Förråden fylls
Det fylls på i mina förråd. I dag fick ajg ett ryck så jag satte igång med äppelmos. Trädet släpper äpplen och kände att jag ville ta till vara på en del i allfall. Fram med stora grytan och så satte jag igång med att dela äpplen för glatta livet. Det kommer smaka mums till gröten i vinter. En liten touche av kanel, smakar nästan som kaka ;o)
Äppelmos med kanel
3 kg äpplen
3-5 dl vatten
300-400 gram socker per kg mosade äpplen
1 tsk kanel per kg mosade äpplen
Skala och dela äpplena. Ta ut kärnhuset. Lägg äppelbitarna i en kastrull och häll på vatten. Värm långsamt och låt äpplena koka mjuka på svag värme. Rör då och då, mosa äpplena. Väg moset och rör ner socker och kanel. Låt moset svalna och häll sedan i små plastpåsar elelr burkar. Frys, annars jäser det lätt.
Kommentarer
Postat av: Anneli
Det här kallar jag ordentligt =), så gott!!!
Postat av: Mamma till 2
Vad duktig du är! Tack för receptet, det ska provas!
Postat av: Linda S
Vad gott d ser ut! Nova, Nike och jag brukar äta Äppelmos till havregrynsgröt. Det är jättegott.
Postat av: tessan
åå såsg gott ut :)
Trackback