Frost

I  morse var det kallt. Tycker det känns i hela huset. Jag är ganska frusen av mig för tillfället men ändå. Brr.

Vi tog en tur till ÖF i dag. Oscar tycker det är jättekul. Lek och sång. Men lite rörigt blir det med så mycket folk. 51 var vi i fredags. Inte fullt så mycket i dag men ändå.

Lekparken fick ett besök efter att vi hämtar kompisen V på dagis. 1 timme, lite mer härdade vi ut i blåsten.

Firade frarbror Gustav i dag med. Blev bjudna på Akropolis. Mums så gott. OScar såg att det stod hans namn i menyn så han ville förstås ha det. Hela portionen åt han upp och glass på det. Jag gillar restaurang sa han :) TACK Gustav och Sanna för mycket god mat och supertrevligt sällskap!

Oscar fick hjälpa till.

Bröderna busar.

Tågbana naturligtvis...

Lucas på rymmen.


♥ Kärlek ♥

Mys i soffan. Storebror tittar på Bolibompa, lillebror lutar huvudet mot storebror som lägger sitt huvud mot lillebrors. Så satt de länge... Att se de ömhetstecknen mot varandra är fantastiskt. Jag blir varm i hjärtat. Älskar er!


Försäkringskassan

Det brukar ju vara ett kapitel för sig. Såg att jag inte fått utbelalt några föräldrarpenningsdagar. Suck! Kom fram till en mycket trevlig hanfdläggare som förklarade att handläggningstiden är 30 dagar.
Men jag kan hjälpa dig direkt sa snälla Hans.

WOW!!!

Det är man inte bortskämd med.

Min rymdgubbe

Mamma jag är en rymdgubbe. Ta kort på mig! sa Oscar en morgon. och det är klart. Inte kan man motstå den söta rymdgubben.

Lucas favoritställe är köket. Han älskar att gå runt med vispar, slevar och grytor. Kanske är det en stjärnkock som växer upp :)

Solig höst

Dagen rullar på. Har ahndlat födelsedagspresent till en viss svåger, handlat mat och lagt liten trött prins. När han vaknar ska jag se om vi kan göra lite höststädning i trädgården. Får se om han är med på noterna.

Till Oscars stora glädje har det påbörjats med vägarbete utanför fönstret. De kom hit och bullrade och skar i asfalten. Oscar stod klistrad vid fönstret. Hade nog Lucas med gjort om han hade nått upp :)

Prinsarna spanar efter maskiner

Lycka när det finns utanför fönstret.


Grattis lilla L och lilla S!

Säger stot grattis till lilla L och lilla S som fyller 1 år i dag.

Hurra Hurra Hurra!


Stilla dag med trevlig besök

Förmiddagden spenderades ihop med A och lilla S som börjar bli stor. Pojkarna lekte och mammorna fick prata lite. Mycket trevligt. Tack!

susade en expresstur tilla ffären då alla mina förråd var tomma. Köpte det viktigaste men glömde massor. Så det får bli en tur till.

Var och hämtade pengarna för från försäljningen på bytardagen. det blev ju riktigt bra faktiskt. Men det verkar som mycket inte blev sålt tyvärr. Till våren är det igen. Då får vi ta nya tag.
sålde ena fåtöljen på blocket i dag med. Lite pengar till resan i helgen. Jippi!


Blocket

Säljer lite fåtöljer och en babysäng. Kolla HÄR. Är du intresserad. Hör av dig. Vill bara bli av med grejerna. Måste det inför fix med barnens rum.

Trött

Efter luch är det sovdags. Under tiden som jag klädde på Lucas så somnade han. På mattan! Då är man trött. Ska påminna honom om det när han vaknar i natt...

Det brukar inte vara sår rörigt som det är på bilden men vi letade, strumpor, mössor och vantar... Plus att den sovande lilla prinsen gärna hjälper till att "sortera".

det har varit fullt upp i dag. jag och vännen K åkte till grannstaden för lite snabbshopping, hem och vidare till konstklubben. Där fick ajg mitt andrahandsval och vann 1 pris i båda lotterierna. Så jag har 3 mycket fina tavlor nu. :) Tar bild i morgon.
När jag kom hem var det vidare till klädbytardagen. Man skulle hämta det som inte blivit sålt. Jag lämnade in 7 kassar och allt som var kvar var 1 par fodrade gummistövlar, 1 par gulliver kängor (stl 20), Overall stl 80 och skjorta+ chinos. Lappen hade fallit bort. På måndag får vi hämta pengarna. Spännande! Hoppas det blir lite pengar. På söndag blir det för hoppningsvis en tur till shoppingparadiset...


Bus i blick

Detta är en liten busig prins. Glad för det mesta och utforskar världen för jämnan. Klättrar, pillar och plockar på och med allt. Min lilla skrutt!


När katten är borta...

När mamman jobbade i går skulle pappan ha mys med barnen. Vi fick ett extra barn några timmar i går, grannen V. Pappan fick den brillianta idén att göra eget godis. Vårgårdaris och smält choklad. Det är ju mums!
När allt var undanplockat och i väntan på Bolibompa fick lillprins tag i påsen med vårgårdaris på köksbänken.
Då slutar det så här.

Sköt att jag jobbade :)

 


Träna träna

Dags för gympa i dag igen. Lite fler rörelser sitter varje gång men endel är så himla svårt! jag ahr absolut NOLL kordination så att försöka få med armarna är lögn! Men men. det kommer väl. Jobbigt som tusan är det i allfall.

Lucas har stökat några nätter nu. I natt var han vaken nära 2 timamar. vet inte riktigt vad ahn tyckte att vi skulle göra men vaken var han. I dag såg jag anledningen. Han har fått en kindtand. Har laddat med alvedon nu och hopps det fixar sig.

Öppen förskola

I dag styrde vi kosan mot Öppna förskolan, jag och mina båda prinsar. Första gången efter sommaruppehållet.  När vi kommer dit är lokalen verkligen tillfixad. Oscar var jätteglad men undrade var alla stora barn var. Det var mest små barn. Men det gick jättebra ändå. Lite sång, lek och fika. Jättetrevligt var det. Samling med sång och lite lekar. Oscar trivdes verkligen, han pratade massor och berättade saker. När samlingen var slut fick några av de större barnen lägga tillbaka djuren som hade hälsat på i påsar. Då sa Oscar " Men jag fick inte lägga i någon" (min lilla fina kille). Fröken berättade då att hon kunde trolla. Och Oscar fick hjälpa till. Den ledsna minen blev glad igen. :)

Sedan blev det lunch när lillebror sov. Vi ritade lite. Oscar skulle som vanligt göra bokstäver men så ändrade han sig och målade Nini i bolibompastudion istället :) Den har vi skickat till Bolibompa nu. En typisk 4 årsteckning va!?



En dejt med våra supertrevliga nästangrannar blev det med i trädgården. Kallt var det men vi härdade ut en timme.
Middagen bestod av hemgjorda fiskpinnar, potatis och spenat. Smaskens!

Bjuder på lite bilder från eftermiddagens lek på oscars rum. Det roligaste Lucas vet är att vara med bror på hans rum.


Regn och rusk

Ush sicket regn det var i dag. dagis var i parken och lyssnade på musik i dag. De hade gått ner och tagit bussen tillbaka. Det var nog tur det för kallt blir det när man varit ute.

Lucas hade en riktig böknatt. redan sent på kvällen började han böka. Vid 23 insåg jag att han försökte sig på 2:an. Men det funkade inte riktigt. Fick hjälpa honom tillslut och då förstod jag varför han varit så ledsen. Tvärstopp i magen. Lite täppt i nosen var han med men sedan somnade han och sov gott till kl 6.30.
Efter lunch när det var dags för sov igen slocknade han redan innan jag la honom i vagnen. Kl 11.15. Sov till 14.45! Då vaknade han av att jag lyfte honom från bilen och in. Sov igenom dagishämtningen och flytt från vagn till bil. Så han hade lite att ta igen.

Snälla farmor kom förbu med rotfrukter i eftermiddag. Morot, kålrot, stjälkselleri och purjolök. Mmm vet inte vad jag ska trolla ihop men en soppa kanske. Med ett gott bröd till.

I morgon tar vi oss en tur till ÖF och kollar läget. Ska bli spännande.

Svenska hollywoodfruar

har ni sett det programmet? vad tycker ni? Jag är helt fast! Vet inte vad jag fastnat för men fast är jag. Anna Ankas uttalanden blir ju värre och värre för varje program. emn hon står för sina åsikter och hon ahr marknadsfört sig på ett brilliant sätt. Sedan är det ju rolit att få komma bort från den gråa vardagen en stund.

En bra dag

I dag har jag gfått tillbaka lite av min borttappade energi. Hoppas bara den stannar kvar. Det blev tvättning, städning, göra en stek och strykning. Dessutom namnade jag massa nya kläder. Några husmorspoäng samlade jag nog ihop i allfall...

Träffade en jobbarkompis på stan i dag. Fina L! Du ska veta att jag hejjar på dig. Underbart att träffa dig.
Nu väntar lite småpyssel innan den lilla prinsen ska få träffa John Blund...


Träning

I kväll är det gympa i kväll. O så kul det ska bli!


Morgonbestyr

De pågår för fullt här hemma. Men en liten paus fick jag. I går blev vi bjudna på lunch hos Oscars dagiskompis E med familj. Mycket mycket trevligt. Vi hade en fantastisk eftermiddag i solen och njöt lunchen ute på deras härliga altan. Jag är mycket imponerad av de människorna. De har byggt ett hus helt själva. Då pratar vi inte någon liten stuga utan det är ett stoooort hus.
Tack för en jättetrevlig dag.

Oscar är så intresserad av bokstäver nu. Jätteduktig är han på att skriva med så han skriver Lucas, Jessica, Frej och flera kompisars namn. Köpte en ABC-planch till honom. Majas ABC är det. Jag älskar illustrationerna och även bäckerna om Maja. Nu är den inramad och ska hängas upp i Oscars rum.


Så fin dag

En ljuvlig dag har det varit. Håller mina tummar för att hösten får fortsätta vara så underbar som den är nu. Jag behöver ljuset känner jag. Vi var på födelsefest i dag en bit utanfför grannstaden. En liten hembygdsgård som låg jättefint. Trevligt var det och god mat.
Vi gav lilla T ett par bruna Bobux. Har själv velat ha det till Lucas och det är ju inget man köper själv. Hoppas i allafall att de blev glada. Det verkade så ;)

Pojkarna skötte sig jättebra, alla 3 ;) Hehe. Det var en bra dag. Cyklade en sväng efter middagen och det blev ett besök i lekparken med. Underbart. Bara orken kommer tillbaka någon gång skulle det bli toppen.


Vildbenets framfart

efter händelsen där Lucas trillade och svimmade har inredningen ändrats lite härhemma. Tråkigt är det men har inget val. Han verkar inte ha lärt sig något efter händelsen utan vill klättra mest hela tiden...

 

Dagen bjuder på fest för lilla T. Ska bli jätteroligt. Hoppas de blir nöjda med vår present ;)


I nätet

Hittade så fina spindelnät på vår trappa.


Lucas är OK

Vad det verkar i allfall. Inga kräkningar utan en gansak glad liten prins. Något trött men det behöver ju inte betyda något allvarligt. Doktorn tyckte i allafall att det var bra att jag åkte upp med honom. Känner fortfarande i armarna hur han kändes när han tuppade av i mina armar. *Ryser*

Efter dagis i dag var vi hos grannen K och lekte, vi fixade middag och åt tillsammans. Mycket mycket trevligt. För tillfället har jag NOLL matlus, inget smakar men ändå var det mycket gott betyg. Tror sällskapet och stämningen var väldigt betydelsefull. TACK!

Sedan blev det lite bråttom då min mormor skulle passa prinsarna när vi skulle till dagis på föräldrarträff. Lite allmän info om deras arbete, förhållningssätt vid sjukdom och allmänt småprat. Missade tyvärr träningen men på måndag kör vi igen.

Hjärtat i halsgropen

Lucas, min klätterapa, trillade från Oscars Tripptrapp-stol i morse. Föll hadlöst rakt bakåt ner i golvet. Han skrek så han tappade andan och jag fick blåsa honom i munnen men då jag lyfte upp honom ändrade skriket karaktär och blev gnöligt. Han bara försvann för mig. Hängde som en trasa i min famn. Jag blåste igen och ruskade lite på honom. Efter några sekunder kom han tillbaka men var så ledsen.

Nu har vi varit och kollat honom och det verkar vara okej men har telefontid med doktorn kl 15 för en koll igen.

Ush så rädd jag blev.

Hittade en bild...

 

Hittade en bild från 1 januari i år. Innan VV. Inser att det är några kilo sedan... Provade att bära Lucas på ryggen i sjalen första gången. Just det. jag ska ju sälja min älskade sjal. Den är fantastisk.Nästan så man skulle kunna skaffa ett barn till bara av den anledningen ;)


Var är fjärrkontrollen???

Någon, jag säger inga namn, har slarvat bort fjärrkontrollen. Den låg tidigare på leksaksspisen men nu är den borta. Tur att det är 4:an som är på så jag inte missar hem till gården i morgon ;)

Skämt åsido... Men mitt lilla vildben har gått iväg med den och lagt den på något mycket bra ställe antar jag. Har kollat alla kökslådor, under bänkar, i ugnen... nej den är borta.

Han är hemskt söt men väldigt busig.


Det värmer i hjärtat

När jag hämtade posten i dag var det två roliga saker. Det ena var paket från Semper, har samlat streckkoder och fick en marimekko-skål och ljuslyktor från iittala. Så fina. Har suktat efter en sådan skål länge.
Det andra var ett kort från Vikt väktarna. Hjälp vad har jag gjort nu tänkte jag. men jag blev så glad när jag öppnade kortet. Jag har berättat för min konsulent att jag inte mår så bra. Hon undrade ju när jag gått ner nästan 2 kg bara sådär.

Det stod:
Hej Jessica
Jag tänker så på dig och önskar dig krya på dig. Du är grym och förtjänar att må bra. Vi ses Josefine.

Det värmde så otroligt att få det kortet. Jag känner inte henne, eller lite gör ajg ju det då ajg gått på VV varje vecka sedan januari men ändå. Hon hade verkligen inte behövt skicka kort men det var hemskt uppskattat.
Made my day så att säga.

 



Rosa rattar

Varje år uppmärksammas cancerfonden och kampen mot bröstcancer genom rosa bandet. Nu har Ahlgrens bilar nappat på detta. I sortimentet med husvagnar, biltillbehör  och sura bilar hittar man ägen ROSA RATTAR! 10 % går till att bekämpa bröstcancern. Köpte två påsar i dag. Tyckte de var så himla fina. Och Algrens bilar är mycket goda och ganska pointsvänliga :@) Och naturligtvis för den goda sakens skull...


Gó o glá

Träningen i går gjorde susen. Det är så himla roligt. K du är duktig du!
När ajg lämnat Oscar på dagis måste jag till affären och fylla upp förråden. Det ekar tomt i kylskåpet sånär som på en purjolök, salladsdressing, yoghurt och lite till. Tror bestämt det får bli lite brödbak sedan med.

Efter dagis i går blev vi inbjudna till de nya grannarna på lite mellanmål. Alla barnen lekte jättebra och mammorna fick sitta ner några minuter bland kaksmulor och fruktskal ;)

I går fick vi lite mera grus. Mycket snabb leverans. Tack A:s pappa! Oscar och Frej pysslade med att skyffla ut det under eftermiddagen.

Mycket grus blir det...

Oscar och pappa busar lite.

Mitt vildben. I bland sätter han sig på ryggstödet med. Snacka om att ha hjärtat i halsgropen för jämnan.


Härlig träning!

Äntligen kom jag iväg på gympapasset igen. Så härligt och jag är impad av min grnne som satt ihop detta pass. Jättekul är det och jag ser redan fram emot måndag.

En bra idé!

När jag lyssnade på radio i morse hörde jag hur de gjorde reklam för Vista kulle fruktodling. Där har de börjat med att köra ut lådor med frukt och grönt direkt hem till dörren. man prenumererar och väljer hur ofta man vill att lådan ska komma. Både ekologiskt och inte. I största utsträckning är det svenska varor och efter säsong. Tycker detta är en genial idé. Har funnits länge i stockholm vet jag och nu hoppas jag att de även kan leverera hem hit.


Höstrusk


I dag var det mörkt när vi vaknade. å är hösten här på riktigt. Har gjort som vana att tända ljus på morgonen när vi går upp. Då känns det lite lättare att vara vaken tidigt. Även under dagen om det är ruggigt.

I går var det jobbdags igen. Funkade riktigt bra då jag fått till lite knep med nya systemet.

Filmtips!


Såg en sådan underbar film i kväll. "The secret life of bees". En riktigt bra film. Enligt mig i allafall. Läs mer HÄR. Väldigt bra skådespelare, en underbar historia och helt klart bara bra. 5 av 5 möjliga.

Lördag

En lång dag med två gullprinsar som vaknat väldigt tidigt. Oscar har varit helt uppochner hela dagen. Men vi målade med vattenfärg på eftermiddagen och jag frågade om han kunde göra sin bokstav. Han älskar sitt O. Vips så skrev ungen sitt namn! Hela namnet och denna gången såg jag det. Jösses, inte lite stolt man blir!

Jag tog mig en egotimme och for ner på stan. Vill hitta lite snygga tunikor, lite mer vardagssnygga. Men hittade ingen direkt som passade min plånbok. Jo en på Åhléns men fanns bara fel storlekar kvar. 36 (för litet) och 44 (för stort). Det är ju typiskt. Men är lite sugen på att ta mig till grannstaden i morgon och kolla där.

Passar på att gratta T som fyller 30 år i dag. Hittade tyvärr ingen bra present. Men vi får väl uppvakta när du fyller 40 i stället ;)

I morgon fyller ljuvligaste lilla Miss D 6 månader. Tänk så fort det gått sedan den lilla prinsessan föddes. Hoppas hela familjen får en mysig halvårsdag.

Nu får det bli en smörgås, te och en film tror jag.

Höst i trädgården

Underbara dagar vi ahr nu. Soligt och en härligt höstig luft som är frisk. I går eftermiddag var vi ute i trädgården och fixade. Alla pojkarna klippte gräset:) Nästa år har vi nog mer hjälp med gräsklippning. Men han är lite kort än.

Lucas är förkyld och jag hoppas inte det blir så jobbigt för honom den lilla skrutten.

Vi har i dag varit på stan en sväng och träffat lite trevliga vänner i lekparken. Barnen hade jättekul och det var första gången Lucas "lekte" i parken. 2 personer där och några på jobbet har i dag kommenterat min vikminskning. Känns jättekul att folk kommenterar.

Det blev ingen träning för mig i går, jag som hade köpt nya skor och allt. Kände av halsen i går eftermiddag så insåg att det är bäst att skippa träningen då.

 


Status

Begav mig till kyrkan i dag för lite sång med barnen. Oscar vill helst leka med leksakerna och Lucas går omkring och gör allt annat än att sjunga ;) Försöker ta sig in i köket, tittar ut genom fönstret, eller så går han omkring och hälsar lite på de andra barnen. Det skulle ju vara roligt om han satt still i någon minut och i allafall lyssnade. Det är inte för min skull jag går dit, knappt heller för Oscars men han gillar det.  Fast som det var i dag så kan det kvitta. Okej man kommer hemifrån och det är bra just nu. Men vi får se. När ledaren frågar om något barn har någon önskesång säger Oscar som vanligt "Fåret Shaun". :)

Det har ju varit lite gnälligt här hemma från den lille prinsen. I dag såg jag en av två anledningar. En tand till på väg. Dessutom är han nu snorig. Så det är nog en förkylning på G.

På vägningen i dag hade jag gått ner 0,8 kg. Förra veckan var det minus 1 kg. Och nu går jag ju jämnvikt så jag ska ju inte gå ner alls utan stå still. Men det har väl sina naturliga förklaringar.


Dagisdag

I dag var det dagisdags igen. Oscar har haft urinvägsinfektion så han fick vara hemma i går. I dag var han i allafall glad över att få komma dit.

Jag och Lucas tog det piano i dag. Precis innan vi skulel fara iväg i morse trillade min lilla klätterapa ner från en stol. han slog i munnen och jag blev livrädd över hans tänder. Blödde gjorde det ganska ordentligt. Men som "tur" var så var det i tungan han hade bitit sig. Det gjorde att det var lite gnälligt i dag och jag är onaturligt trött så det blev en stilla dag. I morgon är det baby/barnsång. Ska ta mig dit med båda killarna. Mysigt att hitta på något.

Eftermiddagen bjöd på en tur till frisören med Oscar. På torsdag är det fotografering på dagis och jag ville piffa till honom lite. ;)

Lucas ar varit gnällig i eftermiddag och nu ikväll. Vaknat massa gånger och verkar orolig. Hoppas hoppas natten blir bra. Känner mig som en disktrasa. En sån där ni vet som ligger i vasken fast den inte ska det, och gör ingen nytta för den är helt slut. Borde kasseras och köpa en annan... Nejdå, inte så dramatsik ska jag vara men TRÖTT är bara förnamnet.

Busiga prinsar i eftermiddags.


Utebliven träning

Skulle gått på gympa i dag. Min vän och granne har varit med och satt ihop passet. Hade varit så kul att vara med men vi hade ingen som kunde ta barnen om det skulle ringa på jouren. På torsdag är det igen. Så tänker jag vara med, stå längst bak och försöka hänga med så gott det går.
Gick förra terminen. Det är så himla kul!



Mitt lilla vildben

Lucas ahr varit en väldigt nöjd liten kille och LUGN.  Men sedan han började gå har han förändrats. Han är ett vildben utan dess like, klättrar upp överallt. Pillar på allt, drar ut lådor och öppnar dörrar. Kan inte komma ihåg att Oscar var sådan... Visserligen är han fortfarande nöjd och glad men det märks att en helt ny värld har öppnat sig.

Vill ni se vad jag kan?

Undrar vad de gör här ute?

Måste titta närmare...

Ser ju inget bra här ju.

 


Bytesdag

Om ett par helger är det bydesdag i Eksjö. Jag ska lämna in lite kläder då jag har mycket efter pojkarna.
I går prismärkte jag och packade lite. Både Lindex, Åhlens och Po.P. Ska se över övriga förråd i dag. Vet att jag har i allafall två baby badringar. det är ju inga stora summor men om någon annan kan ha användning för kläderna/sakerna så är det ju bättre än att de bara ligger här eller att de slängs.




Hösten...

det verkar ha kommit nu, HÖSTEN.
Tog en sväng i trädgården i går och sommarn verkar ha flugit sin kos.


Fullt upp

I går var detr full rulle hela dagen. Först till sjukhuset med Oscar. Hade tid 8.20. Det var snabba ryck här på morgonen kan jag lova. Hem och få tag på grannen K då vi skulle gå till L på babyträff. Både jag och K hade de stora barnen med oss så det tog lite längre tid än planerat. Dessutom är det en liten bit att gå.
Hos L var det väldigt trevligt. Barnen hade kul (både de stora och små) och vi fick fika. L bjöd på sin välkända äppelpaj. Den är ruggigt god så jag avstod att ta en bit. Då vill jag bara ha mer. ;) Du tar väl inte illa upp L ?
Det var fullt hålligång i allafall med klättrande, hungriga, trötta och kladdiga 08:or och vilda 05-06:or.
Ingen av oss som var där hade en tanke på kamera. Synd men sant. Så kan tyvärr inte bjuda på bild därifrån.
När vi skulle hem började det ösregna. Bara att ta på de stora barnen regnkläder och se glad ut.
K hade gjort en smaskig paj som vi åt här till lunch och sedan for vi i väg för att förbereda oss för går glassafton :@)
Vi tog även svängen förbi sjukhuset för provtagning. Hade laddat med emlaplåster igen och jag kände inget. Allt gick jättebra. Så sådana plåster ska jag setill att ha hemma.

Kvällen bjöd på god baguette och tre olika smaker B&J. Den lilla burken fick lägst betyg. Men all glass tog slut...
Filmen var bra "Accidental husband". Väldigt förutsägbrar men sådana är tjejfilmer ju.

 

Måste bara visa en bild från i dag. Oscar och V satt och ritade. Så tittat jag på Oscars teckning och tänkter snabbt "vem är det som skriver så slarvigt?. Sedan förstår jag att Oscar har skrivit... sitt namn. Stolt jag är. Det kan ju vara en slump att det ser ut som bokstäver men han är väldigt intresserad av alfabetet och jag vet inte om han har tränat på dagis.

 

 



Läkarbesök

Det gick bra hos läkaren i går. Jag hjade peppat mig inför provtagning coh satt emla-plåster. Läkaren är 35 minuter sen och när han sskickar mig till Lab är det stängt! En del av mig blir glad men samtidigt VET jag att jag måste ta de där proverna. URKEL!
Så i dag måste jag masa mig dit igen. Men i dag är det ju mycket roligt vi ska göra. På förmiddagen ska vi hem till L på babyträff. Men det är väl mer barnträff nu då bebisarna blivit stora. Sedan blir det lunch med K och i kväll ska jag och K äta smaskig baguette, titta på tjejfilm och äta glass.

Tillbaka till läkaren då. Jag har fått medicin då han tyckte att jag hade ganska klassiska tecken på en deprission. Anledningen till ont i magen kunde vara "stressad tarm" eller så hänger allt ihop. Kropp och själ.

Vi har det rätt bra i Sverige

Tittade på en dokumentär på tv4 fakta i morde "breaking news". Handlade om en nyhetskanal. Där var det en mamma som lämnade sin 4 månaders bebis på DAGIS. Tidigare hade hon haft med henne på jobbet från första stund. Hon jobbade fulla dagar. Jag har ju med jobbat sedan Lucas var ganska liten men då har han ju varit med någon han är trygg med. Inte någon främling som vi känt i 10 minuter.
Det var inte tal om någon inskolning på dagis. Hon frågade vad fröken heter och sedan gick hon. Bara grejen att de har spädbarnsavdelningar. Den flickan hade inte fått plats förrens nu. 4 månader!

De skulle veta hur vi har det här. 1 år kan man vara hemma i allafall och i bland längre om man snålar lite.

Brödbak igen

den hemska dagen blev lite bättre på eftermidaggen men inte hundra. Dessutom fick vi hämta bilen som varit på reparation i 2 veckor i dag. Frej hann inte ut från verkstaden innan den stannar. Grrrr
Jag tog den ner till vägningen och den stannade ungefär efter 20 meter. Ni kan ju gissa om jag behövde det just i dag :(
Vännen K och jag bestämde oss för en orgie i Ben & jerrys-glass på fredag. En riktig tjejfilm på det så är allt toppen. :)

Lite brösbakk blev det på kvällen. Smaskigt värre jag lova. Det gör jag för att det är så kul att baka bröd. Inte för att vara duktig. Däremot kakor gör jagendast för att vara duktig... :)
På vägningen hade jag gått ner 1 kg till. Säkert för att jag inte mått så bra. Jag ska ju stå still nu.

 

Bakade med Oscar med i dag. För att lindra mitt mammasamvete. Han bestämde chokladbollar. Så det blev det. Med bakredskap från ett känt plastföretag ;)

Lucas i lekparken...


Fina vännen!

Jag tänker på dig. Allt blir bra.

Worst day EVER

Jag vet att det blivit mycket negativa inlägg på senaste men det är lite så nu. Ska försöka gaska upp mig.
Men natten har varit fruktansvärd. Lucas har vaknat hela tiden och bökat. Fick tillslut ge honom välling. insåg att han inte ätit så bra vid middagen så det var nog därför. 1,5 flaska fick han ner sedan somnade han. Jag var nog vaken i 3 timmar. Sömnbrist gör otäcka saker med en. Men tillslut somnade han. Men vaknade som vanligt strax innan halv 7. Gnölig och trött var han redan då.

Morgonen fortlöpte med gnäll och den ena diskussionen efter den andra. Oscar har nog fått både 3-årstrots och 4-årstrost samtidigt. Förra året var det inget alls. Grrr
Oscar hemma från dagis i dag så vi begav oss till trall & sprall. Gick med Oscar där när han var liten och kommer ihåg hur mysigt det var. Dock var det inte fullt så mysigt då Lucas vägrade sitta still utan skulle gå överallt och hälsa lite för närgånget på bebisarna.

Det värsta är att jag har blivit den där mamman som jag lovade mig själv att aldrig bli. Har absolut INGET tålamod längre och blir alldeles för ofta arg, käänner mig slut i kroppen och i sinnet. Tyvärr går det ut över barnen. Och det är så fel. Det är inte deras fel att jag är trött, inte mår bra eller vad det nu är. Det känns skit och jag ska göra allt jag kan för att arbeta upp mammatålamodet igen. Ush.

Nu ska jag baka med Oscar.

Tapeten funnen

Vännen A har "a thing" för tapeter. Och direkt hittade hon den jag menade. Den kommer från Midbeck och heter Keek-a-boo. Ska visa Oscar den sedan så får vi se ad han tycker.

Har haft en aupertrevlig lunch med A och henens underbart söta Miss D.


Vår uppfart

Nu har det gått några dagar sedan grävarHenrik var här. Det föll si så att vi blev tvungna att mura en stödmur vid kanten mot den andra nedfarten. Ananrs rinner ju gruset ner där. Frej har snickrat ihop en gjutform och maken till noggrann människa får man leta efter. Vilket är jättebra.  I går kväll blev det gjutning i formen och trots att vi köpt 10 säckar med bruk så räckte det inte. I dag får det bli lite mera shopping ;)

Börjar även bli sugen att fixa killarnas rum nu. Men det kommer nog dröja. Ska ändå fara till tapetstället i dag och kika efter en tapet jag sett. Grön med gröna dinosaurier på. Det är inte "dino" från Sandbergs jag är ute efter utan en annan. Vet att de har den på ikea i ett av barnrummen. Det ser så mysigt ut. Vet någon vilken tapet jag menar?

Men först måste uppfarten bli klar...
Sedan är det ju fönsterbytet och vi måste innan dess flytta alla markiserna som i dag är monterade på fönstret. De ska monteras på teglet.


RSS 2.0