Lucas gillar sina skor

Det är nästan otäckt så medveten har är nu Lucas. När det börjar bli middagsdags och jag lagar mat går han fram till spisen, böjer sig ner och tittar in i ugnen. "Mmmm där" säger han och pekar i ugnen. Så håller han på tills det är dags att äta. "Kom ska vi sätta oss på stolen" säger jag till honom. Ungen går till sin stol!

Det senaste är även att han hämtar sina skor om man säger att vi ska gå ut. I bland vill han ha dem på sig ändå. Men då kommer han med skorna. "Lass" säger han och håller fram skorna, lyfter upp foten så man ska hjälpa honom på med skorna. (Så gulligt). Så vill han ju ha LUCAS skor. Antar att det är Lucas han säger då det återkommer ofta. I kväll kämpade han med att försöka få på skon själv men det funkade inte riktigt. Men försökte gjorde han...

 



En riktigt bra dag

Snälla och glada barn, Härligt sällskap och god mat! En riktigt bra dag helt enkelt. Vi träffade grananrena och var ute på förmiddagen. Sedan lunchades det, fixades pumpor och bakades en paj. En äppelpaj! Årets första och gud så god den var.
Blev en tur på staden med och hämtade siffror att hänga på adventsljusen. Så fina! Tack fikamonstret för tipset.
Sprang även på riktigt bra vionterskor till mig. Helt vattentäta i goretex men en väldigt nätt sko. Kommer på måndag. I affären hade ägaren två hundar. Både Lucas och L blev jätteglada och skrattade högt. De fick tillochmed klappa den ena. Underbart att se barnen så glada.

Resultatet...

För några år sedan köpte jag ett speciellt kit för pumpaskärning. Som en liten såg. Hur bra som helst. Gjorde jobbet lite enklare.

 

 



Ensamt

de här dagarna har jag inte sett till min kära make så mycket. Något gick snett på jobbet så han har jobbat massor. Så än har datorn inte flyttat dit den ska vara.
Tur att man har en så god vän nära :) I dag hade vi middagsdejt igen. Kycklinggryta och ris. Mycket smaskigt. Alla barnen lekte jättebra och det var 4 trötta barn när vi skildes åt.


Datorrummet so far

Det börjar arta sig nu. Planen för kvällen var att flytta in datorn. Men Frej är kvar på jobbet så det är inte säkert. Vill ju börja spackla i nästa rum nu!!! Väntar även på att min jobbarkompis ska hämta den röda fåtöljen. Hon har ett superfint café och därkommer den passa perfekt. Jätteroligt att den kommer till användning då den ahr ett sentimentalt värde. Fick den efter att farmor dött och kostade på den omklädning för över 2000 kronor. Kanske ska se om vi tar och levererar den och passar på att ta en liten fika. Får se.


Gissa vad vi har gjort i dag?

Nejdå. Jag är inte riktigt så kocko som det kan verka... Detta var rekvisita bbara :) I dag har jag fotat årets julkort! nu är det bara att välja en bra bild och redigera den en aning. Men hjälp vad svårt det är att få båda barnen bra på samma bild.


Var bara tvungen...


När jag var på stan idag sprang jag på denna underbara bok. Inte kunde jag låta bli att handla den. Men barnen gillar den skarpt. För er som inte vet så heter min man Frej. Ja lite förvirrad är han nog med... ;)
Puss älskling, du är min klippa!

Julfint

Hittade riktigt snygga skjoror till killarna. Får bli årets julutstyrsel. Tror de blir hemskt snygga ;)

En sak som jag blev lite irriterad på var när jag frågade om det fanns en viss storlek på lagret. Då sa personalen att de kunde ringa till butiken i jkpg och kolla. Bad även om en till vara. Inga problem! Den fanns och så skickades den till "min"butik. I dag när jag skulle hämta kläderna säger människa i kassan att det kostar 100 kronor att få varorna skickade. Alltså 50 kronor plagget. Va! De kunde vara snälla och "bara" ta 50 kronor men de menade att jag hade beställt varorna vid olika tillfällen men så var det inte. Vaddå beställt. De erbjöd sig att kontrollera med en annan butik?! Och dessutom informerade ingen om att det skulle bli någon kostnad. Utgick från att det är en service till kunderna. Förklarade detta (handlar ganska mycket där) för damen i kassan och hon tog bort avgiften. Annars hade jag inte köpt något!


En ny tisdag

I går var dagis stängt och Oscar var hemma. I går var en sådan där dag när allt gick emot. Oscar var på retligt humör, saker trillade och Lucas röjde runt. Hoppas på en bättre dag i dag.
middagen igår bestod av en härlig grösakssoppa till det bakade vi bröd. Lyckades verkligen med brödet denna gång. Förjde inga recept förutom vätskemängden. Annars hällde jag bara i vilket mjöl som jag hittade. Har för mig det blev både ljust lantbrödsmjöl, rågsikt och vetemjöl. Och 1 tsk brödsirap. Sockret gör att det jäser bättre. Gjorde ett barnvänligt bröd denna gång. Jag vill ha bröd med massa frön och frukt i men det verkar inte prinsarna gilla (än).


Vi passade på att vara ute en sväng med. det var underbart höstväder. Tyvärr är inte lekparken lika rolig när vi går dit ensamma. Men men. Det är bra att ha tråkigt, sa Alfons farmor. :)

 

 


God morgon

I dag är dagis stängt så Oscar får bara två daga denna veckan. men nästa blir det 4. För vi blev lovade en extra dag för att det är de som stänger. Oscar trivs så bra på dagis och då är det kul om han får vara där med. Denna vecka blir det mest hemmamys. Vi skulle träffat en kompis men han var sjuk så det får bli tvätta, sträda handla-karusellen istället. Ska nog ge mig på att baka lite bröd med.

Men hörni, vad ska man äta egentligen!? Tycker att man är och snurrar i sina recept. Tror nog inte jag är ensam. Om jag ger er ett recept. Kan inte ni skriva ett recept i kommentarerna. Smidig vardagsmat, bra för barnen men även lite festligare. jag samlar dem till ett inlägg sedan och då har vi massor av nya roliga recept att prova.

Lax på grovsaltsbädd
Lax (hel sida eller de där djupfrysta fyrkanterna funkar med)
Grovt salt

Häll saltet på en plåt eller form. Måste bli några cm tjockt. Lägg på fisken och baka i ugnen i ca 20 minuter. Saltet släpper lätt när den är klar.

Servera med pressad kokt potatis och en kall sås gjort på creme fraiche, dill, persilja, gräslök och röd stenbitsrom. Salta och peppra. En god sallat till och ett gott bröd är toppen till.

Det här är underbart gott och så himla enkelt.

Lunchen puttrar...

det är inte varje dag man förbereder lunchen innan man äter frukost. kl 7:45 slängde jag ihop vår lunch i en gryta. I dag blir det Porterstek. Mums filibabba! Det är verkligen en av mina favoriträtter. Gott mustigt kött som kokar länge. Nära 4 timmar tar det. Hela huset doftar :)


Liten blir större

I går ringde de från medborgarkontoret. Och Lucas har kommit in på samma dagis som Oscar. JIPPI! Han börjar efter jul och nyårshelgerna. Spännande men samtigt sorgligt. Nu är den här "tiden" slut. Inga med hemmadagar, bebismys mammacaféträffat. Elelr ja några men inte på samma sätt i alalfall. kommer sakna det. Jag trivs väldigt bra med alla människor som jag har omkring mig nu. Alla som jag träffar ofta, sällan eller bara träffar på någon gång ibland.
Nya utmaningar väntar, att få livet att funka med två små barn och jobb.

men men, än så länge är det ju några månader kvar.

Bästa vanten!

Lucas är alltid iskall om händerna när vi kommer in efter utelek. I går innan jobbet handlade jag ett par supervantar till honom. Det allra bästa är att det är en dragkedja som går ända ner till tummen. Jättelätt att få på dem. Sedan var de supermjuka och gosiga innuti och han blev inte kall. Dessutom satt de på! Kostade sina slanar 179 kronor men det var 20 % i hela butiken så det var ju lite i allafall. Men frysa ska man inte göra ute.


Morgonmys

Eften en hemsk natt fick ja sovmorgon. Eller det fick vi alla. Lilleman vaknade inte förrens 8:20. men då var ahn vaken och stökade endel.
Lucas vill nu gärna vara större än vad han är och att sitta på storebrors stol hör till en av favoritsysselsättningarna.
När det var frukostdags satt prinsarna snällt tillsammans på stolen och åt. Man blir varm i hjärtat av att se kärleken dem emellan.
Bjuder på hemskt morgonutseende hos mig men ser ni vad klockan är när vi äter frukost??? Svårt att se visst men den är 9:25!!! De gångerna vi äter så set är lätträknade. Kära nån det är ju nästan lunchdags!


När katten är borta...

De har endel hyss för sig när jag jobbar ahr ajg förtått. Men kul verkar de ha!


Hur svårt kan det vara???

Har missat att fylla i föräldrarpenningen igen. Måste ringa till F-kassan i morgon och frsöka få dem att fröstå mitt misstag. Hoppas på smidighet ananrs blir det bröt och vatten tills pengarna kommer. Njae inte så illa men nästan.

Grrr. Att jag ska glömma!

Fredag

Då var veckan slut och helgen kan ta vid. Härligt! Vissrrligen är det jobb både ikvöll och på söndag men det är ganska roligt det med. Har en räksallad att se fram emot ikväll.

Förmiddagen tillbringade vi i lekparken. Blev tyvärr ett hastigt avslut då Lucas var iskall om händerna så det var bara att traska hem. Oscar blev ledsen för att ingen kompis följde med hem. Det märktes att det var dags för lunch också... När Lucas somnat byggde jag och Oscar lego och spelade spel. Har slappat lite i soffan med efter en ganska jobbig natt.

I går var vi hos grannen K. Vi har de senaste veckorna ätit middag ihop en gång i veckan. Skramlat ihop vad vi ahr och turats om var vi ska vara. Väldigt trevligt, banen hålls sysselsatta och i går var båda männen sena hem. passade ju ypperligt med middagsdejt. Vi var ute en sväng med barnen med och hittade massor av äpple i familjens äppelträd. Så fina och så goda äpplen...


Bvc och öppen förskola

Stressade mot familjecentralen i morse. Vaknade påtok för tidigt men lyckades ändå komma iväg för sent. Allt var bra med Lucas. Han följer sina kurvor. 12 230 g och 83 cm.
Sedan blev det Öppna förskolan. Oscar tycker verkligena tt det är kul att vara där. I dag var han ensamt "stort" barn men tyckte det var okej. Han har fått en beundrare. Lilla L vill leka med honom och Oscar gillar det. :)

I eftermiddags tog vi en tripp till lekparken för att damma av oss lite ;). Är där en bra stund och barnen leker. När K komemr med barnen och de klättrar upp. Där mitt på har någon satt sig och uträttat sina behov. En nr 2 mitt på klätterställningen!!! Hur slut i huvudet får man bli? Nej det var ingen hund och det var inget litet barn heller att döma av det som låg där. Hur kommer man på tanken?

Ringde till kommunen för att be någon ta bort det och klaga lite på skicket på lekplatsen över lag. Får till svar att den lekplatsen nog försvinner snart. Så istället för att fixa till med nya redskap så försvinner de. detta måste ajg forska lite i. Okej, den lekparken är inte den roligaste som finns men väldigt skönt att ha en på nära håll. Dessutom skulle man kunna göra den hur mysig som helst. Nya redskap, fikabord. Inte ens en papperskorg finns där...

Dop för ett år sedan

Det var det i går. Inte för att vi firade på något sätt förutoma tt det var Lucas namnsdag. Men vi tände pojkarnas dopljus. Oscar kommer ihåg precis vad vi gjorde på dopet. Otroligt vilket minne han har. Själva ljusstaken vi fick när de döptes är så himla fin. De är av olivträ från Nasareth. Har bara sett de traditionella trekanterna innan.


Vilodag

Det blev en stilla dag i dag då storebror var på dagis. En tur till affären blev det dock för att fylla på i förråden.
Lucas, min lille kock, är fortfarande helt tagen av mina grytor. Här hemma går han alltid runt med en liten ministekpanna. Nu glömde vi den i går när vi var iväg så i dag var det stora 3-litersgrytan som kånkades omkring... Och ja, mycket kan man ha grytor till... Jag kan berätta att jag diskar mina grytor väääldigt ofta.

Kvällen bjöd på allt anant än vila. Träning på kvällen och i kväll var det bättre än någonsin ;)


Slut på helgen...

Måndag igen...
Helgen har varit bra. I lördags var vi återigen på Spa, jag Erika och Jennie. Denna gången gick allt bra. Inga ambulansfärder;) Lite nervös var jag allt men det gick bra. Vi hade en riktigt mysig dag. Efteråt lyxade vi till det med middag på restaurang. Vi var alla tre ganska ordentligt trötta. Tack tjejer!

 

Målningen är nu färdig i biblioteket. Nu börjar jobbet med att flytta in datorbordet dit. det är lite pyssel men ska nog gå bra. Jag ska organisera mina bokhyllor när Frej skruvar.

I går var det verkligen fullt upp. Fotografering med Thorkel på Studio Bus. 50 kroner kostade fotograferingen :) Mycket trevligt. Hoppas de blir bra.
Efter det till Lilla W som fyllt 7 år för fika. Hem och städa av lite sedan fint besök av vännen Åsa med sambon Jonas. De hade även med sig hunden Tracy. det var lite skräckblandad förtjusning hos pojkarna. Det är en ganska stor hund. Som tur är så är hon snäll men lite busig.


Fredagsmys 2

När banen somnat satte vi igång med att måla igen. Lite tråkigt kan tyckas en fredagskväll. Visst finns det roligare saker att göra. Men när man hjälps åt går det lätt och snabbt. Problemet vi är knappt 1 meter hög, har långa fingrar och en upptäckarglädje utan dess like. Just det, Lucas. Han är i och för sig inget problem men det går inte att ha rummet vi målar i renoveringsskick med färgburkar, penslar, öppna eluttag med mera. Då blir det kaos. Utan vi sköt ut bokhyllorna (japp en stark man) och målade bakom och det sista vi gjorde var att skjuta tillbaka dem i går kväll igen. Bokhyllorna är allt anant än stabila när de står fritt utan en vägg bakom. Det blev sent kan ajg säga i går men nu är det lite målning ikväll igen, sedan kan vi börja flytta om det första rummet.

Fredag 21:15

Snygg man är ;) (OBS IRONI)


Fredagsmys 1

Ja lite klassisk fredagsmys hade vi med barnen i går. Ocar fick popcorn och salta pinnar. lucas fick russin. Men han var betydligt mer intresserad av storebrors mys :)


Turbostädning

Har haft en superhärlig förmiddag i hos en dagiskompis till Oscar. Älskar verkligen deras hus. Så mycket hjärta i det. Hur som helst lekte alla våra pojkar jättebra, vi fick undrbar lunch och Oscar fick övertalas och mutas för att följa med hem. Glömde kameran hemma tyvärr.
Lucas somnade i bilen efter vaken på övertid i mer än 1 timme. Oscar fick lite frukt och jag tog stora städrycket för att fixa bort det värsta.

I går kväll påbörjade vi vår lilla renoveringsplan. Biblan blir målas vit och sakl bli datarum. Datarummet blir vårt sovrum (ska målas vitt), Oscar får vårt sovrum (ska målas vitt+någon färg och sätta upp wallies), lucas får Oscars rum ern strykning med befintlig färg). det blir lite pyssel men vi måste ta det innan ajg börjar jobba. Sedan blir det nog svårt.

Ja det ser lite lustigt ut men än så länge är det grundmålat där det är vitt. Sedan sätter vi dit datorbordet och flyttar bokhyllan. Hann bara grundmåla det lilla i går.  Blir så ljust och fint. UNDERBART!
Den röda stolen jag satte ut på blocket hamnar på tippen nu. Ingen ville ha den. Tyvärr. Men vi ahr inte plats för den. Synd när den är omklädd och allt.

Grattis W 7 år!!!

I dag blir W 7 år. Herregud så fort det gått. har känt henne sedan hon var aldeles färsk. Så underbart det är att få följa denna härliga tjej.
Grattis till dig gumman. Hoppas du får en härlig dag med massa paket. Vi ses på söndag :)


Renoveringsplan

Har hittat wallies på färgaffären. Föll direkt för dessa. Så de får det bli! Oscar gillar dem med. Fast han vill helst ha tåg. Tyvärr finns det inte att hitta. Det är nog det näst bästa enligt honom :)


Torgdag

Svängde ner för att leda efter gröna växter på torget i dag. Packade ner Lucas i åkpåse och drog mig ner till stan. Inte en enda liten innomhusplanta hittade jag. Det var nog för kallt.
Så jakten fortsätter. det är tomt och trist i fönstren nu. Sedan stundar ju snart fönstergyta och byte av fönsterbrädor vilket gör att jag köper hellre nya blommor sedan. Men det ser för bedrövligt ut i vissa fönster. Något måste göras!

A och lilla D kom förbi på en kopp kaffe. Supertrevligt. Tack min vänn. Var undertiden K var och vaccinerade sig med svinis även barnvakt till lilla L. Han sov så det var inte det minsta betungande :)

Måste tipsa! Har köpt så fruktansvärt goda äpplen det senaste. Aroma. I dag hittade jag dem till min stora glädje på torget. Krispiga och saftiga precis som de ska va!

I går vad vi hos familjen V. Jättetrevligt med lite fika och bus. Tack ska ni ha. Oscar vill alltid leka med piratsakerna. sötnosen.



Kvällsmys hos oss

I går kväll var Lucas på sitt vanliga glada humör igen. Efter flera dagar med feber och riktigt uselt humör. Han busade med oss och med sig själv. Oscar var inte sen att hänga på.
De dagarna är underbara! Älskar mina små prinsar.

I dag blir det att inhandla lite nya växter. Eller om jag ska ta det på torget på torsdag... Får se. Lucas klättrade upp i köksfönstret och trillade ner och rev med en kruka så den gick sönder. Dessutom var detta en lånad kruka... Förlåt A! Får ersätta dig.
Det gick bra med Lucas. Han är överallt och ingenstans just nu...


Nej inte redan!

Just dettas året ser jag inte fram emot vintern. Den känns som en lång tiunnel som vi måste igenom. Jag är värsta jultoken och älskar vinter i vanliga fall. Hoppas bara jag komemr på rätt bana snart igen.
Men förvånad blir man över snön varje år...

Grattis E 4 år

I går fyllde Oscars kompis på dagis E 4 år! Skulle gjort detta inlägg i går men datorn verkade mycket trött ;)

I söndags var han på kalas där i allfall, de hade haft jättekul. Det blir en försenad grattishälsning till E. Han gillar lego och vad jag försår blev det mycket sådant i födelsedagspresent.


En ny måndag

Då var det ny vecka, med allt vad det innebär. Dagis, tvätta, handla, träna med mera.

I går lagade jag till maten som jag vann på höstmarknaden. GUD SÅ GOTT! jättesmidigt var det med. Men verkligen supergott. Då är ändå inte svamp något som jag tycker supermycket om. Men detta var ljuvligt! Har massor av sås kvar så jag ska göra en fläskfile och lite mer potatis. MUMS.

Lucas är fortfarande febrig och hans humör är inte på topp. Stökat har han gjort i natt med så i dag får det bli lugnt. Känner mig helt slut efter att ha jobbat i går kväll.
Träning i kväll i allfall. Då kanske man vaknar till...

Fläskfilé med trattkantarellsås och timjanpotatis

300 g fläskfilé
Salt och peppar

Sås:
1 liter färska trattkantareller
25 gram smör
1 gul lök
0,5 dl vetemjöl
1 liter kycklingbuljong
1/4 dl tomatpuré
2,5 dl grädde
75 gram ädelost
grovstrimlad romansallad
färsk basikika
cayennepeppar
salt
citron

Krydda filén med salt och peppar stek i ugn 150 grader i ca 30 minuter
Fräs svamp och lök i margarinet, strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt tomatpuré, buljongen, grädde och smula i osten. Smaksätt med cayennepeppar och salt. koka upp och tillsätt grovt strimlad romansallad. Låt såsen koka upp iggen och tillsätt rikligt med färk basilika.
Skiva potatis med skalen på tunt. Blanda med olja salt, peppar och färsk timjan. Lägg på en plåt och stek i ugnen.
Servera med sallad.



Grattis S!

Skickar ett stort grattis till lilla S som fyller 1 år i dag.

Hurra Hurra Hurra!


En ljuvlig dag


Allt gick kanon på dagis. Hade superbra högvinst! Matvaror för en middag för 4. Fläskfilé med trattkantarelltås och timjanpotatis. Gissa vem som vann?! MOI! Skickade mamma att köpa lotter när jag stod i serveringen. 5 st köpte hon och jag vann på två. :)
Efter höstmarknaden blev det lunch hos mamma med farmor och farfar. Supertrevligt. Sedan hem, städa en turbostädning för att sedan träffa K med barn. Hon hade gjort den underbara köttfärspajen. Smaskigt. Vi hade trevligt men Lucas var så gnällig. Ville inte äta utan var bara trött. Trodde det berodde på att han sov bara 1 timme i dag. Men Frej kollade tempen och det var nära 39. Here we go again!

Just det. I veckan fick jag uppdraget att göra en blöjtårta till min svägerska som skulle på dop. så det gjorde jag. Mycket nöjd över resultatet. Innehåller, 2 haklappar, 1 pyamas, nappar, bitringar, 1 stor nappflaska, 1 liten nappflaska. Och en hög med blöjor. :)




Tidigt bakande

Nu står Äppelkakan i ugen. Kl 8.30 ska jag vara på dagis. I dag är det höstmarknad. Kakan ska serveras till kaffet. Barnen ska sjunga och lotter ska köpas. Vi har fixat en mycket eftertraktad högvinst på lotteriet. Spännande att se vad folket kommer tycka!
Bröden är bakade. Gjorde tre lingonbröd med grahamsmjöl. Två tar jag med till brödlotteriet.

I gårkväll var det jobbardags. Gick ganska bra men jag har inte tempot jag hade förut. Det tar ett tag innan man är inne i det igen.



Det gör ont i hjärtat

Oscar har flera gånger påpekat och frågat om kläder är coola. "Tror du han tycker den är cool" " Tror du att han tycker att jag är cool" "den var cool". Sedan när man frågar vad cool betyder. Det vet han inte vad det är... I dag bröt han ihop för han ville inte ha bruna skor. För den och den har sagt att de inte är coola och att de ser ut som bajs. (Skorna är bruna, men snygga).
Tycker detta är hemskt! Han är 4 år. Fine, de barnen som han berättar om är ett år äldre men det spelar ingen roll. Att som fyra- eller femåring bekymra sig över vad andra tycker. Om man får "vara med".
Ush! Kommer ihåg känslan från skolan. Men då var man ju äldre, klart att det kommer men inte så tidigt. Måste propagera ännu mer för att man ska vara sig själv och inte som någon annan.

Hur ska man göra. Ska han få välja nya skor nu? Han ville ha vinterkängorna idag bara för att de är svarta och "coola". Lite tidigt kanske...

Torsdag

Veckorna flyger fram tycker jag. I morgon är det dags att jobba igen. På lördag är det höstmarknad på dagis då ajg ska hjälpa till.
I dag ska jag sätta degen till lingonbrödet så ajg kan baka ikväll. Får skippa träningen tyvärr då Frej har lite att fixa. Inte mer än rätt. jag har varit iväg ganska mycket på kvällarna det senaste.

Fick dagiskorten igår. Oscar blev bra för första gången på dagiskorten men jag vill nog hellre ha syskonkort på pojkarna. Eller vad tycker ni? Ska jag spara kortet? Tycker han ser lite osäker ut. Men han är fin min prins!


GOLD!!!


Då så, nu är jag guldmedlem. 1 31 veckor har jag varit medlem hos Viktväktarna. Nu har jag nått målvikten och hållt den. Nästan i allfall. Gick ner 3 kg extra men det var inte upp i allfall. I dag hade jag minus 0,9 kg. Känns bra!

Hemma från en mycket trevlig tjejkväll! Stort tack K, A, J och A. Mycket trevligt. Precis vad jag behövde :)

Nehe, nu får det bli natt.

Nice förmiddag!

Tog bilen till Ica för att handla lite mat inför dagen. Sedan begav vi oss till Öppna förskolan och hade en jättemysig förmiddag där.
Trevliga samtal och barnen har ju så kul.

Lucas sover och jag och Oscar har käkat lite lunch. Sedan blir det en tripp till lekparken. Om min mage tar och skärper till sig. Det är en dålig dag för den idag... Ont och öm. Palner är i allafall sådan, ska agera fotograf åt en vän som ville ha lite hjälp. Hon tycker ajg tar fina bilder ;) Man försöker i allfall.

Ikväll blir det tjejkväll hos grannen. Ska bli riktigt trevligt. de är ett gäng tjejr som träffats länge. Ska bli kul att hänga lite med dem. Trevliga är de allihop och jag beundrar dem som hållt ihop allihop så länge och får till träffar.

21:00


Dagarna flyger fram

Redan tisdag!
I går hjälpte ajg till på dagis då det var dags att åka till deras åker för att plocka potatisen som de satte i våras. 20 barn, 5 fröknar, 1 vaktmästare och jag. Det gick bra. Barnen gillade det, en stund i allfall. Jag drog i allafall mitt stå till stacken och gick böjd i potatisfårorna. När jag sneglar mot Oscar och hans kompisar ligger de i gyttjan och rullar sig. Jippi! Tur att regnkläderna var på...

Har haft finbesök i dag nästan hela förmiddagen. Vännen A med sötaste lilla D var här. Jättetrevligt min vän!

I dag när det var dags för hemgång från dagis hade alla barnen en påse med potatis på sin hylla. Oscar ahde gjort en påse till sig och sedan hade fröken gjort en till mig. Så snällt! Jag gillar att kunna hjälpa till lite.
Det var det första Oscar sa när jag hämtade honom. Att han och fröken hade potatis till mig. Han var så stolt när han bar sin påse till bilen.


Har ni smakat?

Ballerina pepparkaka??? Om inte, gör inte det. Den är så himlans god. Jag är helt fast och får kämpa för att sluta tänka på dem. Hjälp så goda!
Jag ska ju inte äta sådant...

 



Tillbaka från Ullatorpet!

Det är ju ett äventyr att ge sig upp strax före 5 och vid halv 6 bege sig på vägarna mot "guds gåva till kvinnan". ULLARED! Eller rättare sagt gekås!
Allt gick jättebra. Vår strålande chaufför tog oss ner säkert och fint. ;)

Strax innan 8 var vi framme och fick köa en liten stund innan dörrarna öppnades. Hittade naturligtvis massor av saker och hade egenrligen kunnat handla ännu mer. En paus med lunch fick det bli, sedan tog vi ett race till. Vi var där hela dagen. Från att de öppnade till stängning. :)

Tillslut fick vi ge oss. trots att vi hade en stooor bil med oss var den fullständigt sprängfylld!

7 kassar hade jag med mig hem. Lägg på 3 nollor och det är slutsumman! Gulp!
Men då är det mycket juklappar och allt är inte mitt. Är ändå nöjd. Men glömde två saker termos (måste ha i helgen) och 2 bankavlar. Kan det finnas på ÖB?


Shoppingdag

for med grannen K till grannstaden i går. Lite shopping av vinterskor till alla barn stod på listan. Lucas fick även ett par höstskor då hans vinterskor skulle passa. När vi kom till intersport hittade vi skorna, Viking. De är riktigt bra, de bästa vinterskor jag haft till Oscar. Nu blev det 2 par. För Lucas skor passade inte alls. Det var bara 0,7 cm över. Typiskt! Ett stort hål i plånboken blev det. Men det var nödvändigt.

På kvällen blev det lite fredagsmys med salta pinnar och en tablettask. Lucas den lilla busen tyckte att han skulle ha mys med. Så han tog pinnarna och gick och satte sig för sig själv. Väl medveten om att han gjort hyss...

I morgon blir det en tripp till Gekås! Jippi. Listan är lång...

Lucas stal salta pinnar för Oscar.

Lucas höstskor.


Kallt

Förstår inte vad kylan kommit ifrån. Fryser ända in i märgen. Letade som en tok efter Oscars fleecefodrade regnställ i dag. men det var spårlöst borta. Så måste handal ett nytt på söndag :) När jag hade lämnat Oscar på dagis i dag började det regn/hagla. På 20 meter sjäönk temperaturen från 6 grader till 2. Då gick halkvarnaren på. :(

Efter dagis skulle vi gått till lekparken med grannarna. Men V var så frusen och blöt så det blev lek inne istället. De trätte lite men i nästa sekund leker de hur bra som helst. Lucas och L traskade omkring och hade det rätt bra de med.
Vi fick till och med stanan på middag. TACK! Så trevligt och väldigt gott. Lucas åt massor av köttsoppa :)

Träning var det i kväll och en skön brasa var tänd när jag kom hem. Mysigt!



RSS 2.0