;)
Sedan var det lite frågesport och blandat. Avslutningen var riktigt bra. "Cookies ´n boobies" underhöll med en nytolkning på "Joline". Vår nya chef heter "Lith" i efternamn så låten fick heta "Å Lith". Det var riktigt bra faktiskt.
Klockan var nog nära 1 när ajg var hemma. Vi passade även på att gå upp till discot. samma musik spelades som när jag var ute i svängen. Och samma typ av människor. En tjej som knappt kunde gå, stirrade med tom blick och drack allt som kom i hennes väg. Killar som var mest sugna på att bråka.
Är det det som väntar min prinsar när det är dags att gå ut.? Då är det nog bäst att jag följer med... ;)

Dag för julfest med jobbet.

Ska bli kul. Är såp glad över min klänning, st 38! Ojoj. Det var länge sedan jag hade den stl...Ingen bra bild... Men ändå.


Lördagsmys

Vi härmar efter fikamonstret lite och vad lyxigt det känns med färska frallor. Lägg på en sovmorgon till kl 9 med så är det värsta semestern. Min morgonpigga lillprins sover på morgonen nu. Men bara för att han sover i vår säng. Spjälsängen är borta, han fick panik och tokskrek i den. Nu har han en äldre utdragsäng och sover i. Men det får bli en juniorsäng så man kan sova hon honom om det kniper istället.


Vilken tur!!!!

Någon gång ska även jag ha tur! I går vann ajg en lyckorulle från lifestone. Tävlade på prinsessans dagbok. Av över 300 tävlande så vann jag. Ofattbart. Nu är bara problemet vad det ska stå. Får bara plats med ett namn. Har frågat om prinsmamma får plats. Ananrs får det väl bli Frej :) Vad tycker ni?
Tack snälla fikamonster för info. Annars hade jag nog inte kollat om jag vunnit.


Baklag!

I kväll har jag haft riktigt kul. Min vän i grannstaden frågade tidigare i veckan om jag ville hänga på att baka bröd en kväll. I hemkunskapssal. Absolut. Älskar ju att baka. 7 stycken tjejer var vi. Det blev lussekatter, solrosfrallor, trekornsbröd, morotsbröd, kolakakor, saffransfoccaia med torkad frukt och nötter. Tack tjejer! Stämningen var på topp och vi hade riktigt kul. Sedan att ugnar och hyllor trillade sönder är en annan femma ;)

Ska nog kolla upp om de finns möjlighet att göra samma sak här. Ska ringa skolan och kolla i morgon. En riktigt bra idé och härligt resultat.

Bilderna blev tyvärr inget bra. Så vet jag inte om det är okej för de andra tt lägga bilderna här. Ska kolal det först. Men roligt var det att min barnmorska från förlossningen med Oscar var med och min vän var nästan med på förlossningen med Lucas. Hon var i allafall den första som såg honom av släkt och vänner. :)

Äntligen

Välkommen solen och kylan. Hejdå REGN!


Julkalender

Oscar fick sin Legokalender idag. Vilken lycka. Ungefär 10 gånger ahr han frågat när ahn får öppna nästa lucka, om det är säkert att han bara får öppna 1:an idag, frågat när han får öppna nr 16, nr 7 och så vidare...
Skönt att det blev en hit! I dag var det en gubbe som kastade snöboll. Han hoppas att det är polishuset i morgon. Shit vad han kommer bli besviken :(
Chokladkalendern var också mycket uppskattad. Hos båda två...

Hmm. Undar om det inte ligger något mer i här nere...


Vårt sovrum.

I går fick vi äntligen upp väggordet. Nu är det så gott som klart vårt sovrum. Vill ha nya sängbord och ljusrosa kuddar bara. Sedan är jag nog nöjd...ett tag :)


1 december

Då var det dags igen... DECEMBER. Månaden som amn längtade till hela året när amn var liten. Oscar är inget undantag. Han har frågat sedan januari när det är jul :)

I går kom vännen R förbi med decemberpresenter till pojkarna. Jag blir helt rörd och varm i hjärtat av deras omtanke mot oss och framförallt pojkarna. R:s fru A är alltid omtänksam och snäll. TACK! Oscar var jättespänd på vad som var i paketen.

Chokladkalender...

Tandborste och tandkräm...

och ett underlägg med tåg på!

 

 


RSS 2.0