Mors dag

Vi var och firade Frejs mamma i går. Alltid kul att komma dit och så kul att se hur roligt de har med barnen. Oscar tycker hemskt mycket om sin farmor och farfar. Får försöka ta tag i oss och ses oftare.

Får se om det blir så som grundtanken var om mors dag. Att mor ska få vila och barnen sköter sysslorna. Hmm låt mig tänka. Jag gick upp med Lucas 6.15, visserligen vilade jag i soffan, men det blir ändå inte mycket vila med en lillprins som är totalt utsövd och hungrig på vad dagen erbjuder...
Har gjort frukost, lagt in en tvätt i maskinen och plockat ur disken. Får se hur det artar sig under dagen.

I veckan hade Lucas sandlådepremiär. Han älskade det. Blev tokarg när det var dags att gå in.




Prinsarna innan vi skulel till farmor. Ja jag gilalr att klä dem lika ;)


Oscar har hamnat i dinosaurieåldern. Vi propsar på att de är snälla men Farfar berättade sanningen för Oscar. Men T-rex fick ändå smaka lite choklad. :)


Bröderna och syskonbarnen

En prinsmammas önskan



Om jag skulle baka allt bröd själv. Undrar om jag skulle få köpa mig en sådan här då. Jag behöver verkligen en... ;)


Sommarfest

I kväll har vi varit på somamrfest på dagis. Någon sommar var det definitivt inte så det blev fest :) Tycker det är så roligt att vara med där. Barnen sjöng så fint och gjorde tecken till. Blir så rörd när jag tittar på dem. personalen gör verkligen ett fantastiskt jobb där. Skräptanten var där och skräpade ner. Barnen skällde på hgenne och förklarade att hon måste gå till återvinningen. :)
Grön flagg hissades med. 10 år har de haft grön flagg och för att få behålla den måste man verje år ha 5 nya miljömål. Detta firades lite extra med fanfar och flagghissning. Som minne fick barnen varsin vattenkanna. De hade dessutom tänkt på att Oscar älskar grönt så han fick en grön kanna.
Dessutom var det tre hästar där så barnen fick rida. Oscar vågade inte men ville gärna klappa.







Måste visa den underbara regnbåden som var i går kväll. En dubbel. Försökte hitta till slutet men fann ingen skatt ;) Tyvärr...

Städa städa varje fredag och så varje jul

var det inte så Pippi sjöng. Här blev det städdag medell stor i dag då Oscar var på dagis. Badrummet fick sig en rejäl omgång. Och nu är det bara golven kvar. Känner mig lite som hon på bilden. Fikamonstret: jag lånar den av dig. Hoppas det är ok.
Nu ska jag förbereda inför sommarfesten i kväll. Känns inte som somamr men vi får ta på oss regnkläderna och trotsa.



Semestern klar


Öland here we come!
Japp v 28 blir det compact living för oss. Då ahr vi hyrt husvagn i Böda. Ska bli så härligt. Hoppas bara vädret är fint. Det blir en riktig familjesemester. Jag, Frej och barnen. Mysigt. Vi har aldrig bott i Husvagn med i Böda har vi varit många gånger. Det är ju så bra med camping då det är mycket som är barnanpassat.

Just det. var på vägningen nu. -0,6 var det i dag. Målet börjar närma sig. 14 kg lättare är jag.

Födelsedagar

Snart är det dags för födelsedagar i familjen. Jag är först ut den 4 juni sedan Frej den 5 och pojkarna den 15 (Lucas)  och 30 (Oscar) juli. 
Folk frågar vad man önskar sig. Någonstans måste jag skriva upp det så jag gör det här.

Oscar
Dinosaurier
Dinosauriebok
Allt som har med tåg att göra :)
Duplotåg
Dinosauriertunnlar (säger Oscar hela tiden. ingen aning om vad det är)
CD-böcker
Utespel Typ när man kastar ringar på pinnar, krocket.
Kläder stl 110-116

Lucas
Mjuk bil från dabidoo (osäker stavning)
Popup leksak
Saker som plingar lite
Leksak att hänga på vagnen
Brio-leksakerna är bra
Boboux stl L
Kläder stl 86-92

Frej
Tröjor och T-shirts
Byxor stl 31/36
Några nummer på Bilsport

Tillsammans
Pengar till semestern
Presentkort på ikea (Vill köpa nytt porslin)
Vita frottéhanddukar och badlakan
Handdukstork
Kitchen Aid (Vet att det är på tok för dyrt men spara listan om 2 år :))

Jessica
Leila Lindholms "A piece of cake"
Rosa Marghrete-skålar
berlock till mitt Thomas Sabo-armband (http://thomassabo.com/en/charmclub/collection.html
Rosa form från Rice (http://www.bagarenochkocken.se)


Blåsigt värre

Vaknade av att det lät som hela taket skulle blåsa bort. Ush för "fulväder". Hade ju hoppats på soliga dagar nu. I morgon är det somamrfest på dagis och det ska ösregna och vara 7 grader varmt. Lockande det känns att sitta på gräset och äta picknick då. Vi får dra på oss regnkläderna allihop. Kanske hinner prognosen ändra sig tills i morgon.

Ikväll är det dags för Vikt väktarna igen. Tror det har gått bra. Men vi får se.

I dag är fokus att ta hand om det stora Mount everest nere i tvättstugan. Klura lite på presenter till kommande födelsedagsbarn och fixa någon form av kalasinbjudningar med. det allra viktigaste är ändåa tt laga barnmat. Tomt är det i frysen på mat till Lucas nu.

Till illa söta F med familj som ligger på Ryhov skickar jag massor av kramar.

Utbildning

I dag var det dags för utbildning på jobbet. Nya Quark Xpress 8. Så himla roligt. Riktigt flashiga datorer fick vi med. tror det blir bra med det nya. Spännande i allfall.

Hann med en Powerwalk på 45 minuter med K när jag kom hem. Skönt, då kan ajg sätta mig i soffan med gott samvete sedan.
Natten till i går var hemsk. lucas var så ledssen. Vi ahr ahft ett par sådana nätter och vet inte vad det beror på. men i går såg jag i allfall detta. Och det måste vara en anledning i allfall.


Öf, promenad och härlig lunch

I dag var det min tur att vikariera lite på ÖF. Jag var allt lite nervös innan men tycker det gick bra änsdå. Missade tyvärr trumman men de fick spela intriment till Cd-skiva med pippi och emil på. Alla barnen verkade gilla det. Och lindha, skäms lite över att jag inte sa hej till "alla pappor". Be R om ursäkt ;)

Därefter blev det en härlig lunchdejt. Jättetrevligt med mat och härligt sällskap ute i solen. En kanonbra eftermiddag. Tack snälla A.

Jobbade i gårkväll. Och i morgon ska jag tillbaka till jobbet då det är dags för utbildning. Ska blir jätteroligt och är allt lite spännande med alla förändringar. Under tiden som jag jobbat där (9 år!!!) har jag alltid gjort allt på samma sätt. Så det känns kul!

Hann med en powerwqalk med K på kvällen med. Härligt. Hoppas på - på onsdag. 13,5 kg. Någon frågade efter före/efterbilder sedan VV. Ska fixa det. Snart :)

Regntunga skyar

Det är det verkligen. men ska bege mig ut på en powerwalk-runda med K ändå. Sedan blir det frukost med färska frallor. Mumma!
I går  var det marknadsdags och jag och Frej tog med barnen ner. Men vad besvikna vi blev. Otroligt hur man kan samla så mycket skräp på ett och samma ställe. Och de där ballongerna köper ajg inte. Nära 100 kronor för något som bara hänger i taket i några veckor. Om man då har två barn blir det nästan 200.
På kvällen var det dags att bege sig till redaktionen igen. Jätteroligt, jag gillar verkligen mitt jobb. Nu är det förändringar på gång med och nytt system ska införas. Känns lite spännande.

Skriver mer strax. Ska ut med K nu.

Bjuder på lite bilder från i går. Vad kan man göra med en stor låda som tupeerwaregrejerna kom i? Jo naturligtvis en koja.










Lucas fick för sig att han skulle äta maten själv. Det blev MYCKET kladdigt. Väntar nog lite med sådana kunskaper...



Fredagsmys när mamma var och Jobbade. Lucas tycker att det är orättvist för han vill med ha mys. :) Snacka oma tt ta för sig. Och Oscar är så snäll och låter honom hållas.

Bröllopsdag



I dag kl 15.15 är det 4 år sedan vi gifte oss i stockholms stadshus. Blomsterbröllop är det visst vid 4 år.
♥♥Grattis älsklingsbullen. Jag älskar dig och vill alltid leva tillsammans med dig. ♥♥



VV-rapport

Måste bara berätta ju. -1,3 kg denna vecka. Förra veckan var det upp 0,4 och det kändes inget kul men nu tror jag att jag hittat tillbaka. Konsulenten och min dietistvän sa att det inte var någon fara men ändå. Jag kände mig skyldig trots att jag hade skött mig.

Regnigt och besök på BVC

Så regnar det igen. Tråkigt. Vill ah sol och varmt. Visserligen vill mina odlingar ha vatten men lite lagom är ju bäst. Gräset är i allfall fint :)
I går var det promenad med vännen A som stod på schemat och sedan en tur till bvc. Passade på att mata liten Lucas på öppna förskolan. Konstigt det var att vara i den lokalen helt ensam.
Han blev i allfall godkänd. 10.300 g vägde han och var 77 cm lång. Han har hoppat ner två kurvor och ligger nu på "normakkurvan".
Blev en härlig powerwalk på kvällen med K. Så skönt. Framförallt när man kommer hem och får fruktsallad och desperate housewives. Love it!
I dag fyller lilla mormor år. Ska försöka ta mig ner och inhandla en blomma till henne. Ska även gå till åhlens. Såg en såfdan underbar klänning som jag MÅSTE ha. Alltid är det väl några kalas i sommar. Hoppas på ett dop i allfall ;)
Måste handla några bodysar till Lucas med. Han har vuxit ur så mycket..




Just det. I morgon har vi bröllopsdag jag och Frej. För 4 år sedan vigdes vi i stockholms stadshus av ingen minde än "saltkråke-Malin" eller Louise Edlind. Det var ingen som visste något men det blev en jättefin dag för oss. Oscar låg i magen och jag var enorm...






Lerigt värre

I dag hade vi dejt med V, K och L. Vi hade beslutat oss för att samla "duktiga mamman-poäng" och bege oss ut i skogen.
V och Oscar sprang och busade in i skogen, hoppade i vattenpölar och letade stenar. Vi kom väl max 200 meter och sedan upptäckte de vattenpölar modell större och väldigt leriga. Regnkläderna var ju på så för en gångs skull var det ju faktiskt okej att hoppa i vattnet och skvätta ordentligt. Och ojoj vad de hoppade. Slutade med att de mer eller mindre simmade i geggan. Det kan inga regnkläder i världen stå emot ;)
Fick bråttom hem till K och ett mer renligt bad i badkaret. V hade lera och geggvatten upp till armhålorna. Jippi! Det var bara in med alla barnens kläder i tvättmaskinen och ner med dem i badkaret.
Sedan blev det smaskig lunch och trevligt sällskap. Tack snälla för i dag.

Bjuder på lite bilder från denna underbara skogsdag.


Lite  mjukstart...


Skogspromenad.



Stora vattenpölen. Hopp hopp.


Så fin blir man då...


Konstigt att de blev blöta va?!


Underbar bild. Något blött bara.

Duktig husmor

Nu är alla fönsterna putsade 4sidigt. Känner mif mycket nöjd. Men upptäckte till min stora fasa att det är dags att måla dem igen. Frågan är om det är värt att kosta på dem färg. Det är ju så jäkla tråkigt att skapa och måla med.
Får börja med att ta in offerter. Suck!
Kära mor berättade att även de vill byta fönster så vi kanske kan få ner priset lite om vi kör tillsammans.

Kvällen spenderades hos familjen A/H. Jättetrevligt. Tack för supergod paj, smaskigt kaffe och mycket trevligt sällskap. Ocar och W hoppade studsmatta. Det är något nytt för Oscar och han tyckte det var så roligt.

Eurovision då. vad hände? Trodde faktiskt att vi skulle komma i allafall topp 10. Nu blev det 22:a plats. Lite tråkigt men med. Gillade Norges bidrag med. Tyckte den var riktigt bra. Tycker det var måna bra låtar. Den enda som inte föll i min smak riktigt var Urkaina. Möjligtvis Tyskland med.


Till Oscars stora glädje har W kaniner.


A är världens största djurvän. Fåglarna satt och väntade på att de skulel få lite bröd.


Lucas tyckte det var jättekul med fönster i hans höjd så han kunde se fåglarna med.


Sötaste lilla D. Henne får ni nog hålla hårt i om sisådär 14 år. ;)


Supergulliga W som studsar på mattan. Oscars största idol och han vill göra precis som hon :)


Oscar på studsmattan. Superroligt tyckte han att det var.


Busfrö ute på upptåg. Ställer sig mot allt nu.





Bara vara

I dag blir det en sån där bara vara dag. Skönt att ha det i bland. Framförallt på morgonen när det alltid ärtider att passa annars. Är jättesugen på en tur till Ikea och fixa i ordning en läs/myshörna till barnen i biblioteket. Men det får nog vänta tyvärr.

I dag blir Lucas 10 månader. Fattar inte hur fort det går. Om två månader fylle rhan 1 år! Det är ju ruggigt otäckt.


Så mycket man vill göra

men tiden räcker inte till. Och inte plånboken heller alltid. Vill lägga sten i trädgården, MÅSTE byta fönster, vill ha ny kyl, göra i ordning så Lucas får eget rum, fixa badrum på andravåningen...

I går var jag hos optikern. Fick en tidigare tid så nu har jag linser. Så ovant är det.
När jag lämnade Oscar på dagis i dag så var det dags för förskolans dag. De hade bjudit in alla förskolor i området till att fira hos dem. Bra initiativ tycker jag. Över 100 barn hade det visst varit och clowner, glassbilen med mera. Nästan så man hade velat vara med själv. :)
Har kollat lite på den där vagnen. 2995 kronor kostar den. Skit att man inte har en sjö med pengar att ösa ur.

Var en duktig husmor och pustade fönster i dag. Hann visserligen bara tre rum men ändå. Man ju måste börja någonstans. Syns en väldiog skillnad mot de rummen jag inte hunnit än.

Duktiga maken har börjat fixa i vår tvättstuga. Kolla taket. Var verkligen behövligt att måla det. Vad tycker ni om väggarna? Snajsigt va!?


Ny vagn

Jag hade ju bestämt att vi skulle slita på de vagnar vi har...
Men nu har vagnbegäret väckts igen...
Funderar på om vi kan sälja både "stora vagnen" och sulkyn och sedan köpa en ny vagn, gärna med fullt liggläge. Men funderar på om det funkar med ståbräda på en sådan vagn... Hur funkar den på vintern?  Och vad kostar den? De har inga priser på sin hemsida. Bilden lånad från Babyproffsen.

Jaja, vi får se. Finns massor av annat att lägga pengarna på men sugen är jag allt ;)

En helt annans sak, det här med linser. Ni som har det, vad har ni för sort, endags, månads eller hur är det? Var köper ni dem? Var blir det billigast? Berätta.






Tankarna

finns i dag hos Oscars kompis K. Ligger på kirurgavdelningen med ökad blödningsbenägenhet. Det vet inte vad det är. Hoppas bara de kollar honom ordentligt. Kram lilla K

Här har vi blivit förkylda. lucas var lite snorig i går men på kvällen kom hostan. Förlåt fikamonster. hade ajg vetat det hade ajg inte gått till ÖF eller bjudit hem er på lunch. Känns trist.
Nu har jag lite retligt i halsen och Frej med. På dagis går det magsjuka IGEN så vi är hemma. Frej tog en semesterdag för han lände sig lite trälig med. Vid 10 ska i allfall ajg och oscar till parken och leka med hans kompis A. Lucas får vara hemma med pappa. Ute kan man ju träffas. :)

Just det. Jag har ju glasögon som ni vet och har haft det länge. har aldrig funderat på linser då mamam inte tyckte jag skulle ha det grrr. Men nu har jag i allfall bokat tid för undersökning och för att skaffa linser. 25 maj ska jag dit. Roligt!


Huvudet upp...

...och fötterna ner. Än så länge i allfall.

I dag blev det ÖF på förmiddagen. Lucas var lite snorig men tänkte inte mer på det. Väl hemmma därifrån åt vi lunch här en hel hög med barn och mammor. Mycket trevligt var det i allfall. Barnen satt vid ett eget bord. De var så gulliga. Sedan ville alla gå ut så de sprang på trådgården och lekte. Det är så kula tt se hur de kan leka när vuxna inte är med. de höll faktiskt sams!
Tack för supertrevlig dag!

I går var det ju fint väder så man kunde vara ute och mysa i trädgården. Oscar och pappa har samam intresse för sand och att bygga. Så då dåg det ut så här. Det är ju väldigt häftigt att bygga stora saker. Märks att han är pojke :)



När Oscar föddes planterade vi ett päronträd. Det blommar så fint nu. Hoppas det bär frukt i år.

Så trött


Vårt plommonträd blommar underbart vackert nu. i bakgrundens es den rödblommande häggen.


Det är en sliten prinsmamma i dag. Lilla prins har varit vaken i stort sett hela natten. Troligtvis tänder men är även lite snuvig. Ush, orkar inte en förkylning som ska pågå i tre veckor. Fick sova lite extra i morse. Jobbar ju i kväll och måste vara vaken då ;)
I går hade vi lite lördagsmys när det var bolibompa. Så mysigt. Oscar dukade i ordning fint på golvet och sedan bjöd han in pappa och lillebror "välkomna på lördagsmys". Så satt vi där på golvet och åt popcorn och godis. Lucas tyckte med att han skulle få smaka. Storebror var hjälpsam och gav honom en zooapa. Fick stjäla den med våld av lillprins. Och ojoj vad arg han blev. Det enda man inte behöver lära barna tt äta är väl godis och glass. :)














                                                   Ta en bild när jag är glad mamma sa Oscar              Och en när jag är arg. :)

Stapplande steg



Han vill gärna gå Lucas men är för ostadig ännu. Men när man håller i gåvagnen går det ganska bra.




I går när jag var och jobbade var det pappan som stod för maten. Då kan det se ut såhär... Pannkakor, glass och sylt i form av en monstertruck ;) Men Oscar gillade det...

Fina storprinsen har ätit upp pannkakan.


Dåligt samvete

det har jag i kväll. Vi var på ÖF i dag. Oscars älskade kompis E var där. De lekte jättebra men har viss tendens att trissa upp varandra. I allafall sprang de omkring i korridorerna och ut utanför familjecentralen och smällde igen den dörren som alltid är öppen mitt framför en annan tjej. Hon hamnade med tån i kläm. Det var dock inte så farligt som det verkade men ajg blev tokarg på Oscar...

1 ALLA får vara med
2 Man smäller inte igen dörrar och framförallt inte i ansiktet på någon annan.

Känner mig jättedum nu efteråt med tanke på vilket liv det blev med ledsna barn. Oscar blev jättejätte ledssen. Och grät längre än tjejen som kom i kläm. Tror inte de menade något illa egentligen utan det bara blev så men ändå.

Utmanad

Blev utmanad av ett fikamonster ;)

Saker ni kanske inte visste om mig...
3 jobb jag har haft:
* Dagisfröken
* Layoutare på tidningen Amelia
* Sorterare
3 platser där jag bott:
* Nässjö
* Eksjö
* Stockholm (tillfälligt)
3 serier jag gillar att se på tv:
* Desperate housewifes
* Förlossningskliniken
* Tinas trädgård
3 favoriträtter:
* Pommes frites (äter sällan sällan numera)
* Italienskt
* Kött, sås och potatis
3 platser där jag helst skulle vilja vara nu:
* Med familjen i solen
* I min säng (så trött)
* I trådgården
3 länder jag besökt:
* Italien
* Danmark
*  hmm. det var illa. Kommer inte på något mer.

Anemi

Eller blodbrist. det är vad Oscar har. Doktor A ringde i dag och hans blodstatus låg på 19. gränsen var 22 eller 24. Minns inte riktigt.

Har typ tusen olika frågor jag glömde fåga doktor A. Blev livrädd när hon ringde tidigare än avtalat. Men vad jag fattat är det inget sjukdomstillstånd utan något tillfälligt. Men jag undrar vad det komemr ifrån ändå.
Lucas prover var bra men ahn ska nog få göra en rektoskopi tror ajg det heter. Med tanke på det konstiga som händer i bakdre delarna. Får se om det blir bättre annas skickar doktor A en remiss till jkpg.

En ny dag

I dag blir det dagis för storprinsen i allfall. Blir roligt att få leka lite. Hade hoppats på sol och lite värme i dag men det verkar det inte bli.
I går lyckades i allafall jag och Oscar gödsla gräsmattan i regnet. Kanonväder för det och redan på eftermiddagen hade allt smält. Oscar tyckte att det påminde om pärsocker gödningen och det hade han rätt i. Kan vi baka bulalr frågade han och det gjorde vi. Smakade inte själv på dem men vi hafde med oss till Jennie och hon försäkrade att de smakade bra.
det var vägning i går och ajg ahde gått upp 0,1 kg. så irriterande och framförallt när jag varit ordentlig och inte fikat någonting. Kroppen börjar bråka lite nu.

Ska träffa Erika i dag och vi har en lunch inbokad. Mycket trevligt. Ska försöka städa av här bara lite innan hon kommer och vi susar ner till staden.


Just nu

sitter jag här och lyssnar.... På INGENTING. Och gud så ljuvligt det var.
Jag älskar mina prinsar mer än något annat på denna jord men efter en heeel dag (06-20) av allmänna frågor, gnäll, plockande, tjatande så var det hemskt skönt att de somnade. :)
Gosprinsarna mina små hjärtan.



Regnet det bara öser ner...

...och jag blir så våt om både skor och strumor...

Det var den enda sången som fastnade i mitt huvud i morse. Välbehövligt är det med regn men ajg hade mycket hellre haft sol. Men kasnke blir mina potatisar glada nu :)
Jag är en riktig vädermänniska. I dag känner jag mig toktrött. Sessutom ringde de från dagis i går och två barn hade fått skickats hem med magsjuka. Så då håller vi oss hemma... Men vi väntar på lite lekbesök så det går ingen nöd på oss. Dessutom är det väldigt skönt att få slappa lite hemma utan tider att passa. Det är alltid något i vanliga fall. När jag vaknade i morse av att Oscar kom in spanade ajg mot sängen och Oscar skriker. "Mamma, Lucis står upp". Å vad duktig du är säger Oscar till Lucas. När ajg ser att de tycker om varandra "på riktigt" blir ajg helt varm i hjärtat. Hade inte tänkt på att de faktiskt leker ihop, busar och bara njuter av varandras sällskap. Behovet av att hitta på massa saker är inte lika överhängande.

Hemma igen

Precis när vi skulle åpromenera iväg i morse ringde det. Det var från barnmottagningen som frågade om jag hellre ville ha en tid till doktor A 1 timme senare. Vi hade tid till doktor C men har gått mest hos doktor A så vi tog den tiden. Promenerade med Kristina och Vilma dit och barnen lekte lite i lekparken. Sedan var det dags för läkarbesök och jag kände att det togs på allvar. Det blev röntgen av Lucas mage och komplettering av glutenprovet som tidigare inte hade visat vad man ville.
På Oscar togs det 6 rör om jag inte räknade fel och det var lite blandat vad jag förstod. Sedan sak vi även få kallelse till röntgen av polyperna. Lucas röntgen visate väldigt troligt förstoppning. Så det blir microlax under 4 dagar nu...
Det var lite meckigt med att passa tider för emla-krämen, vänta på röntgensvar och hålla båda prinsarna på gott humör. Lucas har varit väldigt ledssen i dag och inte velat sova. Fick lite sura blickar när han grät i restaurangen på sjukhuset. Vi åt indisk gryta och försökte sätta oss lite avsides då jag vet att barnen låter. Men det hjälpte inte. Men Oscar åt bra och blev mätt i allfall!

På hemvägen kl 13. Ja kl 13! stannande vi hos familjen Vallgren och då var det lite stök där så vi kom in och lekte lite och fick fruktsallad. Så gott!
Nu på kvällen är ajg heeeeelt slut. Men det går väl över.

Kram och tack för att ni tänkte på oss i dag.

Håll tummarna!

Kl 9 ska jag till barnmottagningen. Utredning av båda prinsarna. Har försökt förbereda mig så gott det går. Håll tummarna för att de tar det på allvar och gör något.

Rapporterar när jag kommit hem .

GRATTIS!

till Sara, Rickard och Irmeli till lillasyster Tintin. Gissade tyvärr fel denna gång men grattis grattis!

Tänk att få vakna tidigt en morgon...

Det får jag ju med. :) Men i dag gjorde det inte så mycket att det var tidigt. Dagen ser ut att bli fantastisk! Sol, ganska varmt och i trädgården händer det grejer. Det blir allt grönare, blommorna börjat komma och det är dags att sätta potatisen! Se på mitt favoritträd, Rödblommande hägg. Alldeles täckt av rosa små blommor. Underbart!


I går var det dags för en kontrollvikt av Lucas. 10060 g vägde han och var 77 cm lång. Han börjar bli stor nu min lilla kille. Allt var i allfall bra. Inget att anmärka på.
Kristina och jag gick en sväng på torget. Sedan hade vi fått en inbjudan om fika hos Lindha. Så vi traskade dit. Tack snälla Lindha för gott kaffe och mycket trevligt sällskap. Så skönt var det att sitta iträdgården och fika. Barnen var alla 3 på olika håll men det fungerade ju det med. Lucas blev hemskt intresserad av hunden Baloo. Han skrattade så fort han såg honom och fick klappa honom med sina små händer. Efter en mycket trevlig stund där gick vi hem hit och åt lunch. Vi satt på altanen och åt sallad medans pojkarna sov i sina vagnar.

När jag hämtade Oscar på dagis satt han och några andra barn vid odlingsplatsen och grävde i jorden och tittade efter maskar. :) De har visst sått mycket nu och förbereder jorden för att odla. Vid middagstid fick vi besöka v familjen Hallberg. Grillade lite och en av oss åt nog lite för mycket... ;) Det blev griillad kyckling vilket är fantastisk gotrt verkligen och pointssnålt.
Just det, hade gått ner 1 kg till denna vecka. 12,7 är jag nere på nu! Sedan januari. Känns jättebra och jag trivs med mig själv.
Oscar är mycket mycket intresserad av tåg och allt som ahr med tåg att göra. Han tycker att det är så kula tt leka med och är nog lite avis på kompis E som har en så fin duplobana. I går eftermiddag kom en vän hit med en står kasse till Oscar. Så var det en sådan bana som de fått låna men deras son leker inte med den. Så OScar får låna den. Vilken glad kille det var. Han ahr inte lekt med något annat sedan dess. bara byggt tågbana och kört. Tyvärr fungerar inte tåget så vi åker nog på att köpa ett nytt sådant men det är okej. I dag är det kalas igen. Kl 10.30 ska ajg och Oscar till dagiskompis E. Ska bli roligt.

Hittade en överraskning på trappan i gåpr med. Det var snälal fikamonstret som var förbi med en jättesnygg bricka och lite partyservetter. Tipsade lite om vad hon kunde använda i en kruka på trappan och så fick jag det som tack för hjälpen. Tack snälla! Så roligt det är att få bli överraskad i bland. Tack!

Avslutar med en bild från i går. Det var så roligt när alla barnen satt tillsammans och lekte. Var och en på sitt sätt :)


RSS 2.0